Αρχοντικό Αγκωνάρι

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΤαβέρνα
ΔιεύθυνσηΜεταμόρφωση
ΝομόςΗμαθίας
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2332044588,6937481603
Διαδίκτυο
Ωράριο
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Πρόσθετες πληροφορίες:
Η ταβέρνα του ομώνυμου ξενώνα.

Εικόνες (19)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Φρούτο και γλυκό κερασμένο
[εικόνα]
Σπαλομπριζόλα φούρνου (πολύ καλή)
[εικόνα]
Κοτοτηγανιά (αδύναμη επιλογή από μένα)
[εικόνα]
Ψωμάκι ατομικό ψημένο, μαζί με λάδι και ρίγανη
[εικόνα]
Μάντζα (τοπικός μεζές, λαδερό με μελιτζάνα-πιπεριά)
[εικόνα]
Ανοιχτή θέα από το μπαλκόνι που κάθεσαι
[εικόνα]
Αγγουροντομάτα (πολύ καλή ντομάτα και ζουμερή)
[εικόνα]
Γαλοτύρι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Custom σπεντζοφάι με χασάπικο λουκάνικο (νόστιμο)
[εικόνα]
Τηγανιά χοιρινή (θυμάμαι ότι ήταν νόστιμη)
[εικόνα]
Μοσχαρίσια μαγειρευτή με σάλτσα και κεφαλοτύρι (πολύ καλή)
[εικόνα]
Πατάτες ορίντζιναλ (μια χαρά)
[εικόνα]
Κολοκυθοκεφτέδες (αν θυμάμαι καλά)

Κατάλογος (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2023

Σxόλια (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
biscuter
Μείναμε δύο βράδια αρχές Μαρτίου στον ξενώνα . Για όποιον θέλει να ξεκουραστεί και να ηρεμίσει το μέρος συστήνεται . Πανέμορφες περιπατικές διαδρομές , συναντάς καταρράκτες , γεφυράκια και βάθρες. Εύκολες και για μικρά παιδιά . Στα του φαγητού . Λόγω και της ομίχλης φάγαμε και τις δύο βραδιές στον ξενώνα. Παραγγείλαμε :

Ντοματάκι τουρσί , εξαιρετικό το πήραμε και τις 2 βραδιές
Γαλοτύρι , πολύ καλό το πήραμε και τις 2 βραδιές
Πατάτες τηγανιτές original καλές
Πολίτικη μέτρια
Πιπεριές φλωρίνης ψητές , καλές
Χόρτα ( ζοχοί ) πολύ καλά
Πανσέτα , πολύ καλή
Ζυγούρι με μελιτζάνες , πολύ καλό έλιωνε
Σπαλομπριζόλα φούρνου , καλή . Μου φάνηκε λίγο βαριά με τόσο λιωμένο κασέρι αλλά είχε ωραία συνοδευτικά , κριθαράκι με μανιτάρια τρομερό και πουρέ πατάτας.

Ποτό :
Ναουσαία Φουντή στα 21 . To θεωρώ top ξινόμαυρο , καλή τιμή
1/2 Μπρούσικο την άλλη βραδιά
Βεργίνα
Σουρωτή x 2

Γλυκό κερασμένο : χαλβάς σιμιγδαλένιος και κορμός

Για όλα τα παραπάνω , καθώς πλήρωσα στο check out , 87 . Πιστεύω πως είναι καλή τιμή . Γενναίες μερίδες και νόστιμο φαγητό . Το προτείνω και στο μέλλον θα ξαναπάω
Θου-Βου
Διαμονή στον όμορφο ξενώνα. Στην γραφική ταβερνούλα γευτήκαμε παραδοσιακές χειροποίητες λιχουδιές, που ετοίμασαν ο κος Κώστας Σιδηρόπουλος, η Ρουμάνα σύζυγός του κα Πάσα και ο γιος τους Σταμάτης. Δοκιμάσαμε παϊδάκια στα κάρβουνα, μπάτζο σαγανάκι, φρέσκιες τηγανητές πατατούλες και τη δροσερή τους παντζαροσαλάτα (με γιαούρτι, παντζάρι, ξινόμηλο και ψιλοκομμένο καρύδι), η οποία είναι και η σπεσιαλιτέ της μαμάς. Ψωμί ζυμωτό χωριάτικο και κρασάκι μπρούσκο από το γειτονικό Γιαννακοχώρι. Μείναμε ευχαριστημένοι. Τιμές πολύ λογικές.
dokimastis
Επίσκεψη σε εκδρομή στην περιοχή, μετά και την παρότρυνση φίλου, που ξέρει καλά τα πράματα εκεί.

Ωραίο κτίσμα/ χώρος, πέτρινος, και κάθεσαι το καλοκαίρι έξω στην βεράντα. Είχε αρκετό κόσμο και όταν κάτσαμε εμείς τελικά, γέμισε, και μπράβο τους.

Στην παραγγελία με τρόπο απέφυγαν να φέρουν κατάλογο, πράμα που μάς άγχωσε κάπως, γιατί δεν ξέραμε που βρισκόμαστε τιμολογιακά. Τα φαγητά όλα προφορικά, με ελκυστικές περιγραφές.
Τελικά πήραμε: Σπαλομπριζόλα φούρνου; γάστρας; κάτι τέτοιο, με ντομάτα και κασέρι, πολύ καλή, έλιωνε (απ' ό,τι μας είπανε, είναι το βασικό τους πιάτο). Κοτοτηγανιά με σως μουστάρδας απλώς οκ, ήταν μάλλον λάθος επιλογή από μας. Και ορεκτικά Μάντζα (μελιτζάνες πιπεριές με σάλτσα, λαδερές, πολύ καλό), Γαλοτύρι επίσης καλό και Αγγουροντομάτα με εξαιρετικές ζουμερές και κόκκινες ντομάτες. Ψωμί ψημένο ήρθε.

Τσίπουρο έγινε λάθος και φέραν με γλυκάνισο, ενώ ζητήσαμε χωρίς, και μπίρα Βεργίνα, οκ. Στο τέλος κερασμένα κεράσια από τον κήπο τους, και διάφορα γλυκά που δεν δοκίμασα, αλλά φαινόταν καλά.

Τελικά ήταν μια χαρά οι τιμές και μας βγήκε 34ε, 2 άτομα. Πληρωμή POS οκ.
Θα ξαναπήγαινα άνετα, είναι καλή επιλογή για την περιοχή.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
fisher
Να σχολιάσω και γω με τη σειρά μου για το Αγκωνάρι. Είναι ένας τοπ προορισμός για χαλάρωση, αραλίκι και καλό φαγητό. Οικογενειακή επιχείριση, με τον Σταμάτη να είναι ίσως ο καλύτερος οικοδεσπότης που θα βρείτε. Έχω πάει αρκετές φορές οπότε έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Ξεχωρίζω εννοείται τα μαγειρευτά, που μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με την όρεξη της μαγείρισσας. Τσίπουρο-γράπα πάρα πολύ καλή όπως και τα κρασιά.
20-25 λεπτά από Νάουσα, αξίζει τα λίγα χιλιόμετρα παραπάνω αν βρεθείτε στην περιοχή.
zik
Πήγαμε στο αγκωνάρι μερικούς μήνες πριν, οπότε δε θυμάμαι λεπτομέρειες.
Σίγουρα ευχαριστηθήκαμε και το φαγητό και το μέρος που είναι σαν καταφύγιο μέσα σε δάσος. Σίγουρα δεν ευχαριστηθήκαμε τόσο τη διαδρομή. Έχει κάποια μανούρα να φτάσεις. Όχι κάτι εξτριμ αλλά έχει.
Την επιχείρηση που προσφέρει και διαμονή σε ξενώνα έχει μια οικογένεια από τη Νάουσα των οποίων η μητέρα που μαγειρεύει είναι Ρουμάνα.Η μπριζόλα η μοσχαρίσια με τη λευκή σαλτσούλα και το κεφαλοτύρι, η μαύρη τηγανιά καθώς και μερικά ακόμα πιάτα έχουν ρουμάνικες καταβολές. Η κυρία αυτή λοιπόν ήταν πολύ καλή οικοδέσποινα καθώς όταν πήγαμε ήμασταν μόνοι μας (άκυρη ώρα άκυρη μέρα και άνοιξε για εμάς) ευγενέστατη και πολύ καλή μαγείρισα με φαγητά που είχαν εμφανώς πολύ καλή πρώτη ύλη.
Αν τριγυρίζει κανείς σε εκείνα τα μέρη σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη καθώς θα φάει καλά (σε ορισμένες περιπτώσεις και πρωτότυπα) και οικονομικά μέσα στη φύση. Καλό είναι να πέσει κάποιο τηλέφωνο πριν πάει κάποιος για να τύχει καλής περιποίησης. Ξαναπάω άνετα.
Seventh
Για να πας εκεί (με αυτόν τον κατσικόδρομο) πρέπει να χεις ζήσει στην περιοχή: μια κοπέλα της παρέας είχε βγάλει ένα χειμώνα.
Ο χώρος είναι πολύ ζεστός και όμορφος. Ξεχνάς ότι είσαι σε ταβέρνα. Ο σερβιτόρος-ιδιοκτήτης εξυπηρετικός και ειλικρινά φιλικός (χωρίς εκείνο το δήθεν φιλικό). Μας κέρασε κρασί και ορεκτικό (λόγω της γνωριμίας με την κοπέλα).
Τα ορεκτικά τα βρήκα πολύ καλά αλλά τα κυρίως ήταν ακόμη καλύτερα: κότσι, μπριζόλα (δική τους συνταγή) και τηγανιά κρασάτη (άπαιχτη). Το κόκκινο κρασί τους ήταν κρασί και όχι νέρωμα. Το γλυκό: χαλβάς, κορμός(!) και γιαούρτι με γλυκό(!!).
Με δυο λόγια αν είστε στην περιοχή αξίζει με τα χίλια. Από το χώρο ως τη συμπεριφορά και το φαγητό.