Εικόνες (37)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ούζο Σαπφώ (λιγότερο καλό από του Λίνου που μόλις είχα πιει)
Ούζο Σαπφώ (λιγότερο καλό από του Λίνου που μόλις είχα πιει)
Τυροκαυτερή (μέτρια, είχε μέσα μαγιονέζα)
Μπιφτέκι (καλό, χειροποίητο)
Σαρδέλα σχάρας (απλώς οκ)
Σαρδέλα παστή (οκ, αλλά συγκριτικά έφαγα καλύτερες στο [tx=t56254]Απάγκιο[/tx] & [tx=t36847]Τάππας[/tx])
Χταπόδι ("ξυδάτο" το ονόμασε αλλά ήταν κρασάτο, πολύ μέτριο)
Ούζο Λίνου κόκκινο (καλό)
Ούζο Ματθαίος και Ματαρέλλη
Σουγάνια: ντολμάδες με κρεμμύδι (καλοί)
Κουτσομούρες (πολύ καλές)
Ανάμεικτα βραστά (βλήτα, αμπελοφάσουλα, κολοκυθάκια)
Γαύρος τηγανιτός (πολύ καλός)
Αμπελοφάσουλα και βλίτα (καλά)
Πραγματικά από τα μέρη που σε κάνουν χαρούμενο που ανακάλυψες τον ταβερνοχώρο και ευγνώμων στους συντρόφους ταβερνοχωρίτες που το ξετρυπώσανε.
Δύσκολο να το βρεις, ακόμη και με το Google, αλλά σε ανταμείβει 150 % ;
Ο κ. Σπύρος όπως τον περιγράφει η klitemnistra, για να μην επαναλαμβανόμαστε, πολύ καλή συμπεριφορά και από το υπόλοιπο προσωπικό και το φαγητό από τα καλύτερα στο νησί
Μάστορας στο ψήσιμο αλλά και στο τηγάνισμα, μας τηγάνισε και κάποια ψαράκια που πιάσαμε εμείς και ένα χταπόδι που το έψησε τέλεια.
Η ανάμεικτη σαλάτα βραστών (κολοκυθάκια baby, βλήτα και αμπελοφάσουλα 5€) ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει σε σαλάτα το νησί σε ένα πιάτο . Δοκιμάσαμε φάβα με υπέροχη υφή, και κουκιά σε σαλάτα, φρέσκα ψαράκια (γαύρο 5€ και κουτσομούρες 8€) και ωραιότατα κυδώνια 6€.
Το κατάστημα διαθέτει και μαγειρευτά σε πολύ καλή ποιότητα, ποσότητα και τιμή. Όλα φρεσκότατα και κάθε φορά διαφορετικά πιάτα.
Από ποτό προτιμήσαμε το χύμα τσίπουρο άνευ στα 6,
Όλα αυτά με 10 εως 15 € το άτομο καθώς οι περισσότερες μερίδες-μεζέδες είναι στα 5€
Ξεχωρίσαμε γκιουζλεμε, κολοκυθοανθους και παστουρμαδοπιτα ενώ οτι φάγαμε από ψάρι και θαλασσινό ήταν πάρα πολύ φρέσκο. Οτι πιο φρέσκο φάγαμε στο νησί. Να πω για γκιουζλεμε και παστουρμαδοπιτα οτι είναι τοπικά πιάτα που βρίσκεις σχεδόν παντού αλλά η απόδοση μπορεί να έχει πολύ μεγάλες αποκλίσεις. Για παράδειγμα μπορεί η ζύμη να είναι πολύ αφρατη ή πολύ λεπτή και κρατσανιστή, μπορεί να είναι στεγνή ή να έχει παπαριασει κ.
Σε αυτό το μαγαζί είχε πολύ καλή ισορροπία. Το κλίμα λαϊκο και το μαγαζί συστήνεται
Δοκιμάστηκαν σουγάνια (πολύ νόστιμα αλλά δε κατάλαβα καμία διαφορά με λαχανοσαρμάδες, δεν ένιωσα το κρεμμύδι αντί του λάχανου πχ), σκουμπρί (καλό), αμπελοφάσουλα και βλίτα (καλά), σαρδέλες ψητές (πολύ καλές) και γαύρος τηγανιτός (πολύ καλός). Η εξυπηρέτηση ευγενική και το αφεντικό λαλίστατο. Οι τιμές καλές, μόνη αρνητική εντύπωση το ακριβό τσίπουρο. Ενώ σε όλο το νησί πίναμε Ηδωνικό καθότι δεν είμαστε οι μεγαλύτεροι φαν του ούζου, και το πληρώναμε παντού 6,
Γενικά πολύ καλή εντύπωση το μαγαζί και το προτείνω.
αγαπάμε klitemnistra και δικαιολογούμε ότι ολισθαίνει, όταν ενθουσιάζεται με ένα μαγαζί!
το σημειο ειναι παραμερο και ησυχο, εχει ευρυχωρη αυλη κι εξισου ανετο εσωτερικο, η αισθητικη φερνει σε κατι μεταξυ κλασικης ταβερνας και φροντισμενου καφενειου.
η κουζινα δινει βαση στα ντοπια θαλασσινα και ψαρικα, τα τσεσιτια των οποιων δεν θυμαμαι πλεον ονομαστικα. εχει, μεταξυ αλλων, παραδοσιακα πιατα του νησιου -σουγανια, λουλουδια, γκιουζλεμεδες, παπαλινες- και μερικα μαγειρευτα.
ο Σπυρος ειναι περιπτωση σπουδαιου ανθρωπου που ξανοιγεται στο τραπεζι σου με απροσποιητη οικειοτητα, καθεται, και παρουσιαζει την κουζινα του απλα κι ευχαριστα. μαστορας μάλαμα, μας κερδισε αμεσως.
αν η μιση μου καρδια λαχταρά γευστικη ευχαριστηση, τα υπολοιπα τρια τεταρτα χτυπανε για λαϊκη εγκαρδιοτητα!
γιατι ειμαστε, αλλωστε, αφιερωμενες/οι στο σουφιστικο ταγμα του ταβερνοχωρου?
πηραμε βραστα λαχανικα (βλητα-κολοκυθακι κουτσικο-μπροκολο), σουγανια, τηγανητα λουλουδια με τυρι, χταποδι κρασατο, παπαλίνες.
ολα τους σε γευστικο επιπεδο πολυ καλο με εξαιρεση τα λουλουδια στα οποια εχασα το στιγμα της πρωτης υλης απ' το πατροναρισμα του τηγανισματος -αλλα αυτο αφορα μαλλον τη φυση του συγκεκριμενου μεζε και οχι την εκτελεση.
ψωμι καλο, σφιχτο-ελαστικο, τυπου προζυμενιο.
τα παραπανω μαζι με ενα διακοσαρι χυμα τσιπουρο (μια χαρά -να πεσει φωτια απ' τα μπακιροκαζανα του ουζου να μας καψει!) βγηκαν στο τριανταρι.
ευγνωμοσυνη για τα ταβερνοσυντρόφια που το ξεπροβαλλαν, παρακινηση για οσες και οσους δεν εχουν παει ακομα!