Πέρασα κι εγώ για τη δοκιμή του σπάνιου ντονέρ. Όπως περιγράφει κι ο tsimp, η πίτα έκλεψε την παράσταση: φουλ λαδωμένη, κρατσανιστή, φουλ ανθυγεία! Παρόλα αυτά το σύνολο καλό και δε στάθηκε βαρύ στο στομάχι με ένα μαγικό τρόπο. (τιμή Δεκ.24: 3,60ε)
Αρχικά, πήραμε το ντονέρ σε τυλιχτό (3,20€). Απ' όλα, ήτοι με τζατζίκι/κρεμμύδι/ντομάτα/πατάτες. Αρκετά γευστικό, σε μακριές λωρίδες κρέατος. Η πίτα εξαιρετική, εντελώς old school, λαδωμένη και crunchy (άξια συμπρωταγωνίστρια).
Συνεχίσαμε με τσίπουρο (50αράκι, καλό χωρίς παρενέργειες), που ερχόταν με μεζέ (2,00€). Βγήκε επιπλέον γύρος χοιρινός (πολύ νόστιμος, ίδιας σχεδόν φιλοσοφίας με το doner) και γύρος κοτόπουλο (ζουμερός).
Καθίσαμε έξω, μιας και για πρώτη φορά τα Γιάννενα πρωτοτυπούσαν με ήλιο, όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα έβρεχε. Επαρχιακή περατζάδα, σε συνδυασμό με αυξημένη - όχι ενοχλητική - τουριστική κίνηση, προσδίδουν στο ράθυμο μεσημέρι Σαββάτου έξτρα πόντους κατάνυξης. Οι ιδιοκτήτες (αδέρφια, από,τι κατάλαβα) πολύ φιλικοί και ευχάριστοι. Όμορφη κατάσταση, νόστιμες γεύσεις, το προτείνω, ειδικά αν σας αρέσουν οι χαλαρές καταστάσεις σε γυράδικο.
Δευτέρες είναι κλειστό.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
περασμα προς το τελος του '19 για δοκιμη (ακριβοθωρητου) ντονερ
στο βαθος εχει χωρο ανετο σε αισθητικη ταβερνας, κατσαμε και πηραμε 2 μεριδες, μια ντονερ και μια χοιρινο, πιτες αλαδωτες και χυμα κρασακι ασπρο.
γευστικα και οι 2 αξιοπρεπως καλοι.
ο χοιρινος ηταν καλοψημενος, ζουμερος και λιπαροτραγανος (ξες, αυτο το καραμελωμα).
το ντονερ μια χαρα, χωρις γουρλωματα, αλλα σε 'μενα σταθηκε λυτρωτικο καθως το βρισκω σπανια και σε καθε μας συναντηση θυμαμαι οσα εχουμε περασει μαζι και συγκινουμαι..
(τον προμηθευεται, ειναι στην τυπικη μορφη πολτου, οπως τον βρισκεις στην Τουρκια, οχι σε κομματια μοσχαρισιου κρεατος)
η μεριδα στα 7€, ηρθε με πατατα προκατ, κρεμμυδι και τζατζικι.
ο Αντρεας εξυπηρετικος, χρησιμοποιει με μερακι τα καρντασια μαχαιρι-μασατι και κοβει ιδιαιτερα ευπαρουσιαστες τις μεριδες σε μακριες λωριδες γυρου. στο τελος κερασε και στο πιομα.
Αρχικά, πήραμε το ντονέρ σε τυλιχτό (3,
Συνεχίσαμε με τσίπουρο (50αράκι, καλό χωρίς παρενέργειες), που ερχόταν με μεζέ (2,
Καθίσαμε έξω, μιας και για πρώτη φορά τα Γιάννενα πρωτοτυπούσαν με ήλιο, όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα έβρεχε. Επαρχιακή περατζάδα, σε συνδυασμό με αυξημένη - όχι ενοχλητική - τουριστική κίνηση, προσδίδουν στο ράθυμο μεσημέρι Σαββάτου έξτρα πόντους κατάνυξης. Οι ιδιοκτήτες (αδέρφια, από,
Δευτέρες είναι κλειστό.
στο βαθος εχει χωρο ανετο σε αισθητικη ταβερνας, κατσαμε και πηραμε 2 μεριδες, μια ντονερ και μια χοιρινο, πιτες αλαδωτες και χυμα κρασακι ασπρο.
γευστικα και οι 2 αξιοπρεπως καλοι.
ο χοιρινος ηταν καλοψημενος, ζουμερος και λιπαροτραγανος (ξες, αυτο το καραμελωμα).
το ντονερ μια χαρα, χωρις γουρλωματα, αλλα σε '
(τον προμηθευεται, ειναι στην τυπικη μορφη πολτου, οπως τον βρισκεις στην Τουρκια, οχι σε κομματια μοσχαρισιου κρεατος)
η μεριδα στα 7€, ηρθε με πατατα προκατ, κρεμμυδι και τζατζικι.
ο Αντρεας εξυπηρετικος, χρησιμοποιει με μερακι τα καρντασια μαχαιρι-μασατι και κοβει ιδιαιτερα ευπαρουσιαστες τις μεριδες σε μακριες λωριδες γυρου. στο τελος κερασε και στο πιομα.
στηριζω!