Το ιταλικό παγωτό είναι όπως ο μουσακάς στην Ελλάδα: το ίδιο όνομα χρησιμοποιείται για το λαδερό, σιχαμερό κατασκεύασμα που σερβίρεται στα ελληνικά εστιατόρια και το ίδιο στα χέρια μιας ελληνίδας μάνας ανάγεται σε άρθρο πίστης.
Ετσι με το όνομα ιταλικό παγωτό υπάρχουν αρκετά μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη με απογοητευτικά αποτελέσματα. Ευτυχώς αυτή η προσπάθεια δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία.
Το επισκέφθηκα πρόσφατα δοκιμάζοντας ένα μισόκιλο με ροδάκινο, πεπόνι, σανγκουινι και μπισκότο. Τα φρούτα αποτελούν ένα ύμνο στο ιταλικό παγωτό - ενδεικτικά αναφέρω την παρουσία υπολειμμάτων φλούδας στο ροδάκινο γεγονός που αποτελεί απόδειξη πραγματικής επεξεργασίας artigianale, (το πραγματικό gelato έχει παρουσία ινών στη γεύση του ανανά, μαύρα σποράκια στη μπανάνα κοκ).
Η τιμή είναι σε λογικά πλαίσια, χαμηλότερες από πχ το Ελληνικόν στην αρχή της Ολγας αν και προφανώς εδώ αγοράζεις γεύση και όχι απλώς παγωμένο σιρόπι.
Ετσι με το όνομα ιταλικό παγωτό υπάρχουν αρκετά μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη με απογοητευτικά αποτελέσματα. Ευτυχώς αυτή η προσπάθεια δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία.
Το επισκέφθηκα πρόσφατα δοκιμάζοντας ένα μισόκιλο με ροδάκινο, πεπόνι, σανγκουινι και μπισκότο. Τα φρούτα αποτελούν ένα ύμνο στο ιταλικό παγωτό - ενδεικτικά αναφέρω την παρουσία υπολειμμάτων φλούδας στο ροδάκινο γεγονός που αποτελεί απόδειξη πραγματικής επεξεργασίας artigianale, (το πραγματικό gelato έχει παρουσία ινών στη γεύση του ανανά, μαύρα σποράκια στη μπανάνα κοκ).
Η τιμή είναι σε λογικά πλαίσια, χαμηλότερες από πχ το Ελληνικόν στην αρχή της Ολγας αν και προφανώς εδώ αγοράζεις γεύση και όχι απλώς παγωμένο σιρόπι.