Εικόνες (40)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μισή μαργαρίτα, 1/4 πεπερόνι και 1/4 προσούτο (κλαις και λες: "γιατί να μην είναι όλες οι πίτσες έτσι;")
Πεπερόνι αριστερά, πανσέτα δεξιά (πολύ καλές)
Ουγγαρέζικο πάπρικα κολμπάς
Αριστερά σπεκ, δεξιά πεπερόνι
Αριστερά βεντριτσίνα, δεξιά τσορίθο
Ρόκα προσούτο και τζορίθο (εξαιρετικές)
Pizza prosciutto (υπέροχη, 9€)
Μισή πεπερόνι (πολύ καλή) & μισή ρόκα-προσούτο (απλώς οκ)
Μισή προσούτο (τοπ!) μισή πεπερόνι (καλή)
Καλή ποικιλία από ψαγμένα μπυράκια
Πίτσα γκοργκοντζολα λιαστή τσορίθο βασιλικό
Πίτσα μαργαρίτα με τριμμένη παρμεζάνα (πολύ καλή)
Πίτσα με προσούτο και ρόκα (εξαιτερική) & πεπερόνε (καλή)
Πίτσα με τσορίθο και βασιλικό (εξαιτερική)
Μπύρα Oppigards (πολύ καλή)
Εξωτερικά (Σεπτέμβριος 2020)
Pizza με τρούφα ρόκα προσούτο
Τρέχων κατάλογος - μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή
Μισό κομμάτι προσούτο|τρούφα|ρόκα|grana padano (αδιανόητη!)
Μισό κομμάτι μαργαρίτα (πολύ καλό)
ο Κώστας είναι περίπτωση, διαβασμένος στα υλικά και τις τεχνικές του σιναφιού, κιμπάρης σε γνωστούς και νέους, ανοιχτός για κουβέντα, με τα πάνω και τα κάτω του. αυτά στα πλαίσια που βάζουν οι αγχώδεις ρυθμοί όταν κορώνει η κίνηση. αλλά αυτό είναι το modus vivendi.
σπάνια η τιμιότητα και ο σεβασμός του στο προϊόν - αποκλείοντας το ντιλίβερι, μη έχοντας παρκαρισμένη πίτσα στη βιτρίνα και προτείνοντας την άμεση κατανάλωση.
μ' αρέσει που σπάει το γυαλί ανάμεσα σε μαγαζάτορα-καταναλωτή και ορίζει με οικειότητα πώς πρέπει να σεβαστεί κι ο πελάτης την πίτσα.
η ίδια η πίτσα απ' τις κορυφαίες, έχουν ειπωθεί όλα εξάλλου.
με τις κατάλληλες προϋποθέσεις άνεσης μπορεί να στηθεί πίτσα με υλικά του πελάτη.
ο χώρος μικρός, όσο μπορεί να χωρέσει η αγκαλιά πριν ξεχειλώσει και γίνει απρόσωπη.
η πιο ανθρώπινη πιτσαρία και ο πιο πολύτιμος πιτσαγιόλος της πόλης έτυχε να φτιαχτούν στη Χαριλάου!
Απορώ πώς μπορεί να είναι τόσο νόστιμη, με μεγάλη διαφορά από όσες έχω δοκιμάσει στην πόλη. Απλή πίτσα, ιταλικού τύπου, με ποιοτικά υλικά. Κυρίως αλλαντικά, δοκίμασα σαλάμι (τέλειο) και σπεκ (καλό), εμπιστεύτηκα τις προτάσεις του, και καλά έκανα τελικά. Όσο αλμυρή πρέπει, όσο ψημένη πρέπει, όσο φορτωμένη (ή όχι) πρέπει και δεν σε βαραίνει.
Τιμές πολύ καλές, πίτσα μισή με αλλαντικό μισή χωρίς γύρω στα 11 ευρώ. Πολύ συμπαθητικός και πρόθυμος να βοηθήσει ο Κώστας, ήρθαμε σε ώρα που το μαγαζί είχε ουρά για παραλαβή και μας εξυπηρέτησε άμεσα. Συμπαθητικός χώρος με μόλις 2 τραπέζια μέσα, 1 έξω. Θα ξαναπάω και θα το πω και σε άλλους.
Υ.
Δοκίμασα την πίτσα με πανσέτα και την πεπερόνι. Αμφότερες πολύ καλές, με ποιοτικά υλικά και ιδανική ζύμη. Πέρα από τα στάνταρ υλικά, πρόσθεσε και πεκορίνο με πιπέρι, που έτυχε να προμηθευτεί αυτές τις μέρες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κάνει εξαιρετικό καφέ, τον οποίον τιμούν διάφοροι γείτονες και φίλοι τις πρωινές/μεσημεριανές ώρες που προετοιμάζει τα ζυμάρια.
Στα αρνητικά, το περιορισμένο ωράριο (19:
Το κομμάτι πίτσα (το ⅕ της ολόκληρης) έχει 2,
Το έχω επισκεφθεί 5-6 φορές. Η καλύτερη ώρα είναι νωρίς, αμέσως μόλις ανοίξει, δηλαδή γύρω στις 19:
Συμπερασματικά, συνιστάται ανεπιφύλακτα. Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά – επαναλαμβάνω – για μένα είναι η καλύτερη πίτσα της Θεσσαλονίκης, εφάμιλλη της περίφημης Ναπολιτάνικης.
Ο Κώστας έχει βρει της ισορροπίες νερού - αλευριού - μαγιάς - αλατιού και καταφέρνει να φτιάχνει τοπ ζυμάρι - ναπολετάνικο.
Αν και ερασιτέχνης - χομπίστας, θεωρώ ότι παίζει μπάλα τσάμπιονς λιγκ που θα ζηλεύανε και οι πιτσαγιόλοι της Νάπολης.
Αξίζει οπωσδήποτε δοκιμή από τους φαν του είδους.
10/10
Ζύμη και σάλτσα πολύ δυνατές οπότε από κει και πέρα είναι θέμα γούστου και τι θα βάλεις. Το κακό είναι οτι αυτό το είδος πίτσας πρέπει να το φας επί τόπου αλλά τα τραπεζάκια του είναι ελάχιστα.
Εξυπηρέτηση πολύ καλή.
Ένα ζευγάρι περίμενε στο τραπέζι, ένας για παραγγελία, ένας στο όρθιο και μέσα να βαράει το τηλέφωνο, ε ο θεουλης μέσα δεν είχε καν πίτσα να ψήνεται.
Μετά το απαραίτητο τσατ για την γνωριμία με ρώτησε να βάλω από αυτό να βάλω από το άλλο και κατέληξα να δοκιμάσω κομμάτι με τσορίθο και κάτι άλλα ούτε που θυμάμαι. Πολύ ωραίο το ζυμάρι, τίποτα το ξεχωριστό ως σύνολο.
Αυτή η χαλαρότητα, η μεγάλη αναμονή, η έλλειψη καταλόγου και το βάζω υλικά πάνω και ότι κάτσει έχει την πλάκα του δε λέω αλλά δεν νομίζω να ξαναδοκιμάσω.
Η έλλειψη πιστοποιημένης γνώσης ή πρότερης εμπειρίας ή ενός ξυλόφουρνου υπερκαλύπτεται από το πάθος και την περιέργεια για πειραματισμούς από τον ευγενέστατο νεαρό με το αποτέλεσμα να είναι εξόχως γευστικό.
Ο τυπας ανοιγει οποιες μερες και ωρες θελει και δεν εχει delivery. Δεν υπαρχει τιποτα ετοιμο, ολα τα φτιαχνει εποτοπου και ο χωρος ειναι μικροσκοπικος με αποτελεσμα να δημιουργουνται ασταματητα ουρες για να παραγγειλεις.
Και τις δυο φορες μετα απο ενα τεταρτο ορθιος στην ουρα βαρεθηκα και εφυγα....
Στα της πίτσας δεν έχω να προσθέσω πολλά σε αυτά που έχουν ειπωθεί. Φάγαμε μια γύρα κομμάτι μαζί με τα παιδιά και καπάκι άλλη μια. Η πολύ λεπτή ζύμη είναι εξαιρετική και επίσης δεν δίνει χοντρό στεφάνι γύρω απ την πίτσα (άλλο ένα συν). Όμως κυρίως μού έκανε εντύπωση πόσο ζουμερή ήταν η πίτσα! Φυσικά ξεχώρισε το κομμάτι με το λάδι τρούφας και την ρόκα.
Από τα καλύτερα λημέρια street food στην πόλη αυτή τη στιγμή.
Σε ένα είδος που η Θεσσαλονίκη δεν έχει άπειρες επιλογές υψηλού επιπέδου, ξεχωρίζει και αξίζει ανεπιφύλακτα. Ας το υποστηρίξουμε :)
Λεπτή και νόστιμη ζύμη, ποιοτικά υλικά, σωστό ψήσιμο!
Περνώ από εκεί όποτε μπορώ, αλλά τις περισσότερες φορές τον βρίσκω κλειστό (next time I '
Είναι ένα παιδί που την έχει την πιτσαρία μόνος του και κάνει όλη τη δουλειά. Φέρνει πολύ καλά υλικά (γκοργκοντζόλα, σαλάμι, πεπερόνι), φτιάχνει πολύ καλή ζύμη, έχει λίγα αναδιπλούμενα τραπεζάκια και καρέκλες στο πεζοδρόμιο, ψαγμένα αναψυκτικά όπως Dr. Pepper. Με 10€ χορταίνουν 2 άτομα.