Spitaki

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Bar-Restaurant
ΔιεύθυνσηΚαλλιθέα
ΝομόςΧαλκιδικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2374023130,6948894017
Διαδίκτυο
ΩράριοΚάθε μέρα 16:00-02:00. Μόνο καλοκαίρι.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Kouzina at Spitaki, Κουζίνα στο Σπιτάκι, #θέα, #fine dining, #cocktails, #sushi
ΆνοιξεΜάιο 2016
Πρόσθετες πληροφορίες:
Chef ο Γεώργιος Ζορμπάς. Chef ο Γιάννος Σδούγκας (γνωστός από το Masterchef) & ο Ανδρέας Κλαυδιανός (γνωστός από το UMA).

Σχετίζεται με το Vogatsikou 3.

Ιούλιο 2023 ανακοίνωσαν pop-up συνεργασία με το Cevicheria.

Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά το Foodporn και το Spitaki.

Εικόνες (11)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Σούσι (μέτριο)
[εικόνα]
Σουβλάκια χταπόδι και τσορίθο (μικρή ποσότητα)
[εικόνα]
Σούσι (μέτριο)
[εικόνα]
Rye sour (ok)
[εικόνα]
Tiramisu
[εικόνα]
Κοτόπουλο γεμιστό με μανιτάρια
[εικόνα]
Καλαμάρι γεμιστό με πληγούρι και τσορίθο
[εικόνα]
Zombie
[εικόνα]
Ελληνική με τετραλογία ντομάτας, πικλαρισμένα κρεμμύδια, κροκέτες τυριού
[εικόνα]
Αθηναϊκή, ψάρι μαγιονέζα
[εικόνα]
Amuse bouche, κρέμα κατσικίσιο τυρί σε σάλτσα καρπούζι

Σxόλια (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Rat Pack
Πρόσφατη επίσκεψη.
Ωραίος χώρος, ζωντανός, καλή μουσική, γεμάτο κόσμο Σάββατο βράδυ.

Καλό μπαρ, μέτριο σούσι .

Προτείνεται για ποτό.
varethika ton prologo
@tavernoalani
Η συνεργασία είχε κλειστεί πριν ακόμα αποχωρήσουν από το Μοδιανο …για όλο το καλοκαίρι θα αναλάβουν την κουζίνα ως pop up εστιατοριο μέσα ατο Spitaki
ταβερνοαλάνι
Αν κατάλαβα καλά, είναι συνεργασία μόνο για αυτό το καλοκαίρι μιας και έμεινε "άστεγη" η Cevicheria, και το μαγαζί παραμένει να λειτουργεί ως Spitaki από την ίδια ιδιοκτησία.
Rat Pack
Πλέον Cevicheria, ή ίδια που ήταν στην Μοδιάνο. Το Χειμώνα θα είναι σε νέο χώρο στην Θεσσαλονίκη.
Rat Pack
Περνώντας σε σουλάτσο με τον γιο μου από έξω προ εβδομάδων το είδα ανοιχτό και αναπόλησα.

Είχα να πάω τουλάχιστον 10-12 χρόνια - δεσμεύτικα σιωπηρά στην στιγμή ότι πρέπει να το επισκεφτώ σύντομα.

Υποβάλλω τις εντυπώσεις μου από επίσκεψη για ποτό και φαγητό.

Το Σπιτάκι είναι ένα bar που αποτελούσε εμβληματικό προορισμό στην Καλλιθέα την δεκαετία του 90.

Σήμερα είναι το απόλυτο bar spot για το πρώτο πόδι και πλέον ένα σημαντικό εστιατόριο fine dining.

Ο ιδιοκτήτης κ. Γιάννης Κεδές γνωστός στην Θεσσαλονίκη από το Βογατσικού 3 (Βel Air), είναι ένας πολυτάλαντος barman που εγγυάται γευστικές εμπειρίες που μόνο στην Αθήνα υπάρχουν αντίστοιχες. Το καλοκαίρι λοιπόν στο Σπιτάκι λειτουργεί ένα απλό νησιώτικου στυλ όμορφο μπαρ με φοβερή θέα που αν υπήρχαν αστέρια Michelin για cocktails θα έπρεπε να έχει κερδίσει τουλάχιστον ένα αστέρι.

Αναμενόμενη η επίδοση στα ποτά, η έκπληξη ήταν το φαγητό.

Το ζεύγος chef UMA, κ. Κλαυδιανός Ανδρέας, κα Σίσσυ Καρακολίδου συνεπικουρούμενοι από τον chef Γιάννο Σδούγκα (ο πιο ενδιαφέρων από τους συμμετέχοντες στο τελευταίο Masterchef) επιμελούνται και εκτελούν σε ανοικτή κουζίνα ένα μενού fine dining. Ο κατάλογος είναι δομημένος για 3 course dining menu με 5-6 επιλογές κυρίως πιάτων.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες. Η εικόνα τα λέει όλα.

Η λίστα κρασιών όπως πρέπει να είναι μια μικρή λίστα κρασιών.

Μπράβο !

Προτείνεται ανεπιφύλακτα.