Art O2 [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΑγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Λέξεις κλειδιά
Αρτο2, Arto2, Art02, Aρτ O2, Art O2, Art20, Art2o, Art Oxygen, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Τελόγλειο, Τελόγλιο, Τελλόγλιο, Γεύμα στο Τελλόγλειο, Τεννόγλειο, Arte, Ristorarte Botrini, ArtO2 Ristorarte Teloglion, Έκτορας Μποτρίνι
ΆνοιξεΝοέμβριο 2008
ΈκλεισεΝοέμβριο 2011
Πρόσθετες πληροφορίες:
Εστιατόριο-καφέ στο Τελλόγλειο Ίδρυμα του Α.Π.Θ. με ιδιοκτήτη τον ευρέως γνωστό από την τηλεόραση Έκτορα Μποτρίνι (στην απόδειξη το γράφει "Έκτωρα Μποτρίνη" ενώ στην ιστοσελίδα του "Έκτορα Μποτρίνι").

Σεφ ο Γιάννης Κιόρογλου (μέχρι τέλη 2010).

Έχει βραβευτεί με Χρυσούς Σκούφους το 2009 και 2010.

Στην επίσημη ιστοσελίδα (πρόσβαση Νοέμβριος 2011) εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους ανεστάλη η λειτουργία του: [...] οι άκαρπες προσπάθειες επαναπροσδιορισμού των όρων συνεργασίας μου με το Τελλόγλειο-με τη λήξη του συμβολαίου μου-με αναγκάζουν να αναστείλω τη λειτουργία του ArtO2. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα μου δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη, σεβόμενος το κοινό της, που αγκάλιασε και στήριξε το ArtO2 από την πρώτη στιγμή.

Στη θέση του άνοιξαν με αύξουσα χρονολογική σειρά το Τελλόγλειο, ο [χωρος]*, το Telo και το ΑνφάνΓκατέ.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Πήγα Οκτώβριο 2010.
  • Χώρος. Ευχάριστος εσωτερικός χώρος με καλό φωτισμό. Μουσική στη σωστή ένταση. Κόσμος ανάμεικτος.
  • Εξυπηρέτηση. Οι δύο (μια κοπέλα και ένας κύριος) που μας εξυπηρέτησαν πολύ ευγενικοί και κυρίως ανθρώπινοι. Δεν είχαν αυτήν την αντιπαθή ψυχρή στάση που έχουν συχνά σερβιτόροι σε τέτοια μαγαζιά, και γι' αυτό συγχωρούνται τα 2-3 λαθάκια του σερβιτόρου στα "τυπικά" του σερβιρίσματος.
  • Φαγητό. Ο κατάλογος σχετικά μικρός (καλό αυτό) και είναι ένα απλό χαρτί Α4 φωτοτυπία (γέλασα γιατί θυμήθηκα τον Μποτρίνι στο τηλεπαιχνίδι του που μαλώνει τους μαγαζάτορες για τους απαράδεκτους καταλόγους τους). Για να μη σχολιάσω ένα-ένα τα πιάτα, θα πω απλώς πως ότι δοκίμασα ήταν πολύ καλό και νόστιμο. Φεύγοντας από το μαγαζί, δεν μου έχει μείνει κάποια γεύση να θυμάμαι έντονα, αλλά όλα τα πιάτα έχουν ενδιαφέρον και αξίζουν έστω μια δοκιμή.
  • Φυσιολογικές τιμές για τέτοιο μαγαζί, χοντρικά 30€/άτομο.
Συμπέρασμα: μου άρεσε μιας και είναι από τα λίγα εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη που έχουν όντως ενδιαφέρουσα δημιουργική κουζίνα.

Εικόνες (17)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Στήθος κοτόπουλο
[εικόνα]
Μοσχάρι φιλέτο
[εικόνα]
"Ταρτάρ μαριναρισμένου σολομού με κάπαρη Σαντορίνης και πιπερόριζα τουρσί"
[εικόνα]
"Διάφορες σαλάτες με ψητό κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ φράουλας"
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Φιλέτο λαυράκι με κρούστα αρωματικών και κρέμα πατάτας
[εικόνα]
Φιλέτο λαυράκι με κρούστα αρωματικών και κρέμα πατάτας
[εικόνα]
"Αργοψημένο στήθος κοτόπουλο βιολογικής εκτροφής με ριζότο καλαμποκιού αρωματισμένο με τρούφα"
[εικόνα]
Καλωσόρισμα: φούσκα ελαιόλαδο
[εικόνα]
Η είσοδος του εστιατορίου στην πλάγια πλευρά του Τελλογλείου
[εικόνα]
Η εξωτερική πινακίδα
[εικόνα]
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα
[εικόνα]
Καρπάτσιο ξιφία
[εικόνα]
Καρπάτσιο ξιφία
[εικόνα]
Καρπάτσιο ξιφία
[εικόνα]
Canollo με cacao
[εικόνα]
Καραμελωμένο τσουρέκι

Κατάλογος (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2010: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2010: πρόλογος
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2010: σελίδα 2/2

Σxόλια (69)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
dimitris©
Παρακάτω η δήλωση του Μποτρίνι. Πραγματικά κρίμα, είναι μεγάλη απώλεια για τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης το κλείσιμο του ArtO2. Ήταν η πιο τίμια πρόταση υψηλής γαστρονομίας που γνώρισε ποτέ η πόλη και ελπίζω η ελπίδα που αφήνει ο Μποτρίνι στο τέλος για επιστροφή στην πόλη να γίνει πραγματικότητα.

Γιατί επέλεξα να αναστείλω τη λειτουργία του ArtO2

Η δημιουργία του ArtO2 το Φθινόπωρο του 2008 στη Θεσσαλονίκη, επισφράγιζε ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα όνειρά μου.

Με σύνθημα μου το «Γαστρονομία για όλους» κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να δώσω την ευκαιρία στο κοινό της Θεσσαλονίκης να δοκιμάσει τις προτάσεις μου.

Προτάσεις που στηρίζονταν σε μια λογική που θα μου επέτρεπε να διατηρήσω-χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα-τη φιλοσοφία του εστιατορίου «Υψηλή γαστρονομία σε προσιτές τιμές».

Η άριστη σχέση Ποιότητας-Τιμής, ήταν αυτή για την οποία βραβεύτηκε το ArtO2, για δύο συνεχή έτη, στο πλαίσιο των «Χρυσών Σκούφων».

Πρόθεσή μου ήταν να εξακολουθήσω να στηρίζω αυτή τη φιλοσοφία παρά τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Δυστυχώς όμως, οι άκαρπες προσπάθειες επαναπροσδιορισμού των όρων συνεργασίας μου με το Τελλόγλειο-με τη λήξη του συμβολαίου μου-με αναγκάζουν να αναστείλω τη λειτουργία του ArtO2. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα μου δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη, σεβόμενος το κοινό της, που αγκάλιασε και στήριξε το ArtO2 από την πρώτη στιγμή.


Έκτορας Μποτρίνι - Etrusco Restaurant Group
logothetis
Ανέστειλε την λειτουργία του http://www.arto2.gr/
Giannis
Mόλις πήρα τηλ και μου είπαν οτι ανοίγει 1Νοεμβρίου
varethika ton prologo
πηρα να ρωτησω ποτε ανοιγουν και μου ειπαν οτι μπορει να μην ανοιξει καθολου.....
AG
Τέλη Σεπτέμβρη ανοίγουν.....
Giannis
Γνωρίζει κάνεις πότε ανοίγει?
Th.pr κουτσουλίες δεν είναι οι μερίδες.Μπορεί να μην ξεχυλίζουν απο το πιάτο αλλά με το μενού που προσφέρει δεν φεύγεις πεινασμένος..
th.pr
Ποτε δε θα μπορούσα να φαω σε εστιατόρειο που σε ενα τεραστιο πιάτο εχει στο κεντρο μια κουτσουλια φαγητού και να το πληρώσω και χρυσάφι
Giannis
Χθεσινη επισκεψη απλα επιβεβαιωνει την καλυτερη ποιοτητα-τιμη της πολης.Σερβις παρα πολυ καλο και απο την μερια της κοπελας πολυ φιλικο.Ηρθε στο τελος μαλιστα και μας ρωτησε για τα πιατα που μας αρεσαν κτλ.
Σαλατα με πατατες καολιν και αντζουγιες.Οι πατατες δεν μου εντυπωσιασαν αλλα η αντζουγια με τη σαλατα ταιριαζε παρα πολυ.
Γαριδες με κρουστα πατατας πολυ καλο.Καταλαβαινεις πραγματικα τι τρως.
Καρδια σολομου παρα πολυ καλο,ζουμερο μεγαλη μεριδα χορταστικη.
Ταλιολινι Ραγου πολυ καλο,αυθεντικο ιταλικο βρασιμο,μεγαλη μεριδα επισης.
Καραμελωμενο τσουρεκι υποκλινομαι.
Τιραμισου καπουτσινο πολυ καλο,πραγματικη φρεσκαδα.
Για ολα τα παραπανω + νερο 50ευρω..Χορταινεις 100%.
Ας ελπισουμε οτι θα συνεχισει για πολλα χρονια να μας συναρπαζει.
teo
Αναφορικά με τον Stephan, στηρίζω "ταβερνοαλάνι" κ θα ήθελα να του πω ότι αφενός δεν μπορεί να ελεγχθεί ο κάθε επαγγελματίας που θα πλέξει το εγκώμιο του καταστήματός του κ αφετέρου για να αποκρυσταλλώσεις άποψη για κάποιο κατάστημα δε θα διαβάσεις ένα τυχαίο σχόλιο αλλά θα κάνεις ένα σύντομο σκανάρισμα σε όλα τα σχόλια. Τώρα αν τύχει να είναι όλα στημένα θα το καταλάβεις όταν το επισκεφτείς κ θα μας το πεις!!
teo
Πήγα μετά από αρκετό καιρό στο ArtO2 κ πραγματικά έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Το καρπάτσιο ξιφία εξαιρετικό, ο σολωμός η καλύτερη εκτέλεση που έχω δοκιμάσει ποτέ, το "τσουρεκάκι" ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Ίσως, ακόμα κ με μέτρια ορεκτικά κ κυρίως πιάτα, θα άξιζε να τα τρως μόνο κ μόνο για να φτάσεις στο καραμελωμένο τσουρέκι (κ δε μου αρέσουν καν τα γλυκά!!!). Το σέρβις πολύ καλό κ το περιβάλλον "ανεβασμένο σε σχέση με την τελευταία φορά που πήγα". Γενικότερα έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Τα πιάτα είναι έργο τέχνης!!!!
AG
Πήγαμε ξανά χθές,
Το service ήταν ΑΨΟΓΟ 3/3,
το φαγητό στα ίδια καλά επίπεδα με μόνη εξαίρεση την σπαγγέτι με γαρίδες που ήταν πολύ μέτριο,
βρήκαμε κάποιες νέες ετικέτες την λίστα κρασιών,
κλείνουν την Μ.Τετάρτη και ανοίγουν μετά το Πάσχα με νέο ανανεωμένο menu.....
stephan
Βγάζω το καπέλο μου στον Μποτρίνι ,όσον αφορά την σχέση του με τα μέσα επικοινωνίας.Προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια.Αφου να φανταστείται ασχολείται ακόμη και με τον έλεγχο των blogs.
dimitris©
Φυσικά όλες οι απόψεις είναι δεκτές. Είναι δεκτό όμως επίσης να μπορούμε να σχολιάζουμε τις απόψεις που δημοσιεύονται εδώ. Προσωπικά για μένα οι απόψεις του stephan φτάνουν στο όριο της κακεντρέχειας. Εκτός πια αν τα γούστα των περισσοτέρων από δω μέσα είναι πια τόσο διαφορετικά και είμαστε όλοι χαζοί που θεωρούμε το ArtO2 ως το καλύτερο εστιατόριο της πόλης. Φυσικά το ότι είναι το καλύτερο δεν σημαίνει ότι δεν έχει τρωτά σημεία. Όντως οι μερίδες (των ορεκτικών) θα μπορούσαν να είναι κάπως μεγαλύτερες, όντως η κάβα του θα μπορούσε να είναι πολύ πολύ πιο ενημερωμένη και όντως υπάρχουν περιπτώσεις όπου το service δεν ανταποκρίνεται σε πολύ υψηλά στάνταρτς. Όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός (για μένα) ότι το εστιατόριο αυτό είναι το καλύτερο της πόλης και μάλιστα με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής. Με άλλα λόγια τρως και δεν κλαις τα λεφτά σου.
Λευτέρης
Τελευταία φορά που πήγα πριν από ενάμιση χρόνο ήταν εξαιρετικό. Δεν ξέρω για πρόσφατα, αλλά μαζέυω σιγά σιγά το βαλάντιό μου για να το εναποθέσω και πάλι και να έχω πιο πρόσφατη άποψη
ΙΜ
Αγαπητέ φίλε Stephan, οι μερίδες του Οξυγόνου είναι υπεραρκετές, αφού με 25Ευρώ τρώς (ατομικά) ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό και στο τέλος έχεις μία ευχάριστη αίσθηση πληρότητας, χωρίς να μην μπορείς να πάρεις τα πόδια σου από το πολύ φαί. Αν δε, πας με μεγάλη παρέα (3+ άτομα) παίρνεις 3+ ορεκτικά, και 3+γλυκά κάτι που ποτέ δεν το κάνεις όταν πας στο chlochard ας πούμε, αφού χρεώνουν 20Ευρώ το ορεκτικό. Το Οξυγόνο πήρε πριν μία εβδομάδα για δεύτερη χρονιά συνεχόμενα το βραβείο καλύτερης σχέσης ποιότητας-τιμής και δεν είναι τυχαίο. Επικεντρωθείτε επιτέλους στην ποιότητα του φαγητού και όχι στην ποσότητα! Αν πας σε gourmet εστιατόριο στο Παρίσι, οι μερίδες είναι τα 2/3 των μερίδων του Art.
Σεφ δεν πιά ο Κιόρογλου, αλλά το επίπεδο είναι νομίζω το ίδιο αν όχι και καλύτερο σε σχέση με πριν.
Αν πάτε, μην χάσετε την ταλιάτα, το καρπάτσιο ξιφία, το ριζότο χλωροφύλλης και το καραμελωμένο τσουρέκι.
Θοδωρης
Ποιος ειναι τωρα σεφ?
stephan
Οι μερίδες του μαγαζιού του Μποτρίνι ,είναι υπερβολικά μικρές,ακόμα και για ακριβό restaurant,απλά ο τυπάκος θέλει να εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητα που έχει τώρα(όσο αυτή κρατήσει),για να τα κονομήσει χοντρά ,εις βάρος των αφελών.
ΙΜ
To Art Οξυγόνο είναι ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης και κατά την άποψή μου το καλύτερο. Προσφέρει γεύσεις μοριακής κουζίνας μοναδικές, κυρίως σε γαρνιτούρες και ορεκτικά και όχι σε κυρίως πιάτα τα οποία είναι μαγειρεμένα με κλασικούς τρόπους, με αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ελληνικού κοινού. Οι μερίδες είναι απολύτως επαρκείς και σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές για αυτά που προσφέρει. Άλλοστε όσοι επιθυμούν να σκάσουν στο φαί, μπορούν κάλλιστα να πάνε σε χασαποταβέρνα στο χωριό τους.. Τα πιάτα είναι minimal, με πανέμορφες καλλιτεχνικές πινελιές, θυμίζουν έργα τέχνης..και ταιριάζουν απόλυτα με τον χώρο. Το περιβάλλον είναι απλό και λιτό με αποτέλεσμα να τονίζονται ακόμα περισσότερο τα χρώματα και τα σχήματα στα πιάτα. Έχω φάει πολλές φορές σε όλα τα υπόλοιπα εστιατόρια της πόλης παρόμοιου τύπου (clochard, alfredo's, μανδραγόρας, κτλ), τις γεύσεις και τις τεχνικές του Οξυγόνου δεν τις έχω συναντήσει πουθενά. Μπράβο στα παιδιά της κουζίνας, δεν είναι τυχαίο ότι πήραν και φέτος χρυσό σκούφο για 3ο καλύτερο εστιατόριο της χώρας!
stephan
Χώρος μέτριος ,οι μερίδες έχουν μέγεθος φαγητού αεροπορικών πτήσεων,οι τιμές εξωφρενικά ακριβές,ιδίως για την εποχή που ζούμε.Πρόκειται για δείγματα φαγητών, όχι για φαγητά.Απαράδεκτο.
Παύλος Φρ.
Καλα, πλακα κανετε???? Χώρος ζεστος και καλαίσθητος??? χα ας γελάσω! η κρεμαστρα του LIDL τι δουλειά είχε δίπλα στα τραπέζια?? και γενικά ο χώρος θυμίζει περισσότερο goody's παρα gourme εστιατόριο! οι σερβιοτόροι έκαναν 3 φορές λάθος τους καταλόγους με αποτέλεσμα να κάνει παρατήρηση ο ένας στον άλλο μπροστά μας.. ο κατάλογος είναι μια κόλλα Α4 (ασχολίαστο).. τώρα για το φαγητό, τη φούσκα (κυριολεκτικά και μεταφορίκά) δεν την σχολιαζω γιατί ήταν τσάμπα :) .. Αυτό που 8α σχολιάσω είναι τα "φημισμένα αλλαντικά του Ετρούσκου" τα οποία βρίσκεις και στο σουπερμάρκετ της γειτονίας.. Όσο για τον ξιφία, ωραία εμφάνιση αλλά από γεύση θύμιζε λιγο ρέγγα καπνιστή.. Τα κυρίως μας (κρεατικά) ήταν καλοψημένα αλλά τίποτα το εξαιρετικό. Γενικα είδαμε όλα όσα ο Έκτορας κοροϊδεύει στα εστιατόρια που τον καλούν στην Τ.V..
Βικτωρ Τ.
Το κανολο ηταν οντως ενα και το τσουρεκι συγκρινοντας με τη φωτο ηταν οντως μικροτερο.Το κοτοπουλο σαν ποσοτητα ηταν ιδιο με αυτο που φαινεται σε αλλη φωτο.
AG
@Βίκτωρ Τ.
Η ποσότητα έχει μειωθεί φιλε μου-θα το καταλάβεις αφού πήγες πρόσφατα και από τις φωτό της xrysa όπου η μερίδα στο κοτόπουλο πλέον έχει μόνο ένα κομμάτι από το στήθος και όχι 2 όπως φαίνεται στην φωτό. Το τσουρέκι ήταν πιό μεγάλο πρίν το menu και στο κανόλο έδιναν 2 κομμάτια όπως φαίνεται και στην φωτό του ταβερνοαλανιού ενώ τώρα μόνο 1.
Απλά εφόσον μειώσαν και τις τιμές, η σχέση τιμής/ποιότητας είναι πάλι καλή.
Βικτωρ Τ.
Πηγα πριν 2 μερες οι μεριδες ως ποσοτητα ειναι ιδιες με την προ μενου εποχη.Το σερβις αν και αποτελεσματικο ειχε διαφορες απο πριν(δεν υπαρχει σομελιε,τα πιατα δεν τα εξηγουν οσο αναλυτικα το εκαναν στο παρελθον και τα 2 ομως με αφηνουν αδιαφορο απο το στιγμη που η μειωση λειτουργικων εξοδων εχει μετακυλισει στον πελατη και το φαγητο ειναι πολυ καλο).Σαλατα με φραουλα οκ,σαλατα με πατατες καολινης αδιαφορο,σπρινγκ ρολλς λαχανικων καλα,γαριδες με κρουστα πατατας εξαιρετικο αλλα λιγο.Ριζοτο με χλωροφυλλη πολυ καλο,κοτοπουλο οκ με εξαιρετικα ορικετε,χοιρινη σπαλομπριζολα καλη.Καραμελωμενο τσουρεκι εξαιρετικο,κανολο καλο,τιραμισου και πανακοτα καλα.
AG
Οι μάγκες έχουν επαναπαυθεί μάλλον, και τελευταίες 2 εβδομάδες άρχισαν να μην μας τα λένε καλά πάλι...

Ελλείψεις στην κάρτα του ψαριού ημέρας εδώ και 2 εβδομάδες (!), και στην σπαγγετι μια απλή μακαροναδα με σάλτσα ντομάτας και βασιλικού για 14ευρώ??!! Παιδιά πάτε καλά??

Το service, χαλάρωσε-για τα δεδομένα της κατηγορίας, ούτε ανανέωση στο κρασί δεν μας κάναν. Τα δέ άδεια πιάτα επιδεικτικά τους τα αφήναμε στην άκρη του τραπεζιού για να τα πάρουν-αλλιώς....

Γιατί έτσι??? Μήπως επαναπαυθήκαμε επειδή το μαγαζί είναι γεμάτο και αρχίσαμε να χαλαρώνουμε?? Τα λάθη πληρώνονται guys-προσοχη:-(
kalofagas
Επισκεφθηκαμε επιτελους το εστιατοριο του κ. Μποτρινι και μειναμε ολοι καταενθουσιασμενοι σε ολους τους τομεις!!!
Χωρος: απλος, ανετος και λιτος χωρις υπερβολες αν και κανεις θα περιμενε σε ενα τετοιο μαγαζι περισσοτερη πολυτελεια. Η μουσικη χαλαρωτικη ιδανικη για ενα γευμα.
Σερβις: ευγενεστατο προσωπικο με υπομονη και διακριτικοτητα, σου εξηγουν το καθε πιατο τι περιλαμβανει.
Φαγητο: θεϊκο!!! τα ορεκτικα σχετικως μικρα αλλα ευγευστα. Τα κυριως σε χορταστικη ποσοτητα. Πηραμε ενα κοτοπουλο με χλωροφυλλη πολυ ζουμερο και η γευση του μοναδικη1 σπαλομπριζολα καταπληκτικη η πιο μαλακιά και ζουμερη που εχω φαει ποτε συνοδευοτα απο πουρε (απλος) ζυμαρικα με ραγου χοιρινο βρασμενα οπως πρεπει και ελαφρως πικαντικα.. για τα γλυκα δεν εχω λογια!! φοβερο τιραμισου και η μους κανολο τα εσπαγε..!!
Τιμη: 2 ορεκτικα 3 κυριως 2 γλυκα και 2 αναψυκτικα συνολο 70 ευρω. Για οσους αγαπουν το καλο φαγητο μια επισκεψη επιβαλλεται.. Αξιζει τα λεφτα που θα ξοδεψετε. Προκειται για μια γευστικη εμπειρια!!!
AG
Χθεσινή μας επίσκεψη, έδειξε πώς ξανα μεγαλωσαν τις μερίδες τους, με αποτέλεσμα να εχει γίνει κορυφαία η σχέση ποιότητας/τιμής και πάλι!
Πάντα τέτοια..:-)
polina
Τα πιάτα του ArtO2 είναι πραγματικά γευστικότατα και οι τιμές λογικές για την ποιότητα του φαγητού αν και οι μερίδες θα μπορούσαν να ήταν λίγο μεγαλύτερες. Ξεχώρισα τις γαρίδες πανέ, τον ξιφία, το πολύ σωστά ψημένο ψάρι ημέρας και το τσουρέκι κόλαση στο τέλος. Σίγουρα θα το ξαναεπισκεφτώ και μακάρι να ανοίξουν και άλλα τέτοια μαγαζιά στην πολή.
Τασος
Σήμερα το μεσημέρι επισκέφτηκα το Artο2 για τρίτη φορά.Tο μενού μου φάνηκε ιδιαίτερα δημιουργικό ενώ οι τιμές μου φάνηκαν καλές σε σχέση με την ποιότητα και την ποσότητα, άλλωστε θεωρείτε και gourmet εστιατόριο.Tο ποιo δημιουργικό πιάτο μου φάνηκε η σαλάτα με τις ψεύτικες πέτρες από πατάτα ενώ η σπαλομπριζολα για κυρίως πιάτο ήταν γευστική και χορταστική ,το επιδόρπιο ήταν οι πέτρες βουτύρου με βουβαλίσιο παγωτό που ήταν καλό. Η φίλη μου για ορεκτικό έφαγε καρπατσιο καπνιστού ξιφία με ζελέ από campari και πορτοκαλί ,για κυρίως διάλεξε το κοτόπουλο γεμιστό με ιταλικό τυρί talegio, ήταν καταπληκτικό,ενώ για επιδόρπιο το καραμελώμενο τσουρέκι,που μου φάνηκε ωραίο. θα διαφωνήσω με τον προηγούμενο φίλο μου στο φόρουμ (antiV) γιατί το καραμελώμενο τσουρέκι ούτε του κ.Κιορογλου αλλά ούτε του κ.Μποτρινι ειναι.Η τοριγια όπως ονομάζεται, είναι παραδοσιακό ισπανικό πιάτο με ποιο μακρινή καταγωγή την Γάλλια,έτσι για την ιστορια.

Υ.Σ. Δικαιολογημένα έχει βραβείο ποιότητας τιμής.
AntiV
Παντως έμαθα ότι ο σεφ κ. Κιόρογλου που ανεβασε το Αρτ και δημιουργησε τα περισσοτερα πιατα του μενου - όπως το φημισμένο τσουρέκι - εχει αποχωρησει.
Πλεον δεν ξερω ποιος μαγειρευει, καθως ο κ. Μποτρινι δεν μενει στην Θεσσαλονίκη.
Απ' ότι διαβάζω και μαθαίνω το μενού περιορίστηκε σε πιο φθηνα πιατα λιγοτερο δημιουργικα. Το συστημα με τα 24€ και στανταρ μενου δεν με ενθουσιαζει, γιατι θα φυγεις πεινασμενος καθώς οι μερίδες μικρύναν πολύ (προς αύξηση του κέρδους; ). Δεν νομίζω ότι θα διατηρήσει την ίδια βαθμολογία στους φετινούς Σκούφους.
Giannis
Το επισκεφτηκα εχθες το βραδυ.Χωρος μετριος και λιγο σκοτεινος θα ελεγα για εστιατοριο.
Σερβις εξαιρετικο.
Πρασινη σαλατα με κατσικισιο τυρι και βινεγκρετ φραουλας πολυ καλη,με τη βινεγκρετ παντως να μην σου βγαζει εντονα το αρωμα της φραουλας.
Spring Rolls πολυ καλα,τραγανα,καταλαβαινες τι ετρωγες.Δεν μου αρεσαν σαν γευση τα συνοδευτικα noodlies.
Σπαλομπριζολα γεμιστη πολυ καλη,με κρουστα απ εξω,ζουμερη πολυ νοστιμη.
Κοτοπουλο πολυ καλο.Το πιο ζουμερο και ευγεστο που εχω φαει στη ζωη μου
Καραμελωμενο τσουρεκι τελειο.
Canollo με μουσ σοκολατα παρα πολυ καλο.
Πολυ εξυπνο το μενου με τα 24ευρω..Με ενα 50αρικο εισαι οκ,χωρις κρασι αλλα με πολυ ωραιες γευσεις.
Για τις μεριδες δεν ξερω αν τις εχει μικρυνει παντως χορταινεις ανετα με 1 ορεκτικο+1 κυριως+1 γλυκο.
AG
Προσοχή-προσοχή!!

Οι μερίδες έχουν μικρύνει αισθητά σε σχέση με ένα μήνα πρίν που είχαμε πάει(π.χ.θα γελάσετε με την πόσότητα του κυρίως πιάτου του "ριζότου με χλωροφύλλη").
Η σημερινή (15/1/11) πολιτική του εστιατορίου έχει ώς εξής:
Δεν υπάρχει τιμή στα πιάτα απλά στους νέους καταλόγους επιλέγεις ένα ο,ποιοδήποτε ορεκτικό+1 ο,ποιοδήποτε κυρίως+επιδόρπιο και πληρώνεις 24 ευρώ.
(Για κάθε έξτρα κυρίως είναι +12ευρω και ορεκτικό ή επιδόρπιο έξτρα 8ευρώ).

Συνεπώς, με 24 ευρώ έχεις ολοκληρωμένο γέυμα, αλλά μερικοί θα αισθάνεσθαι ότι σηκωθήκατε από το τραπέζι νηστικοί. Και αν σκεφτείτε ότι θα πληρώσετε και ένα 20-30άρι μαζί με το ποτό σας...δεν ξέρω όλοι στην παρέα μας μπήκαμε σε σκέψεις μετά το σημερινό, για το άν αξίζει πλέον τα λεφτά του!

Υ.Γ. οι γεύσεις βέβαια παραμένουν το ίδιο κορυφαίες-καραμελωμένο τσουρέκι και τα μυαλιά στα κάγκελα λέμε!!!!!!
artis
Δευτερη μου επισκεψη προχθες το βραδυ. Ανανεωμενο μενου με αρκετα νεα πιατα αλλα η ποιοτητα και η εκπληξη σταθερα σε κορυφαια επιπεδα!
Και μειωμενες τιμες (24 ευρω για ορεκτικο-κυριως πιατο-γλυκο).
Οποτε μην καθεστε καθολου: Δεν υπαρχει αντιστοιχο μαγαζι στην πολη. Δεν ξερω κι αν υπαρχει στην Αθηνα... Ισως το νεο ΑρτΟ2 που ανοιγει ο κ.Μποτρινι αυτο τον καιρο και στην πρωτευουσα :)
artis
Στα γκουρμε εστιατορια ξεκινας με δεδομενο οτι δε σκας στο φαγητο. Αλλά περιμενεις να γευθεις εξαιρετικα πιατα. Αυτο ακριβως γινεται στο Αρτ. Και μαλιστα με επαρκεις μεριδες, δε σηκωνεσαι πεινασμενος οπως εχω παθει αλλου.
Συμφωνω, ειναι το καλυτερο γκουρμε εστιατοριο της πολης μακραν απο το επομενο.
νασος
κυριοι μιλαμε για γκουρμεδια υψηλης ποιοτητας.νουμερο ενα στην πολη.
Simos
Επισκεφθηκα προσφατα το εστιατοριο του κ.Μποτρινι, ομολογω πως εμεινα αρκετα ικανοποιημενος απο τη ποιοτητα του φαγητου και το service. Το μοναδικο που επισκιασε την ομορφη βραδια μας ηταν πως κατα την αποχωρηση μας περνωντας απο τη κουζινα ακουσαμε να λογοφερουν με αρκετα ασχημο τροπο, θα ελεγα χωρις υπερβολη με argo γηπεδου ποδοσφαιρου..Δεν ειναι υποχρεωμενο το 9 χρονων παιδι μου να ακουει αυτες τις "ψαλμωδιες αγγελων" πραγματικα ενιωσα αμηχανα κ εφυγα προβληματισμενος......
Δημήτρης
Θέλω να γράψω αυτό το σχόλιο για να αναφέρω και κάτι αρνητικό όσον αφορά το ArtO2. Όσον αφορά το φαγητό αλλά και το value for money είναι κοινώς παραδεκτό πια σε όλους όσους γνωρίζουν από φαγητό ότι είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στη Θεσσαλονίκη με τεράστια διαφορά από το δεύτερο. Εκπληκτική κουζίνα πραγματικά και χίλια μπράβο στον Μποτρίνι για αυτό. Από την άλλη όμως θέλω να επισημάνω ότι η λίστα κρασιών είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ελλιπής για ένα τέτοιο εστιατόριο όπως επίσης και το γεγονός ότι σε ορισμένα κρασιά έχουν πολύ λίγες φιάλες. Λίγη προσοχή χρειάζεται σε αυτό το σημείο διότι το κρασί είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος ενός σωστού γεύματος.
AG
Χθες βράδυ το ξανα επισκεφθήκαμε για 1η φορά μετά το καλοκαίρι-5 άτομα.
Χωρίς να υπερβάλλω, όλα αγγίζουν την τελειότητα!
Συμπεριφορά σερβιτόρων, παρουσίαση των πιάτων, γεύσεις, σχέση ποιότητας τιμής..

3/3 και για φέτος!
xrysa
Μήπως το "όνομα" Botrini κάνει τα φαγητά τόσο φανταστικά πια? Ας σοβαρευτούμε λίγο. Καλή κ κάψουλα ελιάς με το "δείγμα" κρουτόν καλό και το "στόλισμα" κάποιων πιάτων είτε λεκτικά είτε οπτικά αλλα κ αυτοί οι σερβιτόροι πια μας τα παρούσιαζουν λες και μας φέρνουν χρυσό στο τραπέζι. Τέτοια "κατάνυξη" πια καταντάει γελοία...Αν κάποιος παει για φαγητό δε νομίζω να χορτάσει με τις ποσότητες. Καλό και το gourmet αλλα μη το παρακάνουμε.Εγώ κουράστηκα να μου εξηγει η σερβιτ για το κάθε πιάτο τι είναι η κάθε χρωματιστή πιτσιλιά που βλέπω. Να μερωτάει αν μ αρεσαν τα ζελεδάκια δυοσμου στη μαρουλοσαλάτα που καμιά γεύση δεν της έδιναν...όπως και για τη σως φράουλας στον ξιφία(το ξυσμα ξιφία δηλαδή...)Ολα έχουν τα όριά τους.
Nick Roidis
Με τόσα θετικά σχόλια που διάβασα, μου ανοίξατε την όρεξη. Θα το επισκεφτώ το συντομότερο!!
Artis
Ρε παιδια, το εστιατοριο αυτο δεν παιζεται!
Ο,τι κι αν εφαγα, οσο παραξενο κι αν ακουγοταν (κι αν φαινοταν επισης, γιατι τα πιατα ειναι στολιδια απο μονα τους) ηταν αριστο. Και το γλυκο στο τελος, το καραμελωμενο τσουρεκι, ηταν ονειρεμενο. Και η τιμη; 2 ορεκτικα, 2 κυρια πιατα, 1 γλυκο και 2 ποτηρια κρασι, ολα μαζι 66 ευρω.
Αν αυτα ειναι πολλα για μια τετοια εμπειρια φαγητου, τοτε τι να πουμε για κατι δηθεν πολυτελη εστιατορια που πουλανε μονο βιτρινα και χρεωνουν 50 ευρω μινιμουμ το ατομο....
Θα δοκιμασω ολο τον καταλογο, πού θα μου παει;...
tweety
Ωραίος, μοντέρνος χώρος, καλή σχέση ποιότητας - τιμής. Ξεχωρίζει ο σφαιροποιημένος ζωμός ελιάς για καλωσόρισμα. Χορταστικές σαλάτες. Προτιμήστε τα πιάτα ημέρας (αν υπάρχουν ακόμη γιατί διάβασα σχόλια πιο κάτω που αναφέρουν ότι καταργήθηκαν), είναι πολύ πιο νόστιμα και φτηνά απ'αυτά του κανονικού μενού. Τα ζυμαρικά αδιάφορα, δεν θα τα επέλεγα, τα κρεατικά είναι ψημένα σωστά, πράγμα σπάνιο, αλλά ενίοτε το παρακάνουν με την ποσότητα σάλτσας και επίσης έχω πετύχει κομμάτι με υπερβολικό λίπος - όχι καλό για εστιατόριο αξιώσεων. Μικρή λίστα κρασιών. Συμπαθητικά επιδόρπια. Εξαιρετικό σέρβις. Στο σύνολο πολύ καλό.
sb
Ένα από τα καλύτερα "καλωσορίσματα" που έχω φάει - προιόν μοριακής μαγειρικής: Μια φούσκα γεμάτη λάδι και πολτό ελιάς με λίγο δεντρολίβανο. Η φούσκα σκάει στο στόμα σου και σούρχονται οι γεύσεις μια μια και διακριτά - λάδι/ελιά/δεντρολίβανο. Μοιραστήκαμε το πρώτο που ήταν μαριναρισμένος σολωμός με έναν συνδυασμό μπαχαρικών/μυρωδικών που δεν είχα ξαναδοκιμάσει. Το λαυράκι που πήρα εγώ και το tournedos που πήρε η σύντροφός μου ήταν και τα δυο εξωκοσμικά - το μεν λαυράκι μου πήρε κανά λεπτό να συνηθίσω μια γεύση που δεν γνώριζα αλλά τελικά μου άρεσε πολύ, το δε κρέας είχε μια ελαφριά σάλτσα που θύμιζε άλλες εποχές που τα φαγητά είχαν γεύση. Η έννοια του ακριβού είναι σχετική. Για το τι τρώς - και είναι μια πραγματική εμπειρία - είναι πάμφθηνο. Αντίστοιχες τιμές βρίσκεις σε δήθεν εστιατόρια στην πόλη όπου τρώς άθλια. Το σέρβις άψογο και το περιβάλλον ταιριάζει απόλυτα με το μουσείο/γκαλερί που το στεγάζει.
Βικτωρ Τ.
Πολυ καλο φαγητο (βραδυ)το σερβις ευγενικο και φιλικο.Καποια πιατα εκπληκτικα π.χ.ριζοτο με φραουλες ακομα και τα πιο μετρια ειναι νοστιμα.Λογικο το κοστος για αυτο που προσφερει
AG
από χθές 9/9 είναι&πάλι ανοικτό με νέο ανανεωμένο menu...
Βικη
Είναι σχετικά ακριβό αλλά έχει εξαιρετική ποιότητα και πρωτότυπες γεύσεις. Οι μερίδες είναι κάπως μικρές. Σίγουρα το συνολικό αποτέλεσμα είναι κορυφαίο, αλλά είναι 1,5-2 φορές ακριβώτερο του μέσου εστιατόριου της θεσσαλονίκης.
AG
από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, με εμπνευσμένο και πρωτότυπο menu(μπορεί να το δεί κανείς στο site του εστιατορίου).
Φαγητό: είναι το δυνατό χαρτί του μαγαζιού με πετυχημένους συνδυασμούς γεύσεων και πολύ καλή ποιότητα στα υλικά που χρησιμοποιούν. Από τα λίγα μαγαζιά που πετυχαίνουν ακριβώς όπως ζητήσει κανείς το ψήσιμο στα κρέατα.
Service: οι σερβιτόροι είναι πολύ επαγγελματίες, (σωστός τρόπος σερβιρίσματος, διακριτικοί και εξυπηρετικοί).
Χώρος: προσωπικά δεν με εντυπωσιάζει αλλά οκ...
Φράγκα: βγαίνει γύρω στα 40 ευρώ το άτομο (ανάλογα και το κρασί), τιμή normal για αυτό που θα περίμενε κανείς από τέτοιου είδους εστιατόρια.

Υ.Γ. ο τρόπος παρουσίασης του κάθε πιάτου στον κατάλογο έχει πολύ γέλιο και παίζει πολύ "παραμύθι" (π.χ. "σπαγγέτι με θαλλασινούς θησαυρούς της χαλκιδικής"...) Εντάξει ρε παιδιά.......κόψτε κάτι!!!:):)
teo
Αυτό ακριβώς λέω και εγώ. Ήμουν συχνός πελάτης κ έπαιρνα συνήθως το μενού κ κάποιες φορές "αλά καρτ". Τώρα αναγκαστικά το σκέφτομαι. Κρίμα γιατί ήταν ίσως το πρώτο "σοβαρό" εστιατόριο με "μενού" για να καταλήξει να το απαξιώσει σε τέτοιο βαθμό... Έκτωρα ακούς.....???????????
Φαλακρή Παντσέτα
Λοιπόν ωραίος ο Μποτρίνι και τα φαγητά του ΑΛΛΑ:

Αλλάξαν το μενού στην ιστοσελίδα, σε ένα ΑΠΛΟ πιάτο π.χ φακες 8Ε. Καθήστε ρε παλικάρια!! Το μενού έλεγε πρώτο πιάτο - δευτερο πιάτο σαλάτα και επιδόρπιο με χαρα τα σκάγαμε τα 20 την μέρα. Τώρα θα δώσω για ΦΑΚΕΣ 8 ευρώ???!! Είμαστε στα καλά μας????? Μας έχουν πρήξει τα... αυτιά για την ΚΡΙΣΗ..

Ο κατάλογος είναι πανάκριβος για να μπορείς να τρως συχνά.

Τα περισσότερα μαγαζιά ΤΩΡΑ αρχίζουν και βάζουν μενου (στον υπόλοιπο πλανήτη υπάρχει εδω και χρόνια) και συγκεκριμένο το σταματάει τώρα??
teo
Έχω κάνει κατά καιρούς τα θετικά μου σχόλια. Θα ήθελα αυτή τη φορά να σχολιάσω ως πολύ αρνητικό το γεγονός ότι με αρκετά αντιεπαγγελματικό τρόπο απαξίωσαν το ημερήσιο menu που έβγαινε για κάθε εβδομάδα και είχε τιμή από 14-17 ευρώ, είτε μειώνοντας την ποιότητά του είτε μην τηρώντας ότι αναγραφόταν στο δίκτυο ως μενού ημέρας ενώ πλέον δεν υπάρχει ανανέωση στο site οπότε υποθέτω ότι έχει καταργηθεί. Το μενού ήταν ποιοτικό και πολύ καλή λύση για όποιον ήθελε να επισκεφθεί το εστιατόριο συχνά και οικονομικά κ όχι μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις. Θεωρώ ότι για την οικονομική περίοδο που διανύουμε ήταν λάθος να απαξιώσει κάτι το οποίο έφερε πολύ κόσμο στο εστιατόριο κ ειδικά μεσοβδόμαδα. Ένα εστιατόριο δεν μπορεί να δουλεύει μόνο τα Σ/Κ κ τις τελευταίες φορές που πήγα εκτός Σ/Κ έτρωγαν ΜΟΝΟ 2 παρέες. Χαρακτηριστικά σταμάτησε να λειτουργεί την Πέμπτη το βράδυ, προφανώς λόγω έλλειψης πελατών. Πιστεύω ότι ο κ. Bottrini, λόγω κ της εκπομπής του θα έπρεπε να έχει καλύτερα επαγγελματικά αντανακλαστικά.
Chris363
α ξέχασα να γράψω πώς να μην διανοηθείτε να πάτε χωρίς να έχετε κλείσει από πριν, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σας δεχθούν, Σάββατο και τρία ζευγάρια το ένα μετά το άλλο ,συν μια παρέα «εκδιώχθηκαν» ευγενικά μεν,και όλα αυτά μέσα σε ένα 20λεπτο από την στιγμή που καθίσαμε στο τραπέζι μας.
Νομίζω πως είναι καιρός να αλλάξουμε νοοτροπία και σε τέτοια θέματα..
Chris363
Ένα απο τα καλύτερα εστιατόρια που υπάρχουν!Εξαιρετικό φαγητό.
Τα ορεκτικά μας έβαλαν έντονα στο κλίμα για το τι θα ακολουθήσει.
Το μυλοκόπι,(το πιάτο απο τα ψάρια ημέρας) πάνω σε μους μελιτζάνας απίστευτο, ζουμερό πεντανόστιμο λαχταριστό, ακόμη έχω την γευση του στο στόμα μου, τα αλλαντικά του φρεσκοκομμένα σωστα σερβιρισμένα και με επεξηγηση τι ειναι το καθενα,μου άρεσε αυτό με τον γλυκάνισο ιδιαίτερα.
Το βιολογικό κοτόπουλο με την πολέντα,φρεσκότατο σωστά ψημένο με τραγανή λεπτή πετσούλα απο πάνω, και γεμισμένο με ένα τυρί που δεν θυμάμαι πιο ηταν , αλλά έδενε τέλεια.
Το passion fruit με τα λευκά βοτσαλάκια κάρδαμου και το σοκολατένιο φοντάν έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την βραδιά.
Πολύ καλή η λίστα κρασιών,ευγενέστατο το προσωπικό.
Μια μικρή παρατήρηση για την μουσική,αν είσαι και λίγο ψαγμένος σχετικά,πιθανόν να σε ξενίσει το γεγονός πως παίζουν πολύ γνωστά κομμάτια αλλά ολα διασκευές.
Εν κατακλείδι,μια χαρά μας ήρθε και στην τιμή, σε συγκριση με άλλα μαγαζιά που υποτίθεται σου προσφέρουν τα ίδια, αλλά στη ουσία με πολύ χαμηλότερη ποιότητα.
Θα ξαναπάμε σίγουρα.
chris4
Το φαγητό πραγματικά αλλάζει επίπεδο. Δεν τον ξέρω το Botrini ως ανθρωπο, ούτε και με ενδιαφέρει, αλλά ως chef είναι απίστευτος. Συνιστώ ανεπιφύλακτα ριζότο με γαρίδες και σάλτσα φράουλας και ταλιάτα μόσχου με πουρέ. Τιμές σχετικά καλές, service καλό, χώρος καλός (όχι κάτι εντυπωσιακό), καθαριότητα σχετικά καλή. Αρνητικό: Δε μου άρεσαν ιδιαίτερα τα τραπέζια που παραθύμιζαν πανεπιστήμιο
mommy
Κάθε πιάτο και μια έκπληξη.Αληθινά καλό φαγητό,εξυπηρετικότατοι σερβιτόροι.Ο σεφ παρουσιάζει τα πιάτα του ένα-ένα.Όταν μας εξήγησε το πώς παρασκευάζεται το καθε πιάτο,μείναμε με το στόμα ανοιχτό!Δε μου πολυαρέσουν τα κυριλέ μέρη αλλά από εδώ έφυγα ευτυχισμένη καθώς και όλη η παρέα.Ακόμα το συζητάμε!Πρέπει να πας ακόμα κι αν δεν το αντέχεις οικονομικά έστω μια φορά.Μοριακή κουζίνα φορ έβερ!!!
Veroniki
Μετά από 2 δοκιμές του κανονικού μενού έχω μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το σέρβις άψογο. Παρόλο που εμφανίστηκα με λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα λουκ, κανείς από τους σερβιτόρους δεν με κοίταξε παράξενα. (Δε θα έλεγα το ίδιο για τους πελάτες) Κι επιπλέον, ήταν πολύ ευγενικοί (χωρίς να είναι στημένοι) και πρόθυμοι. Το φαγητό εξαιρετικό και πολύ καλά παρουσιασμένο, με διάφορες γεύσεις και περίεργες εκπλήξεις στο πιάτο σου. Πρώτη φορά που δίνω τόσα λεφτά και πραγματικά θεωρώ ότι αξίζουν. (Πληρώσαμε 45 EUR το άτομο με μπουκάλι κρασί και γλυκό). Όσο για το γλυκό, αυτό το εφέ με το ποτηράκι και τους καπνούς είναι λίγο κιτς... αλλά εντάξει, όλοι δικαιούνται μια ατέλεια. ΥΓ. Δεν με ενδιαφέρει ότι στο εστιατόριο εμπλέκεται ο Μποτρίνι. Θα προτιμούσα να μην το ξέρω.
Δημήτρης
Το φαγητό για μένα είναι το καλύτερο που έχω φάει στην πόλη. Πληρώσαμε 35 € το άτομο και το θεώρησα και λίγο. Είναι από τις περιπτώσεις όπου δίνεις τα λεφτά σου απλόχερα.
βικόνι
το φαγητό είναι υπέροχο, το 'δεύτερο καλοσώρισμα-ορεκτικο' που προσφέρουν και το γεμιστό στήθος κοτόπουλου είναι πραγματικά υπέροχα, οι σπαλομπριζόλες απίθανα ζουμερές και η σαλάτα με πράσινα χόρτα και κατσικίσιο τύρι αποκάλυψη! Βέβαια οι τιμές παραμένουν τσιμπημένες (4 πιάτα, σαλάτα,κρασί 114) και για παρασκευοσαββατοκύριακο πρέπει οπωςσδηποτε να έχεις κλείσει τραπέζι. Αλλά το συνιστώ ανεπιφύλακτα τουλάχιστον για μία φορά
sotiris
Αγαπητέ Μποτρίνι. Το φαγητό καλό. Όμως φάγαμε στο πλακάκι και όχι σε πιάτο. Το μενού που αναφέρεται στην ιστιοσελίδα δεν υπάρχει όπως και πολλά φαγητά από τον κατάλογο. Τα κρασιά απλώς τα φέρνεις στο τραπέζι δεν απασχολείς υπάλληλο στην κατασκευή όπως το φαγητό για να είναι τόσο ακριβά. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Πρέπει να σταματήσεις την τηλεόραση και να παρακολουθήσεις το μαγαζί σου. Τα ποτήρια σου είναι ΙΚΕΑ όπως και η διακόσμηση. Υ.Γ. Βγάλε τις τιμές από τα διακοσμητικά αγαλματάκια.
nik lab
Πηγα χθες,με εκλεκτη παρεα,και περασα πολυ καλα, απο ολες τις αποψεις: Φαγητο παρα πολυ καλα.Τα welcome του -σφαιροποιημενος ζωμος ελιας και γαυρος σε μπρουσκετα με αφρο φραουλας- ηταν εκπληκτικα. Τα spring rolls τα καλυτερα που εχω φαει. Η σαλατα υστερησε λιγο σε μεγεθος αλλα ηταν καλη.Δοκιμασα επισης: Παπαρδελες με κονφι παπιας,υπεροχη γευση,συμπυκνωμενη ολη η ουσια της παπιας-διατηρημενης στο λιπος της- .Χοιρινο τελειο,crispy το λιπος απο εξω και ελιωνε στο στομα το κρεας. Φιλετο παπιας,μετρια ψημενο, απλο
αλλα η καλη πρωτη υλη και το καλο ψησιμο το εκανε πολυ δυνατο. Πεννες με κρεμα ανηθου και σολωμο, αρωματικες,αρκετα λεμονατη η σαλτσα.Για το cheesecake και το φονταν σοκολατας με passion fruit,απλα δεν εχω λογια.
Τα παραπανω, με ενα μπουκαλι κρασι, 128 ευρω. Αξιζει τα λεφτα του κατα 200%. Ο χωρος απλος,η μουσικη ψιλοακουγεται οταν δεν ειναι τιγκα,το service καλο αν και ηταν γεματο.
Θα ξαναπαω σιγουρα.-
Underdog
Απλά το καλύτερο εστιατόριο της πόλης από άποψη φαγητού.
Ο σεφ Γιάννης μας ξενάγησε στην κουζίνα του και τον ευχαριστούμε!
teo
Πηγαίνω σχετικά συχνά στο ArtO2 και γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αναφορικά με το ωράριο της κουζίνας αναγράφεται στο site του ArtO2, αν και είναι αλήθεια ότι το site μπορεί να μην είναι κάποιες φορές ενημερωμένο εγκαίρως. Αναφορικά με τις κρατήσεις, πραγματικά πλέον, ειδικά τις μέρες αιχμής, είναι σκόπιμο να έχει γίνει εκ των προτέρων κράτηση για να αποφύγει κάποιος την ταλαιπωρία. Τέλος ένα σχόλιο για το σέρβις, σε σχέση με ένα παλαιότερο δικό μου σχόλιο, τους τελευταίους 2 μήνες είναι άψογο (λόγω και της αύξησης των σερβιτόρων). Το φαγητό πάντως παραμένει εξαιρετικό και μερικά πιάτα από το a la carte menu του είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Το cheese cake, με γεύση φράουλα αν δεν κάνω λάθος, είναι όντως καταπληκτικό.
Dr.G.
Toν Μποτρίνι (την κουζίνα του δηλαδή) των γνώρισα πριν 2 χρόνια όταν έφαγα στο Etrusco στην Κέρκυρα. Απίστευτο φαϊ, και απίστευτα ακριβό. Τώρα, στο ArtO2 κράτησε εν πολλοίς την ποιότητα (αλλά όχι τελείως) και έχει τις τιμές τραγικά χαμηλά τηρουμένων των αναλογιών. Έχω βέβαια να παρατηρήσω ότι μόλις έγινε αρκετά γνωστό, οι τιμές ανέβηκαν πολύ (αλλά και πάλι είναι σχετικά χαμηλές), ενώ είναι πλέον πάρα πολύ δύσκολο ΠΣΚ να βρεις τραπέζι (ακόμα και αν προσπαθήσεις να κλείσεις). Δοκιμάστε το cheese cake!
MDJ.gr
Είπα κι εγώ να πάω μία βόλτα στο Μποτρινάτο Εστιατόριο το Σάββατο που μας πέρασε.
Πήγα στις 18:00 και απέτυχα: Η κουζίνα κλείνει στις 17:00 και ξανανοίγει για το βράδυ στις 20:00... και έμεινα με την όρεξη... :(
Θα παρακαλούσα στις πληροφορίες του "Art O2" να διαμορφωθούν ανάλογα οι ώρες.
Laz
Όμορφο περιβάλλον, ενδιαφέρουσες προτάσεις, καλό service. Πραγματικά αξίζει η επίσκεψη. Απογοητεύτηκα όμως όταν το Σάββατο που πήγαμε, 6 άτομα, κατόπιν κράτησης, το προσωπικό δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη του μενού που είχε δημοσιευθεί στο site με τρία πιάτα και τιμή 16 €/άτομο και τη δυνατότητα μόνο του -ακριβού- a la carte μενού. Το γεγονός ότι το εστιατόριο είναι πάντα γεμάτο δεν δικαιολογεί τις "αρπαχτές"...
teo
Συμφωνώ ότι τα μενού είναι πολύ καλή ιδέα.Στο εξωτερικό έχει παντού.Πόλύ καλή ποιότητα.Απίθανες γεύσεις.Τον τελευταίο καιρό ακρίβυνε ανησυχητικά (τα μενού αλλά κυρίως τα αλά καρτ πιάτα).Το σέρβις πολύ ευγενικό αλλά μερικές φορές έχώ απογοητευτεί φοβερά από την ταχύτητά του.Το συνιστώ παρόλαυτά ανεπιφύλακτα!!!
spartakos
http://www.tf.auth.gr/teloglion/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&page=521
Εδώ βγάζουν κάθε εβδομάδα καινούργιο ημερήσιο μενού, πολύ νόστιμο και πολύ φτηνό για την ποιότητα του (και ο στάνταρ κατάλογος του στα ίδια επίπεδα). Οι σερβιτόροι ευγενικότατοι και διατεθειμένοι να εξηγήσουν οτι μπορεί να μην ξέρεις από τα φαγητά του Bottrini!
XEXE
και ανήκει και στον βραβευμένο με δύο Χρυσούς Σκούφους chef (και τηλεστάρ πλέον), Έκτορα Μποτρίνι! Ο οποίος έχει και το Ettrusco
http://www.etrusco.gr/main_page.html
Veroniki
Το Art02 ξεκίνησε από τις 14-02 να δουλεύει και βράδυ και έχει βγάλει 3 μενού για τις 14, 20 και 26 Φεβ. (δες εδώ http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7277387)
Πήγαμε να δοκιμάσουμε το μενού στις 14.
Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Καθετί που ερχόταν μπροστά σου, σου το εξηγούσαν ευγενικά. Κι εμείς δεν χρειαζόταν να κάνουμε τίποτα.Απλά να δοκιμάζουμε...
Πολλές διαφορετικές γεύσεις. Αρκετά ιδιαίτερες οι περισσότερες. Ξετρελάθηκα με το ριζότο φράουλα, με τη λευκή σοκολάτα με μπαχαρικά και με το γλυκό.
Κατά τα άλλα, δεν μπορώ να έχω μια καθαρή άποψη για το Art02, μιας και δε δοκίμασα το κανονικό μενού του. Ο χώρος πάντως είναι πολύ όμορφος και ευτυχώς δεν είχε μόνο κουστουμαρισμένους άνω των 40.
Και κάτι γενικότερο: Θα ήθελα πολύ αυτή τη λογική με τα έτοιμα μενού πολλών πιάτων να την είχαν και άλλα εστιατόρια. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία
Alex
Εξαιρετικό φαγητό, πολιτισμένο περιβάλλον και πολύ καλές τιμές. Τα 14-16 Ευρώ του μενού της ημέρας (από τα οποία μάλιστα αφαιρούνται 10% για τους πανεπιστημιακούς - φοιτητές, καθηγητές, υπαλλήλους) περιλαμβάνουν τρία πιάτα και κρασί! Πραγματική ευκαιρία!
Κουζίνα: 9/10
Περιβάλλον: 9/10
Εξυπηρέτηση: 9/10
Σχέση ποιότητας προς τιμή: 10/10.
Franchise Me
πολύ καλό.
περισσότερα εδώ:
http://koparanis.blogspot.com/2009/01/arto2.html