Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
petros
ο Αδαλάκης πλέον εργάζεται στην εταιρία Beta (μαγειρεύει γιατο προσωπικό).
nik lab
Φιλε Μανωλη, αυτην την ατακα την ελεγε συχνα. Κυριως σε αυτους που του κανανε παραπονα για τις τιμες. Απο τοτε που ειχε το μαγαζι του καπου στα δυτικα, Νεαπολη νομιζω, πριν ακομα κατεβει στο λιμανι..
όντως έκλεισε τέλη Ιουλίου ο Αδαλάκης και μάλιστα
με ένα μάζωμα φίλων και πελατών για να το γιορτάσει!
Λόγω του ότι δουλεύω κοντά στο μαγαζί του περνούσα κάθε Δευτέρα από μπροστά και κατανοώ γιατί δεν θα το έβρισκε κάποιος έυκολα.
Άκουγα για καιρό για την περίπτωσή του και με ιντριγκάριζε αρκετά. Πήγα για πρώτη και δυστυχώς τελευταία φορά με μιαν άλλη ελένη από αθήνα μεσημέρι 15 Ιουλίου 2009. Πήγαμε στις 15:00 και κάτσαμε κάνα 2ωρο. Ημασταν το μόνο τραπέζι στο μαγαζί εκτός από μια παρέα κολλητών του στο βάθος. Θα μπορούσαμε να νιώσουμε άβολα, μόνοι μας αλλά το μαγαζί δεν ήταν μεγάλο και με την δροσιά που είχε μέσα κατέληξε σε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία για δύο λες και είχα κλείσει το μαγαζί για πάρτι μου.
Ότι μας έφερε ήταν θεσπαίσιο και ολόφρεσκο, φάγαμε αρκετά (6) πιάτα για δυό άτομα, σαλάτα και ήπιαμε ευτυχώς τσίπουρο (τα πιάτα ήταν για τσίπουρο). Εξαίρετοι θαλασσινοί συνδυασμοί, μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, ενεπιτήδευτα ευγενής μας σέρβιρε ο ίδιος και μάλλον μας συμπάθησε γιατί μας εξηγούσε διάφορα για τα πιάτα που έφερνε.
Πληρώσα 80 ευρώ αλλά χίλιες φορές χαλάλι τέτοιο γεύμα δεν κάνεις κάθε μέρα.
Μας συνόδευσε στην εξώπορτα και μας χαιρέτησε ευγενικά,
τι κύκνειο άσμα!
δεν ξέρω άν υπάρχει ακόμη το χαρτί πάνω στο παράθυρο του μαγαζιού που είδα πριν λίγο καιρό που έλεγε
Μια ολόκληρη Θεσσαλονίκη
δεν κατάφερε να κρατήσει ένα Σωτήρη
ωραίος ο μάγκας
nik lab
Σημερα περασα απο εκει. Οι γειτονες λενε εκλεισε, και δεν θα ανοιξει αλλου. Κριμα. Ευτυχως πηγα 2 φορες..
Δεν έχω πάει, αλλά σε χώρο φαγητού, ο μόνος που έχει δικαίωμα να έιναι εκκεντρικός είναι Ο ΠΕΛΑΤΗΣ (συγγνώμη για τα κεφαλαία, αλλά ήταν απαραίτητα - κρίμα που δεν γίνεται να χρησιμοποιήσω και υπογράμμιση). Συγχαρητήρια στον Ταβερνοχώρο, διότι συν τοις άλλοις, διαθέτει και τη νομοθεσία που διέπει τα εστιατόρια κ.λπ. Καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά όλοι οι επισκέπτες...!
[Ανώνυμος/η]
παιδια ο Σωτηρης ηταν γνωστος 'γδαρτης' στη Νεαπολη οταν ειχε ουζερι πριν περιπου 15 χρονια. Εφτιαχνε μυδια... σουβλακι και σου επαιρνε τα σωβρακα!!
φαγάςκαλός
ειναι απλα ο πιο μαγκας κ γκουρμε ψαροταβερνιαρης της χωρας.τον ξερω απο παλια οταν πιτσιρικας ειχα παει κανα δυο φορες σε ενα ουζερι που ειχε στην νεαπολη.ο τυπος δεν παιζεται!!χρεωνει με το κεφαλι αλλα αξιζει εστω και για μια φορα.
kalofagas
Ξέχασα τους κολοκυθοκεφτέδες που κατά την κοπέλα μου ήταν θεσπέσιοι και μου την λέει (εμένα μου φάνηκαν απλά αρκετά καλοί).
kalofagas
ΜΕΡΟΣ
Εκκεντρικό design. Hint: κοιτάξτε στο ταβάνι. Πολλά βραβεία στον τοίχο.
SERVICE
Σε τέτοιο μαγαζί ... μόνο τέτοιο service θα μπορούσε να έχει. Σου γεμίζει ο σερβιτόρος το πιάτο και μετά το παίρνει!
ΦΑΓΗΤΟ
Αγγουροντομάτα με μαρούλι (ωραίο design αλλά κλασική). Μελιτζάνα ψητή (από τις καλές). Μανεστράκι με ντομάτα και θαλασσινά (καλούτσικο δεν άρεσε στη κοπέλα μου). Ρίνα με πιπεριές (καλό). Τσιπούρα με σέλινο και πράσο (αρκετά καλή). Καλαμαράκια τηγανητά με λάχανο (τρε μπανάλ!) ίσως το χειρότερο όλων αν και σαν συνδυασμός ήταν καλύτερο από σκέτα καλαμαράκια. Στο τέλος έφερε και γλυκό: καρυδόπαστα, παγωτό, τουλουμπάκι και φραουλίτσα. Οι γευστικοί συνδυασμοί ήταν πολύ καλοί και πολλοί.
ΤΙΜΕΣ
Πανάκριβο. Έφερε 1 σαλάτα, 3 ορεκτικά, 3 πιάτα φαί, γλυκό + πλωμάρι =80 ευρώ. Ακούγονται πολλά αλλά ήταν μικρά σε ποσότητα. Λόγω τιμής ξαναπάω μόνο μετά από λαχείο.
ΓΕΝΙΚΑ
Δεν παραγγέλνεις, φέρνει ότι θέλει (πληρώνεις ότι θέλει) αν και το βασικό μενού παρατήρησα ότι ήταν περίπου ίδιο για όλους (πλήν κυρίως πιάτου).
Τι να λέμε τώρα για τη μακράν καλύτερη ψαροφαγία της πόλης με ένα ιδιαιτέρως εκκεντρικό αφεντικό. Αν κάνει "κλικ" ο Αδαλάκης, μπορεί και να σας πετάξει έξω και να κλειδώσει την πόρτα. Λίγο τσιμπημένες οι τιμές, ακόμα και για ψάρι.
Κουζίνα: 10/10
Περιβάλλον: 6/10
Εξυπηρέτηση: 7/10
Σχέση ποιότητας προς τιμή: 7/10.
Συμφωνω με την κριτικη σου Ιne, αν και να ξερεις οτι αναλογως με τα ψωνια του Σωτηρη διαμορφωνεται και το μενου. Την ανοιξη εχει πιο πολλη ρεντα. Ειναι ακριβος, του το εχω πει. Η απαντηση του? Ολοκληρη Θεσ/νικη δεν μπορει να ταισει τον Αδαλακη?
Η αληθεια ειναι οτι εχει τους πιο καλομαγειρεμενους μεζεδες.Το περιοδικο gourmet το ανεφερε σαν το καλυτερο ουζερι στην Ελλαδα! Υπερβολη μαλλον..
lne
Εξαιρετική ατμόσφαιρα,πολύ ζεστός χώρος για γκουρμέ καταστάσεις,με πρόσοψη στο λιμάνι.
Άψογο σερβίρισμα: ψητή μελιτζάνα (βούτυρο),καλαμάρι γεμιστό(εξαίσιο),γαλέος με πράσο(ενδιαφέρον),χταπόδι με κριθαράκι σερβιρισμένο σε κοχύλι!(ο συνοδός μου ενθουσιάστηκε,ιδίως όταν είπα ότι το κάνω καλύτερα).
Θεώρησα "άκαιρο" τη σαλάτα:ρόκα-ντομάτα,είναι μπανάλ πλέον, και εκτός εποχής,επιπλέον.
Όντως δεν παραγγέλνεις...άρα δεν ξέρεις τι θα πληρώσεις.
Παρ'όλο που επέμενα να πληρώσω,πρώτον για να ευχαριστήσω το συνοδό μου και δεύτερον για να δώ τον λογαριασμό,δεν μου επετράπει.
Νομίζω δύο άτομα πληρώσαμε 75ευρώ (μάλλον περιμένει να του φτιάξω χταπόδι).
όντως έκλεισε τέλη Ιουλίου ο Αδαλάκης και μάλιστα
με ένα μάζωμα φίλων και πελατών για να το γιορτάσει!
Λόγω του ότι δουλεύω κοντά στο μαγαζί του περνούσα κάθε Δευτέρα από μπροστά και κατανοώ γιατί δεν θα το έβρισκε κάποιος έυκολα.
Άκουγα για καιρό για την περίπτωσή του και με ιντριγκάριζε αρκετά. Πήγα για πρώτη και δυστυχώς τελευταία φορά με μιαν άλλη ελένη από αθήνα μεσημέρι 15 Ιουλίου 2009. Πήγαμε στις 15:
Ότι μας έφερε ήταν θεσπαίσιο και ολόφρεσκο, φάγαμε αρκετά (6) πιάτα για δυό άτομα, σαλάτα και ήπιαμε ευτυχώς τσίπουρο (τα πιάτα ήταν για τσίπουρο). Εξαίρετοι θαλασσινοί συνδυασμοί, μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, ενεπιτήδευτα ευγενής μας σέρβιρε ο ίδιος και μάλλον μας συμπάθησε γιατί μας εξηγούσε διάφορα για τα πιάτα που έφερνε.
Πληρώσα 80 ευρώ αλλά χίλιες φορές χαλάλι τέτοιο γεύμα δεν κάνεις κάθε μέρα.
Μας συνόδευσε στην εξώπορτα και μας χαιρέτησε ευγενικά,
τι κύκνειο άσμα!
δεν ξέρω άν υπάρχει ακόμη το χαρτί πάνω στο παράθυρο του μαγαζιού που είδα πριν λίγο καιρό που έλεγε
Μια ολόκληρη Θεσσαλονίκη
δεν κατάφερε να κρατήσει ένα Σωτήρη
ωραίος ο μάγκας
Εκκεντρικό design. Hint: κοιτάξτε στο ταβάνι. Πολλά βραβεία στον τοίχο.
SERVICE
Σε τέτοιο μαγαζί ... μόνο τέτοιο service θα μπορούσε να έχει. Σου γεμίζει ο σερβιτόρος το πιάτο και μετά το παίρνει!
ΦΑΓΗΤΟ
Αγγουροντομάτα με μαρούλι (ωραίο design αλλά κλασική). Μελιτζάνα ψητή (από τις καλές). Μανεστράκι με ντομάτα και θαλασσινά (καλούτσικο δεν άρεσε στη κοπέλα μου). Ρίνα με πιπεριές (καλό). Τσιπούρα με σέλινο και πράσο (αρκετά καλή). Καλαμαράκια τηγανητά με λάχανο (τρε μπανάλ!) ίσως το χειρότερο όλων αν και σαν συνδυασμός ήταν καλύτερο από σκέτα καλαμαράκια. Στο τέλος έφερε και γλυκό: καρυδόπαστα, παγωτό, τουλουμπάκι και φραουλίτσα. Οι γευστικοί συνδυασμοί ήταν πολύ καλοί και πολλοί.
ΤΙΜΕΣ
Πανάκριβο. Έφερε 1 σαλάτα, 3 ορεκτικά, 3 πιάτα φαί, γλυκό + πλωμάρι =80 ευρώ. Ακούγονται πολλά αλλά ήταν μικρά σε ποσότητα. Λόγω τιμής ξαναπάω μόνο μετά από λαχείο.
ΓΕΝΙΚΑ
Δεν παραγγέλνεις, φέρνει ότι θέλει (πληρώνεις ότι θέλει) αν και το βασικό μενού παρατήρησα ότι ήταν περίπου ίδιο για όλους (πλήν κυρίως πιάτου).
Κουζίνα: 10/10
Περιβάλλον: 6/10
Εξυπηρέτηση: 7/10
Σχέση ποιότητας προς τιμή: 7/10.
Η αληθεια ειναι οτι εχει τους πιο καλομαγειρεμενους μεζεδες.
Άψογο σερβίρισμα: ψητή μελιτζάνα (βούτυρο),
Θεώρησα "
Όντως δεν παραγγέλνεις...
Παρ'
Νομίζω δύο άτομα πληρώσαμε 75ευρώ (μάλλον περιμένει να του φτιάξω χταπόδι).