Κατηγορία | Εστιατόριο |
Διεύθυνση | Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη |
Νομός | Θεσσαλονίκης |
Χάρτης | |
Λέξεις κλειδιά | Αρτο2, Arto2, Art02, Aρτ O2, Art O2, Art20, Art2o, Art Oxygen, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Τελόγλειο, Τελόγλιο, Τελλόγλιο, Γεύμα στο Τελλόγλειο, Τεννόγλειο, Arte, Ristorarte Botrini, ArtO2 Ristorarte Teloglion, Έκτορας Μποτρίνι |
Άνοιξε | Νοέμβριο 2008 |
Έκλεισε | Νοέμβριο 2011 |
Γιατί επέλεξα να αναστείλω τη λειτουργία του ArtO2
Η δημιουργία του ArtO2 το Φθινόπωρο του 2008 στη Θεσσαλονίκη, επισφράγιζε ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα όνειρά μου.
Με σύνθημα μου το «Γαστρονομία για όλους» κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να δώσω την ευκαιρία στο κοινό της Θεσσαλονίκης να δοκιμάσει τις προτάσεις μου.
Προτάσεις που στηρίζονταν σε μια λογική που θα μου επέτρεπε να διατηρήσω-χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα-τη φιλοσοφία του εστιατορίου «Υψηλή γαστρονομία σε προσιτές τιμές».
Η άριστη σχέση Ποιότητας-Τιμής, ήταν αυτή για την οποία βραβεύτηκε το ArtO2, για δύο συνεχή έτη, στο πλαίσιο των «Χρυσών Σκούφων».
Πρόθεσή μου ήταν να εξακολουθήσω να στηρίζω αυτή τη φιλοσοφία παρά τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.
Δυστυχώς όμως, οι άκαρπες προσπάθειες επαναπροσδιορισμού των όρων συνεργασίας μου με το Τελλόγλειο-με τη λήξη του συμβολαίου μου-με αναγκάζουν να αναστείλω τη λειτουργία του ArtO2. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα μου δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη, σεβόμενος το κοινό της, που αγκάλιασε και στήριξε το ArtO2 από την πρώτη στιγμή.
Έκτορας Μποτρίνι - Etrusco Restaurant Group
Th.
Σαλατα με πατατες καολιν και αντζουγιες.
Γαριδες με κρουστα πατατας πολυ καλο.
Καρδια σολομου παρα πολυ καλο,
Ταλιολινι Ραγου πολυ καλο,
Καραμελωμενο τσουρεκι υποκλινομαι.
Τιραμισου καπουτσινο πολυ καλο,
Για ολα τα παραπανω + νερο 50ευρω..
Ας ελπισουμε οτι θα συνεχισει για πολλα χρονια να μας συναρπαζει.
Το service ήταν ΑΨΟΓΟ 3/3,
το φαγητό στα ίδια καλά επίπεδα με μόνη εξαίρεση την σπαγγέτι με γαρίδες που ήταν πολύ μέτριο,
βρήκαμε κάποιες νέες ετικέτες την λίστα κρασιών,
κλείνουν την Μ.
Σεφ δεν πιά ο Κιόρογλου, αλλά το επίπεδο είναι νομίζω το ίδιο αν όχι και καλύτερο σε σχέση με πριν.
Αν πάτε, μην χάσετε την ταλιάτα, το καρπάτσιο ξιφία, το ριζότο χλωροφύλλης και το καραμελωμένο τσουρέκι.
Η ποσότητα έχει μειωθεί φιλε μου-θα το καταλάβεις αφού πήγες πρόσφατα και από τις φωτό της xrysa όπου η μερίδα στο κοτόπουλο πλέον έχει μόνο ένα κομμάτι από το στήθος και όχι 2 όπως φαίνεται στην φωτό. Το τσουρέκι ήταν πιό μεγάλο πρίν το menu και στο κανόλο έδιναν 2 κομμάτια όπως φαίνεται και στην φωτό του ταβερνοαλανιού ενώ τώρα μόνο 1.
Απλά εφόσον μειώσαν και τις τιμές, η σχέση τιμής/ποιότητας είναι πάλι καλή.
Ελλείψεις στην κάρτα του ψαριού ημέρας εδώ και 2 εβδομάδες (!), και στην σπαγγετι μια απλή μακαροναδα με σάλτσα ντομάτας και βασιλικού για 14ευρώ??!! Παιδιά πάτε καλά??
Το service, χαλάρωσε-για τα δεδομένα της κατηγορίας, ούτε ανανέωση στο κρασί δεν μας κάναν. Τα δέ άδεια πιάτα επιδεικτικά τους τα αφήναμε στην άκρη του τραπεζιού για να τα πάρουν-αλλιώς....
Γιατί έτσι??? Μήπως επαναπαυθήκαμε επειδή το μαγαζί είναι γεμάτο και αρχίσαμε να χαλαρώνουμε?? Τα λάθη πληρώνονται guys-προσοχη:
Χωρος: απλος, ανετος και λιτος χωρις υπερβολες αν και κανεις θα περιμενε σε ενα τετοιο μαγαζι περισσοτερη πολυτελεια. Η μουσικη χαλαρωτικη ιδανικη για ενα γευμα.
Σερβις: ευγενεστατο προσωπικο με υπομονη και διακριτικοτητα, σου εξηγουν το καθε πιατο τι περιλαμβανει.
Φαγητο: θεϊκο!!! τα ορεκτικα σχετικως μικρα αλλα ευγευστα. Τα κυριως σε χορταστικη ποσοτητα. Πηραμε ενα κοτοπουλο με χλωροφυλλη πολυ ζουμερο και η γευση του μοναδικη1 σπαλομπριζολα καταπληκτικη η πιο μαλακιά και ζουμερη που εχω φαει ποτε συνοδευοτα απο πουρε (απλος) ζυμαρικα με ραγου χοιρινο βρασμενα οπως πρεπει και ελαφρως πικαντικα.. για τα γλυκα δεν εχω λογια!! φοβερο τιραμισου και η μους κανολο τα εσπαγε..!!
Τιμη: 2 ορεκτικα 3 κυριως 2 γλυκα και 2 αναψυκτικα συνολο 70 ευρω. Για οσους αγαπουν το καλο φαγητο μια επισκεψη επιβαλλεται.. Αξιζει τα λεφτα που θα ξοδεψετε. Προκειται για μια γευστικη εμπειρια!!!
Πάντα τέτοια..:
Υ.
Πλεον δεν ξερω ποιος μαγειρευει, καθως ο κ. Μποτρινι δεν μενει στην Θεσσαλονίκη.
Απ' ότι διαβάζω και μαθαίνω το μενού περιορίστηκε σε πιο φθηνα πιατα λιγοτερο δημιουργικα. Το συστημα με τα 24€ και στανταρ μενου δεν με ενθουσιαζει, γιατι θα φυγεις πεινασμενος καθώς οι μερίδες μικρύναν πολύ (προς αύξηση του κέρδους; ). Δεν νομίζω ότι θα διατηρήσει την ίδια βαθμολογία στους φετινούς Σκούφους.
Σερβις εξαιρετικο.
Πρασινη σαλατα με κατσικισιο τυρι και βινεγκρετ φραουλας πολυ καλη,
Spring Rolls πολυ καλα,
Σπαλομπριζολα γεμιστη πολυ καλη,
Κοτοπουλο πολυ καλο.
Καραμελωμενο τσουρεκι τελειο.
Canollo με μουσ σοκολατα παρα πολυ καλο.
Πολυ εξυπνο το μενου με τα 24ευρω..
Για τις μεριδες δεν ξερω αν τις εχει μικρυνει παντως χορταινεις ανετα με 1 ορεκτικο+1 κυριως+1 γλυκο.
Οι μερίδες έχουν μικρύνει αισθητά σε σχέση με ένα μήνα πρίν που είχαμε πάει(π.
Η σημερινή (15/1/11) πολιτική του εστιατορίου έχει ώς εξής:
Δεν υπάρχει τιμή στα πιάτα απλά στους νέους καταλόγους επιλέγεις ένα ο,
(Για κάθε έξτρα κυρίως είναι +12ευρω και ορεκτικό ή επιδόρπιο έξτρα 8ευρώ).
Συνεπώς, με 24 ευρώ έχεις ολοκληρωμένο γέυμα, αλλά μερικοί θα αισθάνεσθαι ότι σηκωθήκατε από το τραπέζι νηστικοί. Και αν σκεφτείτε ότι θα πληρώσετε και ένα 20-30άρι μαζί με το ποτό σας...
Υ.
Και μειωμενες τιμες (24 ευρω για ορεκτικο-κυριως πιατο-γλυκο).
Οποτε μην καθεστε καθολου: Δεν υπαρχει αντιστοιχο μαγαζι στην πολη. Δεν ξερω κι αν υπαρχει στην Αθηνα... Ισως το νεο ΑρτΟ2 που ανοιγει ο κ.
Συμφωνω, ειναι το καλυτερο γκουρμε εστιατοριο της πολης μακραν απο το επομενο.
Χωρίς να υπερβάλλω, όλα αγγίζουν την τελειότητα!
Συμπεριφορά σερβιτόρων, παρουσίαση των πιάτων, γεύσεις, σχέση ποιότητας τιμής..
3/3 και για φέτος!
Ο,
Αν αυτα ειναι πολλα για μια τετοια εμπειρια φαγητου, τοτε τι να πουμε για κατι δηθεν πολυτελη εστιατορια που πουλανε μονο βιτρινα και χρεωνουν 50 ευρω μινιμουμ το ατομο....
Θα δοκιμασω ολο τον καταλογο, πού θα μου παει;...
Φαγητό: είναι το δυνατό χαρτί του μαγαζιού με πετυχημένους συνδυασμούς γεύσεων και πολύ καλή ποιότητα στα υλικά που χρησιμοποιούν. Από τα λίγα μαγαζιά που πετυχαίνουν ακριβώς όπως ζητήσει κανείς το ψήσιμο στα κρέατα.
Service: οι σερβιτόροι είναι πολύ επαγγελματίες, (σωστός τρόπος σερβιρίσματος, διακριτικοί και εξυπηρετικοί).
Χώρος: προσωπικά δεν με εντυπωσιάζει αλλά οκ...
Φράγκα: βγαίνει γύρω στα 40 ευρώ το άτομο (ανάλογα και το κρασί), τιμή normal για αυτό που θα περίμενε κανείς από τέτοιου είδους εστιατόρια.
Υ.
Αλλάξαν το μενού στην ιστοσελίδα, σε ένα ΑΠΛΟ πιάτο π.
Ο κατάλογος είναι πανάκριβος για να μπορείς να τρως συχνά.
Τα περισσότερα μαγαζιά ΤΩΡΑ αρχίζουν και βάζουν μενου (στον υπόλοιπο πλανήτη υπάρχει εδω και χρόνια) και συγκεκριμένο το σταματάει τώρα??
Νομίζω πως είναι καιρός να αλλάξουμε νοοτροπία και σε τέτοια θέματα..
Τα ορεκτικά μας έβαλαν έντονα στο κλίμα για το τι θα ακολουθήσει.
Το μυλοκόπι,
Το βιολογικό κοτόπουλο με την πολέντα,
Το passion fruit με τα λευκά βοτσαλάκια κάρδαμου και το σοκολατένιο φοντάν έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την βραδιά.
Πολύ καλή η λίστα κρασιών,
Μια μικρή παρατήρηση για την μουσική,
Εν κατακλείδι,
Θα ξαναπάμε σίγουρα.
Το σέρβις άψογο. Παρόλο που εμφανίστηκα με λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα λουκ, κανείς από τους σερβιτόρους δεν με κοίταξε παράξενα. (Δε θα έλεγα το ίδιο για τους πελάτες) Κι επιπλέον, ήταν πολύ ευγενικοί (χωρίς να είναι στημένοι) και πρόθυμοι. Το φαγητό εξαιρετικό και πολύ καλά παρουσιασμένο, με διάφορες γεύσεις και περίεργες εκπλήξεις στο πιάτο σου. Πρώτη φορά που δίνω τόσα λεφτά και πραγματικά θεωρώ ότι αξίζουν. (Πληρώσαμε 45 EUR το άτομο με μπουκάλι κρασί και γλυκό). Όσο για το γλυκό, αυτό το εφέ με το ποτηράκι και τους καπνούς είναι λίγο κιτς... αλλά εντάξει, όλοι δικαιούνται μια ατέλεια. ΥΓ. Δεν με ενδιαφέρει ότι στο εστιατόριο εμπλέκεται ο Μποτρίνι. Θα προτιμούσα να μην το ξέρω.
αλλα η καλη πρωτη υλη και το καλο ψησιμο το εκανε πολυ δυνατο. Πεννες με κρεμα ανηθου και σολωμο, αρωματικες,
Τα παραπανω, με ενα μπουκαλι κρασι, 128 ευρω. Αξιζει τα λεφτα του κατα 200%. Ο χωρος απλος,
Θα ξαναπαω σιγουρα.
Ο σεφ Γιάννης μας ξενάγησε στην κουζίνα του και τον ευχαριστούμε!
Πήγα στις 18:
Θα παρακαλούσα στις πληροφορίες του "
Εδώ βγάζουν κάθε εβδομάδα καινούργιο ημερήσιο μενού, πολύ νόστιμο και πολύ φτηνό για την ποιότητα του (και ο στάνταρ κατάλογος του στα ίδια επίπεδα). Οι σερβιτόροι ευγενικότατοι και διατεθειμένοι να εξηγήσουν οτι μπορεί να μην ξέρεις από τα φαγητά του Bottrini!
http:
Πήγαμε να δοκιμάσουμε το μενού στις 14.
Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Καθετί που ερχόταν μπροστά σου, σου το εξηγούσαν ευγενικά. Κι εμείς δεν χρειαζόταν να κάνουμε τίποτα.
Πολλές διαφορετικές γεύσεις. Αρκετά ιδιαίτερες οι περισσότερες. Ξετρελάθηκα με το ριζότο φράουλα, με τη λευκή σοκολάτα με μπαχαρικά και με το γλυκό.
Κατά τα άλλα, δεν μπορώ να έχω μια καθαρή άποψη για το Art02, μιας και δε δοκίμασα το κανονικό μενού του. Ο χώρος πάντως είναι πολύ όμορφος και ευτυχώς δεν είχε μόνο κουστουμαρισμένους άνω των 40.
Και κάτι γενικότερο: Θα ήθελα πολύ αυτή τη λογική με τα έτοιμα μενού πολλών πιάτων να την είχαν και άλλα εστιατόρια. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία
Κουζίνα: 9/10
Περιβάλλον: 9/10
Εξυπηρέτηση: 9/10
Σχέση ποιότητας προς τιμή: 10/10.
περισσότερα εδώ:
http: