THRIA [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΜαρίας Κάλλας 1, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε19 Δεκεμβρίου 2015
Έκλεισε20 Νοεμβρίου 2022
Πρόσθετες πληροφορίες:
Chef και ιδιοκτήτης ο Δημήτρης Τασιούλας (με προϋπηρεσία στο Σέμπρικο).

Στη θέση του άνοιξε το Napoleone.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

Έκατσα Ιούνιο 2017.
  • Συμπαθητικός εσωτερικός χώρος, η κουζίνα φαίνεται όλη με τζάμι. Εξωτερικά είναι πιο ευρύχωρα, με μεγάλα τραπέζια, αλλά το αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχει φυσική σκιά (έχουν όμως καλές ομπρέλες) και ο δρόμος είναι θορυβώδης.
  • Έτυχα σέρβις από 3 διαφορετικά άτομα. Όλοι ευγενικοί και εξυπηρετικοί, όχι όμως εστιατορικού επιπέδου (π.χ. δε ξέρανε να απαντήσουν βασικές ερωτήσεις για τα πιάτα, ο ένας ήταν και λίγο ατσούμπαλος).
  • Ο κατάλογος έχει λίγες σαλάτες, λίγα ορεκτικά και λίγα κρεατικά και θαλασσινά. Στα θετικά ότι υπάρχουν φρέσκα ψάρια ημέρας και 2-3 γλυκά. Όσα πιάτα δοκίμασα ήταν όλα αξιοπρεπή. Απογοητεύτηκα μόνο από το ψήσιμο των ψαριών (δοκίμασα και λαβράκι και μυλοκόπι) που ήταν απλώς οκ, περίμενα πολύ καλύτερα και πιο ζουμερά. Στο τέλος πολύ ενδιαφέρον είχε ένα γλυκό cheesecake. Η λίστα κρασιών, όσο τη θυμάμαι, μου φάνηκε να έχει τα κλασικά.
  • Τιμές γύρω στα 30-35€/άτομο χωρίς κρασί. Λίγο τσιμπημένο το βρήκα σε σχέση με τον ανταγωνισμό της πόλης (π.χ. Οψοποιών, Radikal, Γράδα κτλ. BTW δε θα το συνέκρινα με Σέμπρικο και Νέα Φωλιά, θεωρώ ότι είναι απευθύνεται σε άλλο κοινό).
Κάποια πιάτα ήταν καλά. Στο σύνολο δεν ενθουσιάστηκα, αλλά θα μπορούσα να ξαναπάω για να δοκιμάσω και άλλα πράγματα.

Εικόνες (42)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Τόνος (εξαιρετικός)
[εικόνα]
Χορτόπιτα (τελεια)
[εικόνα]
Κόκορας κοκκινιστός (τέλειος)
[εικόνα]
Ταλιάτα με κρέμα αγγινάρας Ιερουσαλήμ
[εικόνα]
Σφυρίδα με σως μανταρίνι παντζάρι (αλμυρό, μιας έπιασε φουρτούνα!)
[εικόνα]
Ριζότο με μελάνι σουπιάς και χτένια (και πάλι απολαυστικό)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα του σεφ: πανσέτα με χώμα καλαμπόκι (εξαιρετική!)
[εικόνα]
8 υφές σοκολάτας crumble από τσάι matcha και δυόσμο
[εικόνα]
Λαυράκι με κρέμα φρέσκου καλαμποκιού, σύκο και προσούτο
[εικόνα]
Ριζότο με μελάνι σουπιάς και χτένι με ποπ-κορν αμάρανθου
[εικόνα]
Τραγανές γαρίδες τυλιχτές με καταΐφι
[εικόνα]
..lime και μαγιονέζα γλυκού τσίλι
[εικόνα]
Σούπα ημέρας: βελουτέ σπαραγγιών με λάδι μαϊντανό και τσιπς γλυκοπατάτας (εξαιρετική)
[εικόνα]
Ελαιόλαδο με πιπέρια
[εικόνα]
Καλωσόρισμα του σεφ: αρνί με πουρέ καρότου (πολύ καλό)
[εικόνα]
"8way σοκολάτας" (οκ)
[εικόνα]
"Αποδομημένο cheesecake" (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Μαστίχα (καλή)
[εικόνα]
Πέστο βασιλικού (καλό)
[εικόνα]
"Μυλοκόπι φιλέτο σοτέ με πέστο βασιλικού και λαχανικά εποχής" (μέτριο)
[εικόνα]
Λαβράκι (τίποτα το ιδιαίτερο, περίμενα πολλά περισσότερα)
[εικόνα]
Τα συνοδευτικά λαχανικά για το ψάρι (η πατάτα πολύ καλή)
[εικόνα]
"Ραβιόλια μανιταριών με αφρό παρμεζάνας και ταλιατέλες από σπαράγγι" (καλά, λίγο άψητη η ζύμη σε κάποια σημεία)
[εικόνα]
"Ραβιόλια μανιταριών με αφρό παρμεζάνας και ταλιατέλες από σπαράγγι" (καλά, λίγο άψητη η ζύμη σε κάποια σημεία)
[εικόνα]
"Γαρίδες στο τηγάνι τυλιχτές με καταΐφι αγιολί και κρέμα βαλσάμικου" (πολύ καλές)
[εικόνα]
Ροζέ Nico Lazaridi (καλό, αλλά όχι τρομερό)
[εικόνα]
Ροζέ Nico Lazaridi (καλό, αλλά όχι τρομερό)
[εικόνα]
Ψωμί (καλό) & λάδι (καλό)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούνιος 2017)
[εικόνα]
Σπαλομπριζόλα (μέτρια)
[εικόνα]
Παπαρδέλες με μάγουλα μόσχου (γευστικό)
[εικόνα]
Κότσι (οκ)
[εικόνα]
Carpaccio λαβράκι (οκ)
[εικόνα]
Σπαλομπριζόλα (αδιάφορη και ανεπαρκώς σιτεμένη)

Κατάλογος (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2020: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2020: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2017: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2017: σελίδα 1/2

Σxόλια (15)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
varethika ton prologo
Νομίζω ότι δεν ήταν θέμα VFM …
η πόλη προφανώς μπορεί να στηρίξει άνετα εστιατόρια 50-70 ευρώ το ατομο ενδεικτικά αναφέρω Οψοποιον, duck, Μαύρη θαλασσα, kritikos, l'Albero, Παλιά Αθήνα τα οποία αντέχουν δεκαετίες και εχουν και αναμονές
Όποτε τον θέμα στο Thria για μένα ήταν η μη σταθερότητα στην εκτελεση των πιάτων, το ασταθές σέρβις και η κάπως ψυχρή ατμόσφαιρα που δεν με κέρδισε ως μόνιμο πελατη (πήγαινα 2-3 φορές/χρόνο)
Παρόλα αυτά λυπάμαι όταν κλείνει ένα καλό εστιατόριο
nicksugar3
Kριμα.
Δεν είχα την ευκαιρία να πάω, αλλά επειδή πήγανε πολλοί δικοί μου άνθρωποι, αλλά και έβλεπα τις εκδηλώσεις του μαγαζιού και τις τιμές του, νομίζω ότι ήταν αδιανόητα πανάκριβο. Βλέποντας τα σχόλια εδώ, αρκετοί στέκονται στο value for money του εγχειρήματος.
OBERON
Λόγω της καλής κουζίνας που είναι στο DNA της πόλης, δεν είναι εύκολο να ευδοκιμήσουν "γκουρμέ" εστιατόρια τύπου Αθήνας όπου υπάρχει εύκολο χρήμα, εταιρικό κλπ. Θυμήθηκα και τον Αδαλάκη με εκείνη την πρωτοφανούς αμετροεπής δήλωσής του "ολόκληρη Θεσσαλονίκη και δεν μπορεί να συντηρήσει έναν Αδαλάκη". Τίμιο φαγητό, τίμιες τιμές για όποιον θέλει να αφήσει το στίγμα του στην εστίαση της πόλης.
guru
https://www.facebook.com/THRIArestaurant/photos/a.790432394421954/2853981171400389/

7 Χρόνια Γαστρονομικής Περιπλάνησης.... Φτάνουν στο τέλος τους!!!

Ένας μεγάλος κύκλος της δημιουργικής πορείας μου στη κουζίνα του THRiA κλείνει. Η ομάδα μου κι εγώ νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε. Μένουμε πιστοί στην ποιότητα και τη γεύση που έχετε αγαπήσει έως και την τελευταία βραδιά λειτουργίας του εστιατορίου μας την Κυριακή 20/11/22. Ανταποδίδουμε την αγάπη σας, τις άριστες κριτικές που μας χαρίσατε, την εμπιστοσύνη που μας δείξατε στις πολύτιμες στιγμές σας με τη συνέπεια και την ποιότητα που μας χαρακτηρίζει μέχρι να σερβίρουμε και το τελευταίο μας επιδόρπιο. Θα είναι χαρά μου να σας έχουμε κοντά μας, να σας ικανοποιήσουμε για μια ακόμη φορά να σας ενημερώσουμε για τα επόμενα γαστρονομικά βήματα που θα πάνε αυτή την πόλη ακόμα πιο μακριά στον χάρτη της γεύσης. Για όσους δεν θα μπορέσω να συναντήσω από κοντά τις επόμενες μέρες στα τραπέζια του Thria ένα μεγάλο Ευχαριστώ από Καρδιάς!

Δημήτρης Τασιούλας
tipotapioeklekto
Δείπνο με την σύντροφο για γενέθλια. Πολύ ωραίος χώρος και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Πρόθυμοι να μας εξηγήσουν κάθε πιάτο. Ένα μείον που πρόσεξα ήταν πως το μενού είχε 2 λεκέδες επάνω. Πάρ' αυτά το φαγητό ηταν καταπληκτικό. Δοκιμάστηκε υπέροχη ζεστή σαλάτα: Μπαχτσές λαχανικών. Από κυρίως το ribeye ήταν πολύ νόστιμο και χορταστικό. Σίγουρα θα το σύστηνα για μια ιδιαίτερη περίσταση με αμόρε, διότι η κουζίνα τους προσφέρει μία εμπειρία πολλών γεύσεων με διαφορετικές υφές και εντάσεις.
Γιαντράνκα
Δοκιμή δις στο THRIA. Καλαισθήτος χώρος και ευγενική εξυπηρέτηση, την πρώτη φορά με κάποια λάθη.
Τα amuse bouche κρέατος και τις δύο φορές απολύτως λαχταριστά. Μικρή κάρτα και γενικά καλοφτιαγμένο μενού (βλ. το εξαιρετικό ριζότο με τα δύο χτένια και το μελάνι σουπιάς, σούπες ημέρας), κάποια πιάτα πιο αδιάφορα (ευτυχώς όχι η πλειονότητα) στις εκτελέσεις μπορεί να συμβούν και λαθάκια (π.χ. το βαρύ χέρι αλατιού στη σφυρίδα με σως μανταρίνι, οι 8 υφές σοκολάτας λιγωτικές).
Γενικά συμπαθώ το μαγαζί, μου αρέσει η κουζίνα του και έφαγα ωραία και τις δύο φορές, ωστόσο οι του πανακρίβου τιμές του (και τις δύο φορές βγήκε περί τα 50€/άτομο) ανεβάζουν τα στάνταρ της κριτικής. Θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχει περιθώριο εξάλειψης των λαθακίων, εγώ πάντως θα ξαναπάω μετά χαράς και προσδοκίας να το διαπιστώσω.
President83
Επίσκεψη τέλος Μαΐου 2020, 2 άτομα. Πολύ ωραίος χώρος, ευφάνταστα πιάτα, εξαιρετικές γεύσεις, πολύ ευγενική εξυπηρέτηση.

Πήραμε σαλάτα μεσκλάν (πολύ καλή και αρκετά μεγάλη), γαρίδες κανταΐφι με lime και μαγιονέζα γλυκού τσίλι (3 γαρίδες αλλά εξαιρετικές!), καραμελωμένο χοιρινό κότσι με κρέμα πατάτας, με βασιλικό, λάδι τρούφας και σάλτσα πορτοκάλι (πολύ καλό, χωρίς όμως να είναι κάτι ιδιαίτερο) και Rib eye black angus ψημένο medium με κρέμα γλυκοπατάτας, νιόκι πολέντα, μανιτάρια και σάλτσα μαυροτράγανο (Καταπληκτικό ψήσιμο, υψηλότατη ποιότητα κρέατος, η πολέντα κάπως αδιάφορη, μανιτάρια και σάλτσα σούπερ). Τα παραπάνω + 2 ποτήρια κρασί: 85 ευρώ. Δεν το λες φθηνό, αλλά για αραιές επισκέψεις προτείνεται ανεπιφύλακτα. Θα το ξαναπροτιμήσουμε σίγουρα
toy
Επίσκεψή Φεβρουάριος 2020 επαγγελματικό δείπνο αρκετά άτομα.

Μελιτζάνα μους ταχίνι γιαούρτι κλπ, αδιάφορο πιάτο είχε πολλά λάθη
σαλάτα μεσκλάν, οκ
ριζότο με άγρια μανιτάρια αφρό παρμεζάνας, δεν ήταν αφρός η παρμεζάνα αλλά κρέμα το αποτέλεσμα επειδή είχαν βάλει αλάτι και στο ριζότο ήταν πολύ αλμυρό.
σφυρίδα, πολύ καλό πιάτο.

Οι τιμές του είναι πολύ ακριβές για αυτό που προσφέρει, προσπαθεί να γίνει κάτι που θέλει πολύ περισσότερη δουλειά και στο προϊόν και στο service συνολικά.
Δύσκολα θα ξανά πήγαινα καθώς αγνοείται το value for money.
Κοιλιόδουλος
Σεπτ.2019 Δεύτερη επίσκεψη, αφού και στην πρώτη μείναμε ευχαριστημένοι. Ευχάριστος χώρος με σωστή μουσική και απόσταση ανάμεσα στα τραπέζια. Τυπικό service, και στα θετικά η αντίδραση της σερβιτόρας, όταν φευγαλέα έκανα να πιάσω τον αστράγαλό μου, το πρόσεξε από μακρυά και προθυμοποιήθηκε να φέρει αντικουνουπικά. Τα πιάτα για το καλωσόρισμα περίεργες και μάλλον ενδιαφέρουσες γεύσεις. Η σαλάτα μεσλάν με ροδάκινο πολύ καλή. Ο μαύρος μπακαλιάρος πολύ καλός, μαύρος γιατί λέει ψαρεύτηκε ... σε βαθιά νερά! Το ίδιο καλή και η βραστή σκορπίνα με λαχανικά. Για γλυκό πήραμε 8 γεύσεις σοκολάτας, που ήταν εξαιρετικό. Μαζί με το κρασί ξεπεράσαμε τα 100 ευρώ για 2 άτομα. Ακριβό για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης.
dixos
Δυστυχώς δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών μας. Η σαλάτα θαλασσινών πολύ αλμυρή και λαδερη, χωρίς ισορροπία καθώς το ροδακινο ήταν κονσέρβα και ο βασιλικός σε δυσαναλογία κάνοντας το πιάτο βαρύ και δυσπεπτο. Το κρεατικο ταλιατα μοσχου ήταν μαλακό και τέλεια ψημένο όμως η γαρνιτούρα ήταν μονοδιάστατη και τεμπέλικη, τίγκα στη τρούφα κάνοντας το πιάτο τελικά βαρετό. Φωτεινή στιγμή ήταν το ορεκτικό καπνιστή ψητή μελιτζάνα με διαφορετικές υφές που ήταν κορυφαία επιλογή. Αυτά τα τρία πιάτα και ένα ποτήρι κρασί μου κόστισαν 60 ευρώ. Δύσκολα να ξαναπάω εκτός κι αν παρω μόνο ορεκτικά.
JohnJohn
Πρόσφατη επίσκεψη 5 ατόμων. Διέθετε αρκετά άτομα να δουλεύουν και να εξυπηρετούν ανά πάσα στιγμή είτε θέλεις κρασί είτε νερό είτε να σερβίρουν τη σαλάτα κ.α. Ανοιχτή κουζίνα επίσης με πολλά άτομα να δουλεύουν και να βοηθούν. Το μενού ξεκίνησε με ένα πιάτο καλωσορίσματος του μαγαζιού, που ήταν πανσέτα με σχινόπρασο και ντρέσινγκ. Από σαλάτες παραγγείλαμε μεσκλάν και μπαχτσέ λαχανικών που ήταν αμφότερες πολύ νόστιμες. Από ορεκτικά το χταπόδι με τις πατάτες μάλλον ήταν το καλύτερο πιάτο, ενώ τα ντολμαδάκια αποδεκτά. Από κυρίως το ραβιόλι μανιταριών ικανοποιητικό, το ριζότο τρούφας όχι κάτι τρομερό, ο κιτρινόπτερος τόνος ένα πιάτο ξεχωριστό και καλούτσικο μπορώ να πω, το λαυράκι πολύ καλό και το ribeye black angus αρκετά γευστικό. Μαζί με 2 φιάλες κρασί, γλυκό καταλόγου και κερασμένο χωνευτικό βγήκε περίπου 45 ευρώ το άτομο. Ίσως ξαναπάω σε κάποια ειδική περίσταση, αλλά θα σκεφτώ μήπως αξίζει αλλού καλύτερα.
zaknafein
Μέτριες γενικά εντυπώσεις από το THRIA.Η σαλάτα που δοκιμάσαμε ήταν καλή, τα κυρίως σχετικά καλά, αλλά νομίζω ότι έχω φάει περίπου τα ίδια σε άλλα εστιατόρια με καλύτερες εκτελέσεις. Πιθανόν να το ξαναδοκίμαζα αν τύχαινε.
mozzergr
Μάιος 2016.
Ο χώρος λιτός και όμορφος. Το σέρβις συμπαθέστατο και εξυπηρετικότατο. Τα κυρίως πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν από πολύ καλά έως εξαιρετικά (πχ το έξοχα ψημένο μυλοκόπι με κρέμα λουίζας ή το ριζότο με μελάνι σουπιάς) και με τιμές που κυμαίνονται στα 15 με 20 ευρώ. Θα θυμάμαι επίσης την καταπληκτική τους σαλάτα (Ανοιξιάτικος μπαχτσές ή κάτι τέτοιο) μια οπτική και γευστική πανδαισία φρέσκων λαχανικών. Δεν θα θυμάμαι ίσως μόνο το -ορεκτικό- ριζότο με καβούρι.
Όλα αυτά -με κερασμένο γλυκό- συν μερικά ποτήρια κρασί, στα 25 με 30 ευρώ το άτομο, fairly priced που λένε.
Το καλοκαίρι στον υπό διαμόρφωση εξωτερικό χώρο Θα ξαναπάω σίγουρα.
AG
Μετά από πρόσφατη επίσκεψη, θα συμφωνήσω με Panucci. (Δεν ειναι ότι φάγαμε άσχημο φαγητό), αλλά ήταν μια από τα ίδια&επιπλέον δεν μας βγήκε και φθηνά (50ρι το άτομο με 1 μπουκάλι λευκό κρασί):

Η ομάδα της κουζίνας ακολουθεί την σχολή της "Νέας Φωλιάς", πράγμα το οποίο το είδαμε σε όλες του τις παραλλαγές στην πολη. Ταλιατέλες με μοσχαράκι, ντολμαδάκια, σπαλομπζριζόλα (μέτρια), το passe-partout λαβράκι carpaccio, κότσι χοιρινό κτλ που δοκιμάσαμε, δεν είχαν κάτι το αξιοσημείωτο. Άκυρο που δεν έχουν γλυκά παρά μόνο τα τρουφάκια που κερνάν στο τέλος.

Εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή και ευγενική.

Αν θα ξαναπήγαινα?
-Maybe....
Panucci
Διθυραμβικά άρθρα εδω κι εκεί για το νέο talk of the town κλπ...Το επισκεφθήκαμε και δυστυχώς τίποτα απ'όσα είχαμε διαβάσει δεν επιβεβαίωθηκε...Ενα εστιατόριο το οποίο τόσο γευστικά όσο και οργανωτικά αποδείχθηκε κατώτερο των προσδοκιών. Προσπαθούν να περάσουν ενα στυλ με μια πιο επιτηδευμένη παρουσιάση των πιάτων αλλα απο ουσία, γεύση δηλαδή τιποτα...Οργανωτικά χρείαζεται πολλή δουλειά ακόμα...Υπήρχε έλλειψη σε δυο ορεκτικά που διαλέξαμε για τα οποία η κουζίνα δεν είχε ενημερώσει τους σερβιτόρους. Επίσης μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως δεν υπήρχε κατάλογος για γλυκά ενώ το εστιατόριο λειτουργεί ήδη εδώ κι ένα μήνα...Προσέφεραν στο τέλος απο ένα μικρό τρουφάκι...Αστεία πράγματα...Ξανά δεν...