Το μαγαζί αυτό όντως άνοιξε το 1987 και για μια δεκαετία λειτούργησε ως εστιατόριο. Το 1997 αγόρασε το μαγαζί ο πατέρας της ιδιοκτήτριας του Tessera, ο οποίος το μετέτρεψε σε πατσατζίδικο. Το δούλεψε ο ίδιος μέχρι το 2001 και μετά νοίκιασε το πατσατζίδικο σε κάποιον άλλον, μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 που έκλεισε.
Πληροφορούμαστε ότι το κατάστημα επαναλειτουργεί από τις κόρες του ιδιοκτήτη του παραπέντε, με την ονομασία Tessera, και με άλλο χαρακτήρα.
http://parallaximag.gr/geysi/estiatoria/nai-tis-neas-gastronomias-tis-polis
ό,τι και να λέτε, αυτό ήταν ένα απ'τα καλύτερα και καθαρότερα πατσατζήδικα της πόλης, και στο κρέας και στο περιβάλλον. Τώρα αν χάλασε λίγο στα τέλη, δεν το ξέρω γιατί πήγαινα πολλά-πολλά χρόνια. Κρίμα γιατί τέτοιον ίδιο πατσά δεν βρίσκω πουθενά αλλού...
ΟΚ το Παρα Πέντε δεν ήταν ποτέ πατσατζίδικο.
Άνοιξε γύρω στο 87 και πουλούσε κυρίως μακαρόνια του Σεφ, μοσχαρολεφαλή, μαγειρίτσα και τα περίφημα του σκαλοπίνια (πού ήταν όντως ωραία). Έτρωγα 2-3 φορές την βδομάδα για χρόνια. Πατσά πήρα μόνο μια φορά και τους τον γύρισα πίσω. Αυτά μέχρι τα τέλη του 90.
Από τότε που άλλαξε η διεύθυνση νομίζω το γύρισε πιο πολύ στον πατσά αλλά την μόνη φορά που πήγα (πριν κάνα 6μηνο)είχε ξεμείνει από ψωμί (!!!) και έφυγα. Γενικά νομίζω σαν μαγαζί ακολούθησε την παρακμή των μαγαζιών της γειτονιάς και ιδιαίτερα της Πιττακού.
Norge
ΟΚ, είχα να πάω πολλά χρόνια(καμιά 10αριά σίγουρα) ΟΚ, είχα ακούσει απο θαμώνες (και γείτονες) πως έχει χαλάσει το μαγαζί... Άλλα κρύο πατσά δεν μου έχουνε ξανασερβίρει πουθενά!! Ειλικρινά... Το σέρβις πάντως παραμένει καλό (όχι πως είναι και το πρώτο πράγμα που θα προσέξω σε πατσατζίδικο άλλα όπως και το κάνεις σε τραβάει) και το μαγαζί φαίνεται καθαρό.
Λακης Αναληψη
Παιδια τι να πω , εγω μια φορα πηρα πατσα και βρωμουσε τοσο πολυ που δεν τολμησα να τον αγγιξω. Τον πληρωσα , (να πω τη αληθεια με προτινε να παρω κατι αλλο) , και καπακι πηγα να φαω στη σταθερη ποιοτητα (Καζανι , Μαρτιου-Βασ.Ολγας).
Το αγαπημένο σουπάδικο των φοιτητικών μου χρόνων. Όλα τα λεφτά η μοσχαροκεφαλή.
Γιωργος
Παιδια δεν ξερω τι λετε αλλα εγω τα βρικα ολα αψογα κα ι ποιοτητα εξαιρετικη
fresh
άλλο ένα "περασμένα μεγαλεία" της περιοχής...
κάποτε (στα μακρινά 1990 's ) αποτελούσε σημείο συνάντησης των ξενυχτισμένων. Σήμερα όμως το έχει χτυπήσει η παρακμή με αποτέλεσμα να ανησυχείς για την ποιότητα των τροφίμων.
Και σε ουδεμία περίπτωση δεν ήταν ποτέ το καλό πατσατζίδικο ούτε της πόλης αλλά ούτε και της περιοχής.
Chris21
Αυτό το μαγαζί το έχω χτίσει. Λόγω περιοχής μου και λόγω συχνών ξενυχτιών έχω πάει άπειρες φορές και έχω δοκιμάσει τα πάντα. Το σέρβις σε τέτοια μαγαζιά είναι πάντα το ίδιο (καλό δηλαδή). Από φαγητά? Θα σας πω αυτά που ίσχυαν όταν το μαγαζί ήταν καλό... Πατσάς μέτριος, μοσχαροκεφαλή καλή, ρύζι επικίνδυνο να έχει χαλάσει κτλ. Το ανεχόμασταν γιατί βόλευε και ήταν φτηνό. Εδώ και 6 μήνες έφαγε κόκκινη κάρτα γιατί ανακαλύψαμε ότι η Θεσ/νίκη έχει άπειρα καλύτερα. (Μαρτίου ίσια πάνω μόλις περάσεις την Εγνατία)
Θεανώ
Για τον πατσα δεν ξέρω αλλά η μοσχαροκεφαλή είναι βάλσαμο. Καθαρό μαγαζί, ευγενικοί
mitsarion
Ο πατσάς είναι αξιοπρεπέστατος, όπως και η μοσχαροκεφαλή. Περνάει τόσος κόσμος, οπότε τι να πρωτοπροσέξουν... Πάντως, καθαρό μαγαζί, εξυπηρέτηση άμεση, και ευγενέστατοι προς τους σουρωμένους...
Νώντας
Ο Πατσάς είναι υγεία και επειδή θέλω να έχω καλή, τρώω πατσά στο καλύτερο.
Παιδια τα έχω γυρίσει όλα. Παρα 5 και μετά καζάνι...
http:
Άνοιξε γύρω στο 87 και πουλούσε κυρίως μακαρόνια του Σεφ, μοσχαρολεφαλή, μαγειρίτσα και τα περίφημα του σκαλοπίνια (πού ήταν όντως ωραία). Έτρωγα 2-3 φορές την βδομάδα για χρόνια. Πατσά πήρα μόνο μια φορά και τους τον γύρισα πίσω. Αυτά μέχρι τα τέλη του 90.
Από τότε που άλλαξε η διεύθυνση νομίζω το γύρισε πιο πολύ στον πατσά αλλά την μόνη φορά που πήγα (πριν κάνα 6μηνο)
κάποτε (στα μακρινά 1990 '
Και σε ουδεμία περίπτωση δεν ήταν ποτέ το καλό πατσατζίδικο ούτε της πόλης αλλά ούτε και της περιοχής.
Παιδια τα έχω γυρίσει όλα. Παρα 5 και μετά καζάνι...