Δεν κατάλαβα κάποια διαφορά σε σύγκριση με τις άλλες μπουγάτσες που έφαγα στην περιοχή . Ίσα ίσα μου φάνηκε λίγο παραπάνω λαδερή και το φύλλο να έχει παπαριασει. Αυτό που αξίζει να σχολιάσω είναι ότι δεν έκατσε βαρυα στο στομάχι ( πολύ σημαντικό για μπουγάτσα).
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Με διαφορά το καλύτερο μπουγατσατζίδικο στην πόλη των Σερρών. Εξαιρετικό, τραγανό φύλλο μπουγάτσας με πολλές επιλογές γέμισης (τυρί, κρέμα, σπανάκι, κτλ). Βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο και είναι πολύ δύσκολο να βρεις ελεύθερο τραπέζι πρωινά Σαββάτου ή Κυριακής.
Η καλύτερη μπουγάτσα με κρέμα που υπάρχει στη πόλη. Δεν έχω ξαναφάει καλύτερη. Είναι ακριβώς όπως θέλω να είναι η μπουγάτσα. Βέβαια κατά το σαββατοκύριακο δεν βρίσκεις χώρο όχι να παραγγείλεις αλλά να πλησιάσεις το μαγαζί με τόσο κόσμο που έχει και πρέπει να εξυπηρετήσει.
Το προηγηθέν σχόλιο της klitemnistra είναι ακριβές. Το πιο φημισμένο στις Σέρρες, λαδερούτσικο φύλλο (ειδικά ο κιμάς, που μου κατσε βαρύς), Σ/Κ δύσκολο να βρεις να κάτσεις.
το μπουγατσατζιδικο με τη μεγαλυτερη φημη στις Σερρες και το πιο παλιο αν θυμαμαι καλα, λειτουργει απο το 1952
δοκιμασα τις 4 κλασικες μπουγατσες: κρεμα, τυρι, σπανακι, κιμα.
το φυλλο ειναι λιγο λαδερο, νορμαλ στο παχος και την τραγανοτητα του, τυπικο μαλακοτραγανο.
ολες ειναι σε ενα καλο επιπεδο, μεταξυ τους ξεχωριζω για ενα σκαλι την σπανακι που ειχε μια συμπαθητικη γλυκια γευση και την κρεμα -για παραπανω σκαλια- που ειναι σε επαρκη ποσοτητα και ιδιαιτερα γευστικη.
(στα πλαισια της Σαλονικης θα εβαζα την κρεμα του στις 5-6 καλυτερες που 'χω δοκιμασει -εχοντας στο μυαλο φυσικα τον χωρις εξαψεις μεσο ορο της μεγαλης πλειοψηφιας)
εχει επισης και μπουρεκι οπως λενε οι ντοπιοι την τυροπιτα σφολιατας
περασα Σαββατο, αρκετος κοσμος γενικα με σερβις στο τρεξιμο.
αδικαιολογητο για μενα που χρεωνει επιπλεον τις μεριδες αμα κατσεις, τη στιγμη μαλιστα που ο τιμοκαταλογος προβαλλει μονο τις τιμες πακετου.
συγκεκριμενα, στο επιτοπου φαγωμα, η μεριδα ειναι στα 2.30€ (απο 1.90€) και η μιση στο 1.50€! εχω κατσει σε πολλα μπουγατσατζιδικα, μερικα ειχαν και ακριβα πεζοδρομια στα εξοδα, αλλα τετοια προσεγγιση σε λαϊκο προϊον πουθενα δεν πετυχα..
δοκιμασα τις 4 κλασικες μπουγατσες: κρεμα, τυρι, σπανακι, κιμα.
το φυλλο ειναι λιγο λαδερο, νορμαλ στο παχος και την τραγανοτητα του, τυπικο μαλακοτραγανο.
ολες ειναι σε ενα καλο επιπεδο, μεταξυ τους ξεχωριζω για ενα σκαλι την σπανακι που ειχε μια συμπαθητικη γλυκια γευση και την κρεμα -για παραπανω σκαλια- που ειναι σε επαρκη ποσοτητα και ιδιαιτερα γευστικη.
(στα πλαισια της Σαλονικης θα εβαζα την κρεμα του στις 5-6 καλυτερες που '
εχει επισης και μπουρεκι οπως λενε οι ντοπιοι την τυροπιτα σφολιατας
περασα Σαββατο, αρκετος κοσμος γενικα με σερβις στο τρεξιμο.
αδικαιολογητο για μενα που χρεωνει επιπλεον τις μεριδες αμα κατσεις, τη στιγμη μαλιστα που ο τιμοκαταλογος προβαλλει μονο τις τιμες πακετου.
συγκεκριμενα, στο επιτοπου φαγωμα, η μεριδα ειναι στα 2.
και για το φωτο-φινις: ναι, μπουγατσα κρεμα