Εικόνες (26)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Εσωτερικά (Αύγουστος 2013)
Εσωτερικά (Αύγουστος 2013)
Το παραδοσιακό σερβίρισμα του μηλίτη από απόσταση για να βγει το ανθρακικό
5ο πιάτο: tejas y cigarrillos
5ο πιάτο: queso & membrillo (τυρί και ένα γλυκό από κυδώνι, καλά)
4ο πιάτο: λεπτομέρεια από το ξίγκι (τέχνη)
4ο πιάτο: λεπτομέρεια από το ξίγκι
4ο πιάτο: chiuleta 700γρ. (τρέλα!!!)
4ο πιάτο: chiuleta 700γρ. (τρέλα!!!)
3ο πιάτο: bacalao frito con pimentos (καλό)
2ο πιάτο: tortilla de bacalao (καλό)
Εξωτερικά (Αύγουστος 2013)
Εξωτερικά (Αύγουστος 2013)
- Παραδοσιακή sagardotegia, "
μηλιτάδικο" θα το λέγαμε μάλλον στην Ελλάδα. Πρόκειται για παραγωγό μηλίτη, που έχει και εστιατόριο steakhouse. Κανονικά αυτά τα μαγαζιά λειτουργούν Ιανουάριο-Απρίλιο, αλλά το συγκεκριμένο είναι ένα από τα λίγα που είναι ανοιχτά το καλοκαίρι. Η παράδοση θέλει να σερβίρουν πιάτα με μπακαλιάρο και κρέατα και να δοκιμάζεις μηλίτη από διαφορετικά βαρέλια στην κάβα (και όχι στο τραπέζι!). Ρουστίκ ατμόσφαιρα μέσα, και με πολύ λαό στη μεγάλη σάλα του. - Σε αντίθεση με τα περισσότερα μαγαζιά στο Σαν Σεμπαστιάν οι άνθρωποι του μαγαζιού ήταν ευγενικοί. Ευγενικό και το παλικάρι που σε σερβίρει στα βαρέλια τις διαφορετικές ποικιλίες μηλίτη.
- Οι επιλογές είναι λίγες, δεν παραγγέλνεις, απλώς διαλέγεις μεταξύ των μενού, που όμως έχουν ελάχιστες διαφορές. Μας ήρθαν στην αρχή δύο πιάτα με μπακαλιάρο τα οποία ήταν οκ. Στο ενδιάμεσο σηκώνεσαι και πας στην κάβα για να δοκιμάσεις κάποιο νέο βαρέλι μηλίτη. Όλα ήταν ξινά και στυφά και με κάμποσο αλκοόλ στα 6% (οι μηλίτες που έχω πιει στα σουπερμάρκετ της Ελλάδας είναι πιο γλυκοί και με λιγότερο ποσοστό) αλλά στο τέλος κατεβαίνει εύκολα και αφού η δοκιμή είναι απεριόριστη είναι εύκολο να γίνεται λιώμα. Τέλος, έρχεται η μοσχαρίσια μπριζόλα T-bone steak. Απερίγραπτη, αδιανόητη νοστιμιά, με όλα τα ζουμιά και ένα όμορφο κομμάτι ξιγκιού για την αποκορύφωση της ηδονής.
- Τιμή εξαιρετική δεδομένου της ακραίας ποσότητας που φάγαμε και ήπιαμε. Το μενού #1 που πήραμε μας βγήκε 28€/άτομο.
Ξεχωριστή εμπειρία, το προτείνω!