Fin de siècle

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηRue des Chartreux 9, Bruxelles
Νομός[εξωτερικό]
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας
Διαδίκτυο
Ωράριο
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά

Εικόνες (7)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Chicken Tandoori (κοτόπουλο σουβλάκι μαριναρισμένο σε μπαχαρικά)
[εικόνα]
Χοιρινή μπριζόλα με ταλιατέλες (cote de porc grillée et tagliatelles)
[εικόνα]
Λουκάνικο (πολύ καλό) με πατάτα φούρνου και κότσι (επίσης καλό)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάρτιος 2015)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Φεβρουάριος 2015)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Φεβρουάριος 2015)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Φεβρουάριος 2015)

Σxόλια (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Sylia
Από τις καλύτερες, ποιοτικότερες και πιο value for money brasseries του κέντρου των Βρυξελλών. Σταθερή ποιότητα, μεγάλες μερίδες (που ανταποκρίνονται στις τιμές), αυθεντικό κλίμα, απλό εσωτερικό, γρήγορο σέρβις.

Η brasserie αυτή δεν με πρόδωσε ποτέ και όσα άτομα φιλοξενούσα στις Βρυξέλλες τα έφερνα εδώ για να πάρουν μια ελαφρά γεύση "βελγικών" γεύσεων. Καθώς η βελγική κουζίνα δεν έχει πολλά να επιδείξει, αλλά είναι και αρκετά βαριά λόγω βουτύρου και λιπαρών κρεάτων, η συγκεκριμένη λύση μπορεί να σας καλύψει, ειδικά εσάς που καταφθάνοντας από Ελλάδα θέλετε να φάτε κάτι "ασφαλές" και συνάμμα "τοπικό". Εδώ θα δοκιμάσετε εξαιρετικό jambonneau (κότσι με μουστάρδα ψημένο στο φούρνο), carbonades a la biere (μοσχαράκι με μπύρα -θυμίζει λίγο το δικό μας κοκκινιστό), lapin a la kriek (κουνέλι με μπύρα kriek), Chichons farcis sauce chimay (βέλγικα αντίδια γεμιστά και ψημένα με μπύρα chimay) αλλά και μερικά χορτοφαγικά πιάτα. Αν δεν είστε και πολύ της δοκιμής και θέλετε κάτι κοντά σε "ελληνικές γεύσεις", τότε σίγουρα επιλέξτε το κότσι (συνοδεύεται από ψητή πατάτα φούρνου με βούτυρο), μπριζόλα χοιρινή με ταλιατέλες, και παϊδάκια (spare ribs) αλλά και την παραδοσιακή carbonade (μοσχαράκι που συνοδεύεται από πουρέ πατάτας). Αν επιλέξετε chicken tandoori θα δοκιμάσετε από τα πιο καλοψημένα ρύζια basmati, πολύ λίγο βουτυράτο και σπυρωτό. Αν επιλέξετε κρεατικά, τότε συνήθως το συνοδευτικό είναι από πατάτα (πουρές ή ψητή πατάτα). Μόλις καθήσετε θα έρθει ψωμάκι ολικής ή μαύρο (πολύ δυνατό) και βούτυρο και ανανεώνεται αν το ζητήσετε για "παπάρα" στην σάλτσα της carbonade.

Οι τιμές σίγουρα θα σας φανούν τσιμπημένες (σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα). Όμως οι μερίδες είναι χορταστικιές, το προσωπικό πολύ φιλικό και το σέρβις γρήγορο. Για μη γαλλομαθείς/αγγλομαθείς θα βρείτε προσωπικό που μιλάει ελληνικά (μέρος της ιδιοκτησίας είναι κυπριακή), ισπανικά, ιταλικά.

Μαζεύει λοκάλια, κυρίως νεαρόκοσμο, αλλά τα τελευταία χρόνια κι αρκετ@ τουρίστ@.

Μέχρι προ κορωναϊού δεν δεχόταν κρατήσεις, αλλά αυτό άλλαξε τώρα, όπως πρόσφατα έμαθα.