Εικόνες (13)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μισή κιμα/μισή κρέμα (μέτρια)
Μπουγάτσα με κρέμα (μια χαρά, όντας ατομικό κομμάτι παραμένει ωραίο ζεστό)
Μπουγάτσα με κρέμα (μια χαρά, όντας ατομικό κομμάτι παραμένει ωραίο ζεστό)
Μπουγάτσα με κιμά (δε μου άρεσε, περισσότερη λαδίλα και από γύρο, και πιο πολύ κρεμμυδόπιτα θα την έλεγα)
Μπουγάτσα με κρέμα (πολύ καλή)
Εξωτερικά (Απρίλιος 2019)
Εσωτερικά (Απρίλιος 2019)
Η μπουγατσα τους ειναι ολοιδια οπως ηταν στις αρχες της δεκαετιας του 80 που πηρα πρωτη φορα.
Ειναι ομως μπουγατσα ?
Για μενα ειναι περισσοτερο πιτα παρα μπουγατσα.
Και αυτος ειναι ο λογος που παιρνω μετα απο τοσα χρονια που και που μια ακοπη ατομικη μπουγατσα κρεμα, κρεμοπιτα την λεω εγω στο χερι.
Αυτα τα καταστηματα εστιασης ειναι σαν χρονομηχανη συναισθηματων.
Βοηθαει και η γειτονια σε αυτο. Ιδια και απαραλαχτη μεσα στις δεκαετιες.
Ο κιμάς καλός αλλά το φύλλο σαν τηγανητό και αρκετά σκληρό.
Στην κρέμα η γέμιση ήταν πολύ πλούσια και χαλούσε την ισορροπία με το φύλλο ενώ και η υφή δεν ήταν ιδανική.
Δεν μπορώ να πω ότι ξετρελαθηκα.
Πλούσια γέμιση
Με τυρί μου άρεσε πάρα πολύ
Με κρέμα απογοήτευση
Περίεργη υφή η κρέμα και για τα δικά μου πάντα γούστα,
Αν είσαι των άγλυκων '
Μπουγάτσα με τυρί-καυτή-με φουλ γέμιση.
Η κρέμα μου άρεσε περισσότερο,
Είχα καιρό να πετύχω μπυγατσατζίδικο που προσφέρει και μπουγάτσα σκέτη,
Κάποιοι την βρίσκουν κάπως λαδερή.
Άλλοι δυσκολεύονται, επειδή είναι ατομική.
Τέτοιο φύλλο και τόσο ισορροπημένη κρέμα δεν θα βρουν πουθενά στο κέντρο (ίσως στην Τριανδρία ή την Μοναστηρίου).
Μπράβο στα δίδυμα, διότι αντιστέκονται στα προκάτ και στρώνουν φύλλο στις 4 τα ξημερώματα καθημερινά.
Εγώ προσωπικά από καιρό τους είχα δώσει Χ, γιατί το 1,
Οπότε δοκίμασα μπουγάτσα σπανακοτύρι. Το ατομικό φύλλο εμένα μ' αρέσει και την προτιμώ άκοπη. Το τυρί είναι κάτι περίεργο μεταξύ λευκού τυριού και κίτρινου. Επίσης είναι ανάλατη- μάλλον έχει να κάνει με το target group τους.. Άρα αν ξαναπάρω αυτή, θα τη ζητήσω κομμένη για να πέσει και λίγο αλάτι.
Γενικά ήταν καλή. Θα ξαναπάω για δοκιμή των υπολοίπων. Υπόψη ότι οι χωριάτικες τρίγωνες κάνουν 1,
μαλακο φυλλο, μπολικη γεμιση τυπικης γευσης, κοψιμο οκ.
την μπουγατσα την ψηνει σε ατομικα κομματια, δεν το '
το παλικαρι που ειναι συνηθως στο κοψιμο ειναι ευγενικο, εκτος απο τις συχνες περιπτωσεις που λογω κοσμου υπαρχει ενα περιβαλλον βιασυνης και τρεχουν.
συμπερασματικα, παρα το ονομα και την ιστορια του, οχι, δεν μου λεει πολλα (στην κρεμα).
Πλούσια γέμιση και καλοψημένο φύλλο, μαζί με γάλα κακάο είναι must όποτε περνάω από την περιοχή.