Εικόνες (215)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Νουά με μορχέλες και φρέσκια τηγανιτή πατάτα τσιψς
Μοσχαρίσια ουρά με φρέσκα μανιτάρια γιουβέτσι (πολύ νόστιμο)
Αχινός, ταραμάς, γαρίδες (όλα πολύ καλά)
Σουφλέ σοκολάτας (πολύ δυνατό)
Μους λεμόνι με μαρέγκα (υπερβολικά γλυκό)
Ποικιλία τυριών (τα ελληνικά καλά)
Κατσίκι με πατάτα (μέτριο)
Στείρα και σφυρίδα (πολύ καλές)
Σούπα σελινόριζας με γαρίδα (οκ)
Μανιταρόσουπα (πολύ καλή)
Γιακάδες από φαγκρί αχνιστοί (εξαιρετικό)
Vinno Di Sasso, Sclavos wines (μπράβο για την πολύ λογική κοστολόγηση, 16 ευρώ αγορά, 28 ευρώ στον κατάλογο)
Αυγά αχινού (καταπληκτικά & φρεσκότατα από Βουρβουρού Χαλκιδικής)
Ταραμάς και καρπάτσιο σφυρίδας (υπέροχα)
Μάγουλα μόσχου με πουρέ μελιτζάνας (καλό)
Φιλέτο πάπιας με πουρέ καρότου και σάλτσα σύκου
Ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και λάδι τρούφας (επικό αλλά φρικτά θερμιδοφόρο)
Μοτσαρέλα burata (πολύ καλή)
Στείρα αυγολέμονο (καταπληκτική)
Αστακός με κοφτό μακαρονάκι (καθόλου καλό)
Στείρα αυγολέμονο (καταπλητική)
Εσωτερικά (Φεβρουάριος 2020)
Αστακός με κοφτό μακαρονάκι (πολύ μέτριο)
Βλήτα (πολύ σωστά βρασμένα)
Ψητή στήρα (φρέσκια, ψήσιμο οκ)
Κριθαράκι με γαρίδες (πολύ καλό)
Σαλάτα Duck (όπως μας ενημέρωσαν είναι η μοναδική σαλάτα που δεν έχει αλλάξει από την αρχή της λειτουργίας)
Καραβίδες ωμές (πολύ καλές)
Γλώσσα μοσχαρίσια (πολύ καλή)
Καραβίδες κριθαράκι (καλό)
Παπαρδέλες με φρέσκο ζαρκάδι από Ξάνθη (ενδιαφέρον)
Carpaccio συναγρίδας (καλό)
Φοβερό κρασί σε καλή τιμή
Κατάλογος (4)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κατάλογος Αυγούστου 2020: σελίδα 2/2
Κατάλογος Αυγούστου 2020: σελίδα 1/2
Κατάλογος Νοεμβρίου 2014: σελίδα 2/2
Κατάλογος Νοεμβρίου 2014: σελίδα 1/2
Ωραία ατμόσφαιρα καλό σέρβις αλλά δεν προσδίδει μαγειρικές συγκινήσεις είναι όπως τα ξέραμε πάντα
Ribeye με μωβ πατάτα περού etc
Είναι καλό για επαγγελματικό δείπνο
Ίσως και για πρώτο ραντεβού
Το φαγητό ,
Καλωσόρισμα μια δική τους μαγιονεζοτυροσαλατα, οκ ενδιαφέρουσα. Ωραία ψωμάκια,
Μανιταροσουπα καπουτσίνο, νόστιμη
Σαλάτα Γη με τρία είδη παντζάρι σως γιαουρτιού και λεπτοκομμενο σαλάμι Λευκάδας (σε πάχος προσουτο) πολύ ενδιαφέρουσα, νόστιμη
Ριζότο μανιταριών πολύ καλό (τρίτο στη σειρά των ριζοτι για τη γυναίκα μου, μετά του "
Ταλιατα μόσχου σωστά ψημένη, ίσως ένα κλικ πιο lean από όσο θα την ήθελα κάτι που μείωνε την τρυφερότητα
Κερασμένη γκαναζ, νόστιμη (εμένα με λιγωνει η γκαναζ γενικά)
1 μπουκάλι μαλαγουζια Γεροβασιλειου
Όλα νόστιμα και πολύ χορταστικές μερίδες, είχαμε σκάσει πριν έρθει η ταλιατα. Ευγενικό σέρβις 100 ευρώ.
Θα ξαναπάω με μεγαλύτερη παρέα για να δοκιμάσω διάφορα άλλα από το μενού
Τελική παρατήρηση ότι η ατμόσφαιρα στο μαγαζί, ένεκα που συναγελάζονται πελούσιοι Θεσσαλονικείς συχνά μετά των ανήλικων (i-phone-οφόρων τέκνων), είναι μοναδική για ανθρωπολογική μελέτη. Τώρα δεν ξέρω αν ήταν ο συνδυασμός καύσωνος και φαγητού ή η μελέτη, πάντως έφυγα τρεκλίζοντας με πονοκέφαλο.
Αυτό μπορώ να το δικαιολογήσω σαν μια κακή μέρα - ελπίζω την επόμενη φορά που θα ξανα πάω, να έχουν διορθωθει.
Εξακολουθεί να είναι από τα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης που έχεις πολύ καλές επιλογές τόσο σε ψάρι όσο και σε κρέας.
Θα ήσασταν ένα εξαιρετικό εστιατόριο και χωρίς αυτό το πιάτο. Ίδια η άποψη μου και για το Clochard. Ίδια η άποψη μου και για όσα μαγαζιά επιλέγουν να σερβίρουν γόνο ψαριού και θαλασσινών, καθώς και απαγορευμένα ψάρια και όστρακα.
Οριστικό Χ σε τέτοια μέρη από εμένα.
Στο δια ταύτα και για να μην κουράσω και επαναλαμβάνω σχόλια των προηγούμενων, κορυφαία επιλογή που αξίζει τα λεφτά της (περίπου 50€/κεφαλι με κρασι).
Ο χώρος διακριτικός, όμορφος με την ανοιχτή κουζίνα να κλέβει την παράσταση.
Το μόνο που μου φάνηκε υπερκοστολογημενο είναι τα 70€/kg(αν θυμάμαι καλα) για τo T-bone που τελικά δεν είχε το αντίστοιχο γευστικό αποτέλεσμα. Πολύ καλό ψήσιμο στο medium range.
Συνολικά το φαγητό ήταν από καλό σε ορισμένα πιάτα έως εξαιρετικό σε άλλα.
Κλείνοντας να πω ότι οι τιμές των κρασιών είναι πολύ καλές για τέτοιου είδους μαγαζί και θα μπορούσαν να είναι 10-20% αυξημένες χωρίς κανείς να πει τίποτα. Ενδεικτικά, ήπιαμε Κτήμα Άλφα Ξυνομαυρο στα 29€!
Μου αρέσει επίσης που παρά την νεο-πλουτίστικη πελατεία, οι ιδιοκτήτες δεν την έχουν ψωνίσει/ακούσει.
Κρατάει την ποιότητα στα υλικά (λαχανικά, ψάρια, κρέατα), και την εξυπηρέτηση (οι στραβωμένοι, αντι-επαγγελματίες σερβιτόροι παίρνουν το μπ... κάθε φορά που το ξανα επισκέπτομαι).
Εύχομαι να συνεχίσει έτσι...
Στα καλά το κριθαρώτο με τις γαρίδες, ένα κλικ κάτω απο του λαζάρου και του clochard αλλά πολύ καλό. Το chateaubriand που ήταν πεντανόστιμο, πολύ καλής ποιότητας κρέας και εξαιρετικό ψήσιμο, σε τσουχτερή τιμή 120ευρώ/κιλό. Η σαλάτα ντοματίνια -φρέσκια μοτσαρέλα τέλεια.
Στα μέτρια, οι τηγανιτές πατάτες και οι παπαρδέλες με ζαρκάδι και τρούφα.
Όταν σου διαφημίζουν ότι το πιάτο έχει "
Αυτά με δυο ποτήρια κρασί και ένα αναψυκτικό στα 140 ευρώ περίπου.
Στην τελευταια μας επισκεψη πηραμε τα εξης:
-Φαβα σαντορινης, εξαιρετικη, σε γευση και υφη. Το πιο φθηνο τους ορεκτικο, στα 5€.
-Κριθαροτο με γαριδες. Για ακομη μια φορα πολυ καλο. Χορταστικη μεριδα.
-2 χ Ribeye, ψημενα οπως ζητηθηκαν (medium). Εξαιρετικο το ψησιμο, εξαιρετικη η γευση. Ζουμερο, νοστιμοτατο, χορταστικοτατο. Εχω ενθουσιαστει με το εν λογω πιατο, σε αυτο το μαγαζι.
-1 μπουκαλι λευκο κρασι Γεροβασιλειου.
Μας εφεραν πολυ καλα φρεσκοψημενα ψωμακια. Επισης στην αρχη ειχαμε κερασμα υποδοχης με νοστιμη κοτοσαλατα.
Στο τελος μας κερασανε και 1 lemonpie παρα πολυ καλο και φρεσκοτατο.
Λογαριασμος κατι παραπανω απο 100€. Αλλα πραγματικα αξιζει για μια στις τοσες.
Μακαρι να ειχαμε την δυνατοτητα για πιο συχνες επισκεψεις!
Τα ψωμακια του εξαιρετικα. Το αρχικο κερασμα επισης απολαυστικο.
Φαβα καλη.
Κριθαροτο με γαριδες πολυ νοστιμο.
Σαλατα βαλεριανα με πατζαρι, παρα πολυ καλη. Δροσιστικη και μεγαλη.
Ταλιατα μοσχου εξαιρετικο. Μεγαλη μεριδα.
Beef Wellington πολυ καλο. Δεν ειχα ξαναδοκιμασει. Ουσιαστικα ειναι ενα κομματι μοσχαρι μαγειρεμενο σε σφολιατα. Τεραστιο σε μεγεθος και δυστυχως ειχα χορτασει απο ολα τα προηγουμενα και αυτο εμεινε μισοφαγωμενο. Στα 35€ το πιατο! Πραγματικα αξιζει μια δοκιμη.
Ολα αυτα μαζι με ενα μπουκαλι λευκο μαλαγουζια, στα 110€.
Στο τελος κερασμενο γλυκο συμπαθητικο.
Δεχεται και πληρωμη με POS
Διαμαντακι και αξιζει.
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ καντε κρατηση, τουλαχιστον μια εβδομαδα πριν. Και μιλαμε παντα για πριν τις 21:
Εαν θελετε τραπεζι για πιο αργα, μαλλον πρεπει να χετε μπαρμπα τον ιβαν σαββιδη!
Προτιμαται απο αρκετους "
Μικρος καταλογος. Οτι πηραμε ηταν πολυ νοστιμο και ποιοτικο.
Καλοσωρισμα με εξαιρετικη σπιτικη μαγιονεζα και πολυ νοστιμα ψωμακια.
-Φαβα σαντορινης, καλη.
-Καβουρμας με αυγα κ λαδι τρουφας, απ τους καλυτερους που εχω δοκιμασει.
-Κριθαροτο με γαριδες, αρκετα νοστιμο. Οι γαριδες ωραια ψημενες. Καλη ποσοτητα.
-2x rib eye. Πεντανοστιμο ζουμερο κρεας, μαστορικα ψημενο. Σιγουρα το καλυτερο που χω δοκιμασει εως τωρα. Μεγαλο, χορταστικο κομματι. Συνοδευοταν απο εξισου νοστιμα και σωστα ψημενα λαχανικα.
-2 ποτηρια λευκο κρασι ασυρτικο, πολυ καλο.
Στο τελος μας κερασαν τσιζκεικ μανταρινι. Η κρεμα πολυ καλη. Το μανταρινι υπερβολικο και λιγο εκτος γουστων μου. Εκτιμηθηκε ωστοσο αρκετα, σαν κινηση.
Για ολα αυτα, κατι παραπανω απο 100€.
Κατ εμε αξιζει πολυ, αλλα περισσοτερο για καποιες πιο ιδιαιτερες περιστασεις, κυριως λογω κοστους.
Εν πάση περιπτώσει, ως προς το φαγητό η σαλάτα ήταν οκ-τίποτα ιδιαίτερο(7€), το ριζότο μανιταριών (το οποίο σημειωτέον ο μαιτρ μας απέτρεψε εντόνως από το να το πάρουμε με το κουφό αιτιολογικό ότι κατόπιν τα ψάρια που παραγγείλαμε θα μας φαίνονταν αδιάφορα!) ήταν ονειρικό και ασυζητητί το καλύτερο πο' φάγαμε έβερ (18€), το κριθαρότο γαρίδας πολύ καλό και η γαρίδα τρυφερούλα (19€), η συναγρίδα καλοψημένη (22,
Ο άρτος 2€/άτομο αλλά τουλάχιστον αυτό άξιζε μαζί με τη σως που μας έφεραν, τα κερασμένα γλυκά (ganache και κρέμα λεμονιού πολύ καλά και τα δύο) και ο Σιγάλας με ασύρτικο/αθήρι στα 24€ μας άρεσε πολύ. Με αυτά και με εκείνα μας βγήκε 47€/άτομο με κρασί. Για το σέρβις όπως καταλαβαίνετε δεν θα είμαι ευμενής, αφενός γιατί μας απέτρεψε από το καλυτερότερο πιάτο, αφετέου λόγω της φάσης γλώσσα.
Θα ξαναπήγαινα μεν, πολύ καλό το φαγητό αλλά next time θα πρόσεχα περισσότερο για κακοτοπιές και μπανανόφλουδες.
Πλέον, έχει καταχωρηθεί στην προσωπική λίστα εστιατορίων της Θεσσαλονίκης, όπου ξέρω πώς όταν βρεθω στο μαγαζί θα φάω καλά, ποιοτικά και γενναία! Πολύ καλά θαλασσινά και κρεατικά, έμφαση στην πρωτη ύλη και σωστά ψησίματα σε ψάρι/κρέας. Πήρα τρυφερή ταλιάτα με μωβ πουρε, καταπληκτική αχνιστή σφυρίδα με λαδολέμονο, φρεσκότατες γαρίδες, σαλάτες με μυρωδάτα λαχανικά κτλ...
Το service παραμένει σε καλά επίπεδα. Οι ιδιοκτήτες φαίνεται πώς δεν επαναπαύθηκαν στην επιτυχία τους και προσπαθούν να κρατήσουν τα καλά standards.
Τιμές, γύρω στο 50ρι το άτομο με κρασί.
Κάποια απο τα πιάτα, μέτρια, πχ σαλάτες, ριζότο, μανιτάρια. Το κρέας όμως ήταν το καλύτερο που εχουμε φάει εντός Ελλάδας. Rib eye, και σταβλίσιες μπριζόλες, που παρά το οτι ζυγίζονται με το (τεράστιο) κόκαλο, είναι πλήρη γεύματα 2-4 ατόμων.
Ο κατάλογος κρασιών ικανοποιητικός, και βρίσκεις ετικέτες απο best of ελληνικά κρασιά. - Στα πολύ συν το οτι όταν ανοίξαμε το πρώτο κρασί, και ήταν αρπαγμένο, το πήρανε πίσω αμέσως, χωρίς συζήτηση.
Συνολικά, πολύ καλή εντύπωση, για την προσεγμένη γενική εικόναι και ποιότητα εξυπηρέτησης. Ακριβό, (80€ το ζευγάρι) αλλα το διακαιολογεί, και δεν αισθάνεσαι οτι έδωσες τζάμπα λεφτά.
Το service συνεχίζει να είναι σε καλά επίπεδα, έχουν δώσει έμφαση στην ποιότητα υλικών και πιστεύω πώς ο κόσμος το βλέπει, το εκτιμάει και το έχει αγκαλιάσει(και ας δίνει κάποια ευρώ παραπάνω).
Θα συνεχίσω να το τιμώ όταν ευκαιρώ, αν συνεχίσει έτσι.
Σαλάτα με μαρούλια, ντοματίνια, φέτα, σουσάμι οκ, όχι κάτι το ιδιαίτερο, κριθαρότο καραβίδας τεράστια μερίδα καλό, αλλά κάτι μου έλειπε, κόκκορας με χυλοπίτες καλό, σαν το κλασσικό πιάτο, δεν εντόπισα διαφορές, και το καλύτερο ήταν το rib eye, φιλέτο χωρίς κόκκαλο, μαλακό σε σημείο να λιώνει, ακόμα και καλομαγειρεμένο, φοβερό. 2 ποτήρια κρασί και 2 γλυκά κερασμένα στο τέλος 73 ευρώ.
Το σέρβις απίστευτα εξυπηρετικό, μας εξήγησε κάθε πιάτο, και τι διαφορά έχει το ένα κρέας απ'
Συνολική εντύπωση θετική, δεν έφαγα κάτι που δε μ'
Σέρβις οκ, μπιστέκα πολύ καλή, μάγουλα μόσχου με τραχανά ωραία, σαλάτα με μπλε τυρι, ρόκα κι αχλάδι απρόσμενα γευστική, τυρί καμαμπέρ με μαρμελάδα βατόμουρο δε μ'
Σύνολο γευστικά θετικό με αναμενόμενες τιμές, θα ξαναπήγαινα, αλλά μάλλον για ειδικές περιστάσεις.
Το μαγαζί έχει πάρει τα πάνω του και πλέον δουλεύει ρολόι! Ανανεώνεται συνεχώς ο κατόγος με νέα πιάτα, η λίστα κρασιών θα ευχαριστήσει με το παραπάνω τον μέσο όρο και το service έχει φθάσει σε καλά επίπεδα.
ό,
Μακάρι να συνεχίσουν έτσι!
Και ξαφνικά το εστιατόριο αυτό έχει γίνει το πιο συζητημένο μαγαζί στην Θεσσαλονίκη και από τα ελάχιστα που πλέον χρειάζεται να κάνεις κράτηση αν θες να βρεις τραπέζι το βράδυ.
Ο χώρος είναι όμορφος με ανοιχτή κουζίνα και μία μικρή σάλα με απαλό φωτισμό και ευχάριστη διακόσμηση με χαλαρές μουσικές και γενικά νιώθεις πολύ οικεία.
Οτι πηραμε μας άρεσε (δεν θα προχωρήσω τώρα σε πιο βαθιά κριτική πιάτων),
Σίγουρα μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση που αξίζει επίσκεψης!
Φαγητό: κάποια πιάτα είναι πολύ καλά όπως η σταβλίσια μπριζόλα, το rib eye.
Στην pasta δεν θα έλεγα ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Από τα θαλασσινα, έχει φρέσκο πράμα, και ξέρει να το ψήνει καλά.
Στο σύνολο πιστεύω πώς θα το ξανα προτιμούσα πιό πολύ για το rib eye και την σταβλίσια μπριζόλα του.
Έχει θέμα με το service.
Οι τιμές είναι τσιμπημένες (30+ ευρώ/άτομο).