Le Jules Verne

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ανήκει στην αλυσίδα Alain Ducasse. Υπάρχουν 4 καταστήματα.
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηTour Eiffel, Paris
Νομός[εξωτερικό]
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας+33 (0)1 45 55 61 44
Διαδίκτυο
Ωράριο
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΔεκέμβριο 2007
Πρόσθετες πληροφορίες:
Βρίσκεται πάνω στον Πύργο του Άιφελ, στο 2ο όροφο, στα 125 μέτρα ύψος. Ιδιοκτήτης ο Alain Ducasse. Chef ο Pascal Féraud.

Εικόνες (23)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Velouté of crustaceans and citrus
[εικόνα]
Τρούφες (τέλειες)
[εικόνα]
Επιδόρπιο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Επιδόρπιο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Επιδόρπιο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Baba au rum: 3/3 (super)
[εικόνα]
Baba au rum: 2/3 (super)
[εικόνα]
Baba au rum: 1/3 (super)
[εικόνα]
Κρασιά (super)
[εικόνα]
Συνοδευτικός πουρές για πάπια
[εικόνα]
Φιλέτο πάπιας (πολύ καλό)
[εικόνα]
Μοσχαράκι φιλέτο με λαχανικά (καλό)
[εικόνα]
"BOUILLON LÉGER DE CHÂTAIGNES cassées, ailerons fourrés d'herbes" (σούπα με κάστανα, πολύ καλή)
[εικόνα]
"Escalope de FOIE GRAS DE CANARD en cocotte, poire et pruneau confits, jus acidulé" (φουά γκρα, ok)
[εικόνα]
Amuse bouche: μους μπρόκολο (καλό)
[εικόνα]
Amuse bouche: μους μπρόκολο (καλό)
[εικόνα]
Βούτυρο
[εικόνα]
Αλμυρό house croissant (πολύ καλό)
[εικόνα]
Art de la table (το cocktail τέλειο)
[εικόνα]
Θέα από πάνω
[εικόνα]
Εσωτερικά (το 1/4 του εστιατορίου)
[εικόνα]
Η βιτρίνα της κουζίνας
[εικόνα]
Η είσοδος

Κατάλογος (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2014: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2014: σελίδα 1/2

Σxόλια (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Veyron
Καταπληκτική θέα στα 125 μετρα, στον δεύτερο όροφο του Αιφελ, 1 αστέρι Michelin. Ξεχωριστή είσοδος για το μαγαζί, (πηγαμε χωρις κράτηση και πήραμε το τελευταιο διαθέσιμο τραπέζι).

Μια σούπα με εσπεριδοειδή και διάφορα θαλασσινά ήταν εξαιρετική, η φραγκόκοτα με tromphettes de morte και καστανα σε ασπρη σάλτσα, καλή, το λαυράκι σε αστεία ποσότητα αλλά σωστα ψημένο. Το γλυκό μέτριο. Μας δώσαν και madeleines φεύγοντας.

Το σερβις απλά καλό, τα τραπέζια αρκετά στριμογμένα. Το κυριότερο πρόβλημα με το συγκεκριμένο εστιατόριο ειναι η τιμή, 98 ευρώ το lunch και επι 2 ή επι 3 για βραδυνό. Για τις τιμές που παιζουν στο Παρίσι, δεν είναι κατι εξωπραγματικό, απλά υπάρχουν τόσες πολλες καλύτερες επιλογές σε πολλά επίπεδα πάνω με ίδιο κόστος.

Σε ίδιες ή λίγο αυξημένες αναλογικά τιμές, τριαστερα-διάστερα όπως του Pierre Gagnaire, το Le cinq, το L'Arpege, ή το flagship του Ducasse στο Hotel le Meurice, είναι η μέρα με την νυχτα ως προς το σέρβις και το φαγητό.
AG
το εστιατόριο τα σπάει για τους εξής λόγους:

1)το φαγητό του είναι καταπληκτικό, εξάλλου ο ιδιοκτήτης είναι από τους πιό διάσημους chef για την δουλειά τους στον κόσμο, όπως και ο chef ου επιμελείται την κουζίνα στο συγκεκριμένο εστιατόριο είναι κορυφή. (παίρνουν για μένα 10' για παρουσίαση πιάτων, μαγείρεμα υλικών, ποιότητα υλικών).

2)η τοποθεσία του είναι απίστευτη (απολαμβάνει κανείς το φαγητό του με όλο το Παρίσι θέα).

3)το service είναι εκπαιδευμένο άρτια και πολύ επαγγελματικό.

Για να μην τα περιγράψω όλα ιδανικά βέβαια, μας έτυχαν και 2 ψιλοάκυρα (τρίχα μέσα στο ορεκτικό όπου το γύρισαν πίσω αμέσως και το αντικατέστησαν απολογούμενοι, και ο sommelier τους ξέχασε να μας σερβίρει το 3ο ποτήρι κρασί μαζί με το κυρίως, με αποτέλεσμα να έρθει το κρασί αφού είχαμε τελειώσει το φαγητό μας).

Τέλος, όπως φαίνεται και στον κατάλογο, οι τιμές του εστιατορίου είναι απαγορευτικές για τον μέσο όρο. Υπολογίστε ρεαλιστικά 150 ευρώ το άτομο για μεσημεριανό και κοντά στα 300 ευρώ το άτομο για δείπνο.

Πιστεύω πώς για τους fan του είδους, αξίζει μια φορά επίσκεψη αλλά βεβαιωθείτε ότι θα κρατήσετε το τραπέζι σας αρκετά νωρίς. Οι κρατήσεις γίνονται διαδικτυακά και μόνο με τραπεζική κάρτα.