Εικόνες (53)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Αμερικάνικο cheesecake με μήλο (εξαιρετικό)
Onglet steak (έπος όπως πάντα)
Baked Alaska με Passion fruit (φοβερό!!)
Picanha & bavette (υπέροχα)
Picanha & bavette (υπέροχα)
Σπαράγγια με αυγά και πατάτες baby (καλό)
Νιόκι με κρέμα παρμεζάνας (εξαιρετικά)
Bavette (πολύ σωστό ψήσιμο και αρκετά νόστιμο)
Σαλάτα με καραμελωμένα αχλάδια (αρκετά ενδιαφέρουσα)
Ριζότο με λευκή τρούφα (καλό)
Μιλφέιγ μανιταριών (πολύ καλό)
Χοιρινό καρέ (καλό και vfm)
Ντούγκος Ραψάνη κόκκινο (καλό)
Καλωσόρισμα: κρέμα τυριού με τρούφα (οκ)
Εξωτερικά (Δεκέμβριος 2016)
"Δροσερή σαλάτα με iceberg, φινόκιο, πορτοκάλι, ρόδι και προσούτο" (οκ, αλλά μάλλον αδιάφορο)
Λικέρ μαστίχα (πολύ καλό)
Λευκό Πεντάπολη Νεραντζή (καλό)
"Bavette flap steak" (πολύ καλό)
"Bavette flap steak" (πολύ καλό)
Χοιρινό καρέ & bavette steak
"Μιλφέιγ μανιταριών με καραμελωμένο κρεμμύδι, κατσικίσιο τυρί, και κρέμα φουντουκιού" (εξαιρετικό)
"Μιλφέιγ μανιταριών με καραμελωμένο κρεμμύδι, κατσικίσιο τυρί, και κρέμα φουντουκιού" (εξαιρετικό)
"Χειροποίητα νιόκι με κρέμα παρμεζάνας και λευκής τρούφας" (εξαιρετικά)
Σουφλέ σοκολάτας (οκ, προς το μέτριο)
"Βαλεριάνα με τριμμένη ντομάτα, βασιλικό, ελιές, κάπαρη, βαρελίσια φέτα και ντοματίνια" (πολύ καλή)
Καπνιστό ταλαγάνι σχάρας με κουλί πιπεριάς Φλωρίνης (πολύ καλό)
"Ριζότο κολοκυθάκι με πράσινα σπαράγγια, μοτσαρέλα και φρέσκο δυόσμο" (οκ, αλλά δεν ενθουσιάστηκα, δε θα το ξανάπαιρνα)
"Πέννες με καπνιστό σολομό, φινόκιο και ξύσμα μοσχολέμονου" (οκ, αλλά δεν ενθουσιάστηκα, δε θα το ξανάπαιρνα)
"Χειροποίητα νιόκι" (εξαιρετικά, παναρισμένα και στο δάγκωμα λιώνουν, δεν είναι λαστιχωτά ως συνήθως)
"Καυτερή πιπεριά σε ξινομυζήθρα Κρήτης" (οκ, η ένταση της ξινομυζήθρας λίγο υπερβολική)
"Καρέ χοιρινό" (εξαιρετικό, και σε καλή τιμή)
Λευκό κρασί Ευχές Ερατεινές (καλό)
Καλωσόρισμα: αλοιφή με πιπεριά (πολύ καλή) & αλοιφή με τρούφα (εξαιρετική)
Κατάλογος (7)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κατάλογος Αυγούστου 2016: κρασιά 2/2
Κατάλογος Αυγούστου 2016: κρασιά 1/2
Κατάλογος Αυγούστου 2016: φαγητά 2/2
Κατάλογος Αυγούστου 2016: φαγητά 1/2
Κατάλογος Ιουνίου 2016: πιάτα ημέρας
καλύτερα, γιατί δεν τολμούσα καν να πάω, ήταν εκνευριστικό το ότι δεν έβρισκες ποτέ και έπρεπε αναγκαστικά να κλείσεις τραπέζι
Πολύ καλό σέρβις (αν και θα μπορούσε να είναι λιγουλάκι πιο γρήγορο, ωστόσο, φαντάζομαι πως ανταποκρίνεται στην ταχύτητα της κουζίνας)
Η σαλάτα (δεν θυμάμαι ποια πήραμε) καλή, αλλά όχι εξαιρετική,
Τα νιόκι εξαιρετικά, ενώ η πικάνια και το μπαβέτε εξωπραγματικά!
Η βασική παραφωνία ήταν το κρασί του μαγαζιού. Το πήραμε για να κρατήσουμε κάπως χαμηλό το κόστος, αλλά δεν άξιζε. Προτιμήστε ένα καλό εμφιαλωμένο.
Πάβλοβα και cheese cake πραγματικά απίθανα.
Εννοείται πως χρειάζεται κράτηση (εμείς κάναμε έναν μήνα πριν), αν και υπήρχαν άδεια τραπέζια (για δύο) σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μας.
Μόλις μαζέψω τα απαραίτητα θα ξαναπάω.
Σε κάθε περίπτωση απαιτείται κράτηση, καθώς το μαγαζί διαθέτει λίγα τραπέζια.
Προφανώς λόγω τιμών δεν είναι και για κάθε βδομάδα αλλά ειλικρινά για εξαιρετικές περιπτώσεις είναι το κατάλληλο μέρος.
Το μαγαζί πολύ μικρό, η κράτηση απαραίτητη.
Νιοκι με σάλτσα τρούφας: πολυ καλά 12 eur
Κορμός κατσικίσιου τυριού: καλός χωρίς κάτι το ιδιαίτερο 10eur
Picanha: άψογα ψημένη, πολύ καλής ποιότητας και σερβίρισμα η φοβερά σε ξύλο κοπής με συνοδεία πύρινης πλάκας με βούτυρο και θυμάρι. 55-60eur/kg
Γλυκό baked Alaska: ένα από τα καλύτερα γλυκά στην Θεσσαλονίκη.... Απλά δοκιμάστε το ειδικά αν σας αρέσουν τα ελαφρια γλυκά που ΔΕΝ είναι φουλ στη σοκολάτα. 9eur
Τιμη: 7/10
Φαγητό: 9/10
Περιβάλλον:
Σέρβις: 8/10
Θα ξαναπάω πολλές φορές στο μελλον
Το μαγαζί γεμάτο μέσα και έξω, όμορφη χαλαρή ατμόσφαιρα πολύ καλή εξυπηρέτηση από το σέρβις.
-Σπαράγγια με αυγά και πατάτες baby καλό
-Σχαροτύρι πολύ καλό
-Νιόκι με κρέμα παρμεζάνας εξαιρετικά
-Bavette πολύ σωστό ψήσιμο και αρκετά νόστιμο
Όλα μου φάνηκαν καλά και προσεγμένα, αν και 2 πιάτα ήταν αδιάφορα. Τα νιόκι με παρμεζάνα και τρούφα που έχουν εκθειαστεί από τους προηγούμενους χρήστες εμάς μας φάνηκαν απλά ok, έχω φάει πολύ καλύτερα. Η πουράντζα τυριού με ψητά λαχανικά ήταν επίσης αδιάφορο πιάτο, ειδικά για την τιμή του (15€). Το σχαροτύρι με μαρμελάδα ντομάτας ήταν πολύ καλό. Το γκερεμέζι (τυρί κατσικίσιο σε φύλλο κανταΐφι) ήταν αδιάφορο. Το ριζότο με παρμεζάνα και φρέσκια τρούφα ήταν πολύ καλό αλλά δυστυχώς πολύ αλμυρό, αν είχε προσέξει το αλάτι θα μιλούσαμε για ένα εξαιρετικό πιάτο. Πήραμε και φιλέτο bavette, medium ψημένο, το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ αλλά δεν θα το χαρακτήριζα εξαιρετικό.
Μαζί με κρασί και αρκετά πιάτα με τα οποία όντως σκάσαμε, μας βγήκε 100€. Εντάξει, όντως πολύ ακριβά, αλλά θα ήθελα να ξαναπάω να δοκιμάσω και άλλα πράγματα. Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ καλό καλό μαγαζί που θα μπορούσε όμως κάποια πιάτα του να τα προσέξει περισσότερο.
Σταθερότατο όσες φορές και αν το επισκέφθηκα
Πολύ καλό σέρβις, πολύ καλό VFM στα κρασιά ίσως χρειάζεται συχνότερα μερικές προσθήκες πιάτων ημέρας που δεν φαίνεται να το τολμούν και φυσικά οπωσδήποτε τηλέφωνο μερικές μέρες πριν την επίσκεψη
Από μένα μπράβο τους
Ο χώρος είναι πολύ ωραίος αν και μικρός.
Το σέρβις μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση γιατί μας εξηγούσε όλα τα πιάτα και τα κρασιά με λεπτομέρειες.
Το φαγητό είναι εξαιρετικό! Από το απλό ορεκτικό ψητό τυράκι με μαρμελάδα και τη σαλάτα εποχής με ντομάτα και ροδάκινο, μέχρι τα φιλέτα bavette και picanha! Μας τα έφεραν αρχικά ολόκληρα μπροστά μας και τα έκοψαν σε φέτες επί τόπου. Επίσης μας έφεραν και ένα ζεστό μαντέμι σε περίπτωση που κάποια φιλέτα μας φαίνονταν προς rare να τα κάναμε μια περασιά από κει και συνοδευτικό εξαιρετικές baby πατατούλες περασμένες από βούτυρο με τρούφα.
Στα μοσχαρίσια φιλέτα είναι αναμενόμενα τσιμπημένες οι τιμές αλλά σε όλα τα υπόλοιπα πιάτα είναι φυσιολογικές οπότε ανάλογα την παραγγελία του καθενός.
ΦΑΓΗΤΟ: ΚΑΛΟ
πολυ καλα: χειροποιητα νιοκι με κρεμα παρμεζανας, μαυρο ριζοτο με καπνιστο σολωμο
καλο: χοιρινο σε δενδρολιβανο
μετρια: σαλατα με σπαραγγια (αδιαφορη), μοσχαρισιο μπιφτεκι (προκλητικα μικρο σε μεγεθος)
ΧΩΡΟΣ: αδιαφορος, μεσα-εξω
ΜΟΥΣΙΚΗ: καθησαμε εξω οπου δεν ακούγονταν κατι
ΤΙΜΕΣ: τα παραπανω + 4 μπυρες νησος 73ε, 24,
ΣΕΡΒΙΣ: ευγενικο, ενημερωμένο για τα πιατα της κουζινας, αλλα εξαιρετικα αργό
ΓΛΥΚΟ:
ΑΠΟΔΕΙΞΗ: ΝΑΙ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΑΠΟΨΗ: η πρωτη επισκεψη μ αφησε σχετικα καλες εντυπωσεις, θελω να δοκιμασω και αλλα πιατα τους, βαζοντας ομως στη συναρτηση τα 25-30ε το ατομο και συγκρινοντας το με παρομοια καταστηματα της πολης, μπαινεις σε σκεψεις για μια δευτερη επισκεψη...
Πολυ φιλικο και εξυπηρετικο/ευγενικο προσωπικο. Λιγο αργη η κουζινα.
Πηραμε τα εξης:
-μιλφειγ νε μανιταρια και καπνιστη μελιτζανα. πολυ νοστιμο κρυο πιατο, με πολλες γευσεις και υφες.
-γκερεμεζι (τυρι) τυλιχτο, τηγανισμενο με κανταιφι και λιαστες ντοματες. πολυ νοστιμο και ενδιαφερον. ταιριαστος ο βασιλικος και τα τριμμενα φυστικια αιγινης.
-Καφτερη πιπερια με ξινομυζηθρα. Οκ πιατο, μια χαρα για τα 3,
-Πικανια. Πολυ νοστιμο κρεας. Θυμιζει ριμπ αι. Μικρο σε ποσοτητα ωστοσο, κ πανακριβο (65ε το κιλο. περιπου 400γρ η μεριδα).
-Πολυ καλο το χοιρινο καρε. Τεραστια μπριζολα χοιρινη. Καλοψημενη ζουμερη κ τραγανη. Ισως το πιο value for money πιατο. Συνοδευτικα των κρεατων, πατατες βαβυ πολυ καλες.
+ ρετσινα κεχριμπαρι
+ 1 ακριβη παβλοβα (8,
για ολα αυτα κοντα στα 78ε.
για μια φορα στο τοσο, αξιζει!
Στο φαγητό τιποτα δεν μου φάνηκε πολύ καλό ωστε να με κανει να θελω να ξαναπάω. Η σαλάτα (βλ εικονες) πρασινάδες με μανταρίνι, ροδι και μουρα, πολύ γλυκία σαν φρουτοσαλάτα. Η τηγανιά με ξένισε με την κρέμα φουντουκιού. Το χοιρινό καρέ ενώ ήταν πολύ νόστιμο ήταν ψημένο σαν μοσχάρι. Τα νιοκί οκ. Μαζί με χύμα κρασί στα 50 ευρώ για δυο άτομα.
Ενω έχει καλή πρώτη ύλη και χώρο για να την υποστηρίξει, μπερδεύει τις γεύσεις στη γενική μόδα του '
Ο χώρος είναι οντως πολύ ωραίος αν και πολύ μικρός. Το μόνο κακό ειναι οτι είσαι πολύ κοντά με διπλανά τραπέζια.
Δοκιμάσαμε τα παρακάτω:
Καρέ χοιρινό: πάρα πολύ καλό ψήσιμο και αρκετά μεγάλο κομμάτι όπως εχουν ξαναπεί.
Μπιφτέκι μοσχαρίσιο: πολύ καλό.
Μαύρο ριζότο καπνιστού σολομού: Και αυτό πολύ καλό και διαφορετικό απο τα κλασικά ριζότο που εχω δοκιμάσει. Ειναι με μαύρο ρύζι καπνιστό σολομό αλλά και μέσα ψιλοκομμένο σολομό.
Σαλάτα Βαλεριάνα: Καλή αλλά θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη.
Μιλφειγ μανιταριών: Πολύ καλό και για τα δικά μου γούστα δεν ηταν τόσο έντονη η σος φουντουκιού.
Το καταίφι με κρεμώδες.
Πήραμε και 2 γλυκά, Μια παβλοβα και ενα τσιζκεικ με αλμυρή καραμέλα. Η πάβλοβα δεν με τρέλανε και σίγουρα δεν άξιζε τα 8,
Το σερβις ειναι αποτελεσματικό χωρίς υπερβολές κάτι που μου άρεσε.
Εντύπωση μου έκανε οτι εχει και χύμα κρασί κάτι που μπορεί να κρατήσει το λογαριασμό σε λογικά νούμερα.
Σίγουρα θα το ξαναδοκιμάσω.
Τέλος έχει και επιλογές εκτός καταλόγου για τη νηστεία.
Ιδιαιτερο το μενου, προς το γκουρμε, τοσο απο υλικα/γευσεις οσο και απο τιμη..
Πηραμε τα εξης:
-Νιοκι με παρμεζανα και τρουφα. Απ τα πολυ καλα νιοκι που εχω δοκιμασει γενικοτερα. Νοστιμη και η σως.
-Μιλφειγ μανιταριων με μπεσαμελ φουντουκιου (?). Πολυ πολυ ιδιαιτερο πιατο. Για ουρανισκους που αναζητουν κατι καινουριο. Προσωπικα δεν μου αρεσε καθολου. Στην παρεα φανηκε πολυ ενδιαφερον.
-Σπαραγγια με τρουφα και αυγο. Οχι κατι το ιδιαιτερο. Απλη παραθεση υλικων και πρωτων υλων. Δεν εξιζε επ ουδενι τα λεφτα του.
-Μαυρο ριζοτο με καπνιστο σολωμο. Πολυ ιδιαιτερες γευσεις, παντρεμενες σωστα. Αφηνε μια γλυκιζουσα εντυπωση. Η υφη του ριζοτου ιδανικη.
-Χοιρινο με δεντρολιβανολ Μεγαλη μεριδα. Πολυ νοστιμο και καλοψημενο το κρεας.
Δυστυχως τους ειχε τελειωσει το καρε..
Το χυμα λευκο κρασι τους, παρα-ηταν γλυκο για τα γουστα μας, και δεν το αγγιξαμε.
Το ψωμακι τους πολυ νοστιμο, αλλα μας το προσφεραν με τσιγγουνια. 3-4 παν-λεπτες φετουλες σε καθε σερβιρισμα.
Ειπαμε να παραγγειλουμε και ενα γλυκο απ τον εξτρα καταλογο που εχουν, καθως εγινε μοδα πλεον να το χρυσοπληρωνεις, στα σικ εστιατορια.
Παστα με γκαναζ σοκολατας. Αργησε παρα πολυ να ερθει, και δεν μας αρεσε κιολας.
60+€ ο λογαριασμος με αποδειξη.
Ο απολογισμος ειναι θετικος, και θα ξαναπηγαινα να δοκιμασω και αλλες γευσεις, αποφευγοντας αυτα που δεν μου αρεσαν.
Ειναι κατι ξεχωριστο.
Πολύ καλή εξυπηρέτηση με ευγενικό σέρβις. Όντως το στήσιμο του μαγιαζιού παραπέμπει σε ευρωπαϊκά εστιατόρια/μπιστρό και ακολουθεί αντίστοιχη λογική στο σερβίρισμα.
Πολύ καλό το χοιρινό καρέ, εξαιρετικό το bavette steak. Αξιόλογο το ριζότο με τρούφα, η σαλάτα με σπανάκι (σπανακόπιτα αλλιώς...) καλή αν και μικρή μερίδα σχετικά. Το μιλφέιγ μανιταριών όχι για όλα τα γούστα.
Μαζί με φιάλη κρασί + ένα ακόμα ορεκτικό γύρω στα 26-28 ευρώ το άτομο. Συνολικά θετικές εντυπώσεις για κάτι διαφορετικό. Αν συγκριθεί με αντίστοιχα εστιατόρια της πόλης, είναι πιο ακριβό και με σχετικά μικρότερες μερίδες.
Το προσωπικό πολύ φιλικό και εξυπηρετικό, αλλά σε ώρα αιχμής που πήγαμε ίσως να μην αρκεί γιατί περιμέναμε πάνω απο 20 λεπτά για να δώσουμε παραγγελία και 6-7 λεπτά έξω απο το κατάστημα μέχρι να τσεκάρουν αν τα ελεύθερα τραπέζια που υπήρχαν ήταν διαθέσιμα και δεν ήταν κρατημένα.
Από το όνομα του καταστήματος είναι προφανές ότι δεν θα βρεις "
Πήραμε για ορεκτικό ένα τυρί τυλιγμένο σε καταϊφι περιτρυγιρισμένο με σως φυστικιού, αρκετά νόστιμο.
Σαλάτα πράσινη, λιαστή ντομάτα και καραμελωμένο αχλάδι, αρκετά νόστιμη κυρίως λόγω του αχλαδιού που κάνει τη διαφορά.
Ριζότο τρούφας πολύ καλό, από τα πιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει.
Καρέ χοιρινό πολύ σωστά ψημένο και τεράστια ποσότητα (ενδείκνυται για 2 άτομα, πάνω απο 600γρ)
Αυτά μαζί με 2 ποτήρια κόκκινο κρασί, κόστισαν γύρω στα 45€
Τα πιάτα και το κρασί ήρθαν σε πολύ σωστούς χρόνους και όχι όλα μαζί, νομίζω οτι είχαν το πιο κατάλληλο timing.
Θα ξαναπήγαινα σίγουρα για να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα πιάτα που μου φάνηκαν εξίσου ενδιαφέροντα.