hytra

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ανήκει στην αλυσίδα hytra. Υπάρχουν 2 καταστήματα.
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΛεωφόρος Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2103316767,2177071118
Διαδίκτυο
Ωράριο19:00-02:00
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξεπερίπου 2012
Το κατάστημα αυτό βρισκόταν στο παρελθόν σε άλλη τοποθεσία.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Βρίσκεται στον 6ο όροφο του κτιρίου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Chef ο Νίκος Καραθάνος (2014, με αστέρι Michelin στο μαγαζί αυτό).
Chef ο Τάσος Μαντής (2017-2021).

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

Έκατσα Φλεβάρη 2014.
  • Βρίσκεται στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, με δυνατή θέα αν δεν υπήρχαν οι κουρτίνες. Το καλοκαίρι ανοίγει στον 7ο όροφο, με πανοραμική θέα.
  • Ευγενέστατος ο κύριος στο τηλέφωνο, ευγενέστατο και εξυπηρετικό το σέρβις, όλα φυσιολογικά και επαγγελματικά χωρίς έπαρση και τουπέ. Μπράβο τους!
  • Στον κατάλογο υπήρχε το μενού γευσιγνωσίας (το οποίο σερβίρεται μόνο αν όλοι στο τραπέζι το παραγγείλουν) και κάμποσα πιάτα à la carte. Το μενού που τελικά πήραμε, αποτελείται από 5 courses:
    • 1 καλωσόρισμα του σεφ (προφανώς εκτός καταλόγου) το οποίο είχε πολύ ενδιαφέρον
    • 1 σαλάτα με θέμα το παντζάρι (οκ)
    • 2 θαλασσινά: ένα πιάτο με σουπιά (οκ) & ένα με μυλοκόπι (εξαιρετικό)
    • 1 κρεατικό: κόκκορας με μουστάρδα (απλώς οκ)
    • 1 γλυκό (οκ)
    • προαιρετικά μαζί με 2 ποτήρια κρασί, ένα λευκό ασύρτικο από Δράμα (πολύ καλό) και ένα ροζέ από Κορινθία (κακή επιλογή, σαν βυσσινάδα)
  • Πληρώσαμε ~78€/άτομο για το μενού γευσιγνωσίας με κρασί που είναι δίκαιη τιμή.
Στο σύνολο η εξυπηρέτηση πολύ καλή, το φαγητό όλα καλά, με ωραίες τεχνικές, αλλά χωρίς να σ' αφήνει άφωνο γευστικά ούτε σου μένει καμιά ιδιαίτερη ανάμνηση.

Εικόνες (26)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Φράουλα, λευκή σοκολάτα, ραβεντί, λάιμ, σορμπέ φράουλα
[εικόνα]
Μήλο, πικρή σοκολάτα, μπισκότο κάσιους, παγωτό καραμέλα
[εικόνα]
Πετεινός ελευθέρας βοσκής, μανιτάρια shimeji, παρφέ από συκωτάκια πουλερικών, μαντζουράνα, σάλτσα τρούφας
[εικόνα]
Μοσχαρίσια γλώσσα, κρέμα και τσάι αγκινάρας, σιναπόσπορος, γάρος, λάδι από κάρδαμο
[εικόνα]
Φρεσκοψημένα ψωμάκια του σεφ με βούτυρο, θυμάρι, αλάτι
[εικόνα]
Χτένια, κρέμα από άγριο σκόρδο, σάλτσα από καβούρι, βασιλικός
[εικόνα]
Κρέμα από καβουρδισμένο φουντούκι, μανιτάρια τουρσί, μαύρο σκόρδο
[εικόνα]
Χέλι, τομάτα σε ζύμωση, κέτσαπ, βασιλικός, βότανα
[εικόνα]
Μαγιάτικο, πράσινη τομάτα, αλμυρίκια, κεφίρ, χυμός από σέλινο σε ζύμωση
[εικόνα]
Ζαχαρωτά (ενδιαφέρον)
[εικόνα]
Γιαούρτι με μέλι (απλά καλό)
[εικόνα]
Ψωμί (τέλειο)
[εικόνα]
Σπανακόρυζο (καλό)
[εικόνα]
Παντζάρι με την βινεγκρέτ του (μέτριο προς καλό)
[εικόνα]
Ορτύκι με σιτάρι (τέλειο)
[εικόνα]
Κόκορας (το καλύτερο πιάτο)
[εικόνα]
Αυγό με μανιτάρια και ζωμό από βελανίδια (πολύ καλό)
[εικόνα]
5ο πιάτο: γλυκό (οκ)
[εικόνα]
4ο πιάτο: κόκκορας με μουστάρδα (απλώς οκ)
[εικόνα]
3ο πιάτο: μυλοκόπι (εξαιρετικό)
[εικόνα]
2ο πιάτο: σουπιά (οκ)
[εικόνα]
1ο πιάτο: παντζάρι (οκ)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα (πολύ ενδιαφέρον)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα (πολύ ενδιαφέρον)
[εικόνα]
Ψωμί (το μαύρο πολύ καλό, το άσπρο αδιάφορο)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Φλεβάρης 2014)

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Γιαντράνκα
Loungey χώρος με ωραία θέα (όχι όμως για όλα τα τραπέζια), σέρβις απλό και ανεπιτήδευτο. Πήραμε το μενού γευσιγνωσίας 8 σταδίων, το οποίο ξεκινάει με ψαρικές γεύσεις (μαγιάτικο, χέλι, χτένια) και καταλήγει σε κρέας (μοσχαρίσια γλώσσα, πετεινός), με εναλλαγές σε υφές και μεγάλη παλέτα υλικών. Καλοδουλεμένος ο βασικός κορμός του μενού, δημιουργικά και γευστικά πιάτα, ενώ και τα γλυκά (μήλο καραμέλα & φράουλα λευκή σοκολάτα) στέκονταν πολύ αντάξια. Θεματάκι υπάρχει ωστόσο με το ρυθμό των πιάτων, που έρχονται με μεγάλα ενδιάμεσα κενά, και κάνουν ένα δείπνο να κρατάει μέχρι και 4 ώρες (!). Αυτό φυσικά δημιουργεί σταδιακά ένα κάποιο κορεσμό. Γι' αυτό ίσως και τα καλύτερα για μένα πιάτα ήταν τα αρχικά μαγιάτικο, χέλι, χτένια και τα σβησιματικά επιδόρπια. Ανεξαρτήτως αυτού, άξιζε πάρα πολύ η εμπειρία, τα 62€/άτομο για το φαγί θεωρώ ότι είναι εξαιρετικό value for money υψηλής κουζινικής, θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως.
los ampeles
πλέον σεφ είναι ο Τάσος Μαντής (πρώην chef de cuisine στο Funky Gourmet, εκτός πολλών άλλων).
το είχα επισκεφτεί πριν 1,5 χρόνο και είχα μείνει εντυπωσιασμένος! άρτιες τεχνικές, ελληνικές γεύσεις και σέρβις άριστο! με γνώσεις, με σωστή προσέγγιση του πελάτη. άξιζαν τα περίπου 110 ευρώ το άτομο που δώσαμε
Veyron
Χώρος και σέρβις όπως τα λέει το ταβερνοαλάνι. Ελληνική μοντέρνα κουζίνα, με τεχνικές μοριακής και ελληνικά προϊόντα.

Έχει μενού 8 ή 14 σταδίων και a la carte.

Καλύτερα πιάτα ο κόκορας (sous vide) με shiitake, παννακόττα από εντόσθια, λάππα, το ορτύκι με σιτάρι Ζέας μαγειρεμένο σαν ριζότο, τρούφα και ξυνοτύρι (μυστήριο πως κατάφεραν να κάνουν το σιτάρι τόσο νόστιμο) και το αυγό με άγρια μανιτάρια, λαγόχορτο και ζωμό από βελανίδια. Το ψωμί τους επίσης τέλειο.

Υστερεί λίγο στα γλυκά (το γιαούρτι με μέλι ήταν σαν δροσιστικό predessert παρά σαν το κανονικό γλυκό, αν και την τεχνική του κ την γεύση του την είχε), κ επίσης τα 8 στάδια στην ουσία είναι 4 άντε 5 με ένα καλωσόρισμα κ δυο ζαχαρωτά.

Κρασιά από 29 ευρώ το μπουκάλι, έχει κ wine pairing. Ήπιαμε ένα καταπληκτικό ελληνικό θρακιώτικο sangiovese. Αξίζει τα λεφτά του, θα ξαναπήγαινα να δοκιμάσω και το hytra apla, το μενού με street food που σερβίρει στον ίδιο χώρο, κατά προτίμηση καλοκαίρι για να είναι έξω με θέα.