Εικόνες (90)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Λαβράκι καρπάτσιο (πολύ καλό)
Γαρίδες με ζυμαρικό (καλά)
Μπαρμπούνι (καταπληκτικό)
Χριστόψαρο αχνιστό (κορυφαίο)
Χαβιάρι χριστόψαρου (καλό)
Λαβράκι καρπάτσιο (καταπληκτικό)
Λαβράκι καρπάτσιο (καταπληκτικό)
Μελιτζάνα, ντομάτα, φέτα (οκ)
Μύδια (ωραίο ζουμί, μικρή η ψύχα)
Αχνιστός ροφός (εξαιρετικός)
Ποικιλία βραστών λαχανικών (πολύ καλά)
Μελιτζανοσαλάτα & λευκός ταραμάς
Αστακομακαρονάδα (πολύ καλή)
Σκορπιός λαδολέμονο (πολύ καλός)
Βραστή σαλάτα (πολύ καλή)
Κατάλογος (6)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κατάλογος Μαρτίου 2013: σελίδα 5/5
Κατάλογος Μαρτίου 2013: σελίδα 4/5
Κατάλογος Μαρτίου 2013: σελίδα 3/5
Κατάλογος Μαρτίου 2013: σελίδα 2/5
Κατάλογος Μαρτίου 2013: σελίδα 1/5
Χτένια Ατλαντικού πολύ σωστά ψημένα, τέλεια υφή. Αχνιστός μπακαλιάρος (2,
Πολύ καλό εστιατόριο, προτείνεται.
Τοποθεσία στην Κρήνη σε προνομιακό σημείο στην Ριβιέρα της Θεσσαλονίκης. Η περιοχή δυστυχώς είναι σε συνεχιζόμενη παρακμή με πολλά άδεια καταστήματα και εικόνα εγκατάλειψης.
Όμορφο διακριτικά πολυτελές περιβάλλον με εξωτερικό ημιυπαίθριο χώρο που επιτρέπεται το τσιγάρο.
Ωραίο art de la table.
Το μενού περιλαμβάνει πιάτα με βάση τα θαλασσινά και όλα πλην ενός φρικασέ είναι απλά πιάτα χωρίς τεχνικές.
Βασίζονται σε φρέσκια υψηλού επιπέδου πρώτη ύλη και με λιτή διαχείριση και παρουσίαση προσφέρουν πιάτα που είναι όλα άνω του μετρίου.
Από ότι φάγαμε συνοπτικά το καρπάτσιο λαβράκι ήταν εξαιρετικό, το ταρτάρ καραβίδας επίσης καλό, οι φιλεταρισμένες κουτσομούρες αδιάφορες (είναι πολύ μικρό ψάρι για να φιλεταριστεί και στο ψήσιμο στέγνωσε και 130 ευρώ το κιλό !), οι αποφλοιωμένες αχνιστές γαρίδες αδιάφορες 89 ευρώ το κιλό, αχνιστή γλώσσα πολύ καλή 83 ευρώ το κιλό, ταραμοσαλάτα οκ, μπακλαβάς αποδομημένος νόστιμος αλλά προκλητικά ακριβός στα 20 ευρώ.
Κατ’ εμέ έπρεπε το κόστος σέρβις για την θεατρική παρουσίαση του μια και το συνθέτουν στο τραπέζι να λογιστεί ως έμμεσο κόστος ώστε να μην ξεχωρίζει προκλητικά και να είναι μέρος της εμπειρίας στο εστιατόριο.
Σημειώνω ότι ειδικά για την ταραμοσαλάτα είχα μεγαλύτερες προσδοκίες βέβαια δεν είναι και από τα αγαπημένα μου (λόγω του χρώματος πρέπει να βάζουν και ένα λάδι μαϊντανού ή κάτι συναφές).
Η λίστα κρασιών μεγάλη με μεγάλα γράμματα ότι πρέπει για ανθρώπους με πρεσβυωπία.
Το μενού φαγητού διαφορετικό με μικρά γράμματα αντίθεση που ξενίζει. Μια και προσέχουν την λεπτομέρεια πρέπει να το κοιτάξουν.
Σέρβις καλό και ευγενικό αλλά θέλει δουλειά, σερβίραμε κρασί μόνοι μεταξύ μας.
Τιμές υπερβολικά υψηλές που δεν δικαιολογούνται ούτε από την πρώτη ύλη, ούτε από το σέρβις περίπου 130 ευρώ το άτομο.
Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι επειδή το εστιατόριο ήταν γεμάτο, έχουν πολυπληθές κοινό που δεν προβληματίζεται από το αντίστοιχο κόστος.
Καταλήγοντας, φάγαμε στην Ριβιέρα της Θεσσαλονίκης σε επώνυμο εστιατόριο με κόστος επώνυμου εστιατορίου της Cote d’ Azur.
Δεν δικαιολογείται το κόστος και γι’ αυτό δεν προτείνεται από εμένα.
ΥΓ. Δεν μου αρέσει να γράφω αρνητικές κριτικές. Σπάνια αναφέρω τιμές και σήμερα το έκανα. Έχουν δημιουργήσει προσδοκίες που για εμένα δεν δικαιολογούνται ακόμα. Έλπιζα να δω μαγειρικές τεχνικές, πιο εστιατορικά στησίματα με αντίστοιχα υλικά σε αυτό το κόστος.
Τελείως άκυρη η σύγκριση με τον γυρο αλλά αν θες να το ψάξεις κοστολογικά η τιμη του στα 5 ευρώ είναι δίκαια
Το συγκεκριμένο κατάστημα απευθύνονταν και απευθύνεται σε χοντρά πορτοφόλια. Εφόσον πας εκεί γνωρίζεις εκ των προτέρων οτι θα σε "
Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, θεωρώ οτι τώρα πια όλη η εστίαση είναι υπερτιμημένη και όχι μόνο η Μαύρη Θάλασσα. Όσο παράλογο σου φαίνεται να δίνεις 14 ευρώ για μία χωριάτικη ή για μία ποικιλία βραστών, άλλο τόσο παράλογο είναι να δίνεις 5 ή 6 ευρώ για ένα σάντουιτς με βιομηχανοποιημένο γύρο, κατεψυγμένη πατάτα και αλοιφή του εμπορίου.
Ψητή ντομάτα με φέτα 16 ευρώ αλλά το Ποικιλία με βραστά λαχανικά (Παντζάρι μπρόκολο χόρτα εποχής, πατάτα, καρότο & κολοκυθάκι) 14€ δεν καταπίνετε εύκολα
Θα ήθελα ένα βίντεο στο Tik tok να μας μιλήσουν για την κοστολόγηση και τα ποσοστά κέρδους
Και για να μην θεωρηθώ λαϊκιστής
Δεν θα σχολιαζα ποτέ την τιμή στο ψάρι (ο καθένας μπορεί να το χρεώνει όσο νομίζει, διαφέρουν οι εποχές, το είδος του ψαριού, από που ήρθε στο εστιατοριο κλπ) και ο πελατης να αποφασίζει αν είναι δίκαια η όχι η τιμή …αλλά 14 ευρώ για χόρτα και καρότα ειναι αλαζονεία
Λόγω ώρας, ο κόσμος στο μαγαζί ήταν οκ, βρήκαμε να καθίσουμε χωρίς κράτηση, γενικά το κλίμα ευχάριστο δίχως την πίεση που μπορεί να παίζει - και για τους/τις πελάτες/ισσες και για τους/τις εργαζόμενους/ες - όταν γεμίζει.
Δοκιμάστηκαν:
- Ταρτάρ λαυράκι: Τρυφερό, ολόφρεσκο, ισορροπημένο. Από τις καλύτερες ωμές παρασκευές σε λαυράκι που έχω δοκιμάσει.
- Χωριάτικη: Έρχεται στην "
- Πατάτες τηγανιτές (με τριμμένη φέτα): Δυνατές, χεράτες πατάτες. Η τριμμένη φέτα με το νόημά της.
- Τα ψάρια (ροφός φιλέτο και κουτσομουράκια), ολόφρεσκα και πολύ-πολύ γευστικά. Με λάδι-λεμόνι, αλάτι (ίσως στις κουτσομούρες να ήταν στο όριο) και that'
- Δοκιμάστηκε γλυκό κρέμα λεμόνι με λευκή σοκολάτα, μαρέγκα, μπισκότο και μαρμελάδα βατόμουρο. Ήταν καλό, έσπασε επιτυχώς την επίγευση του ψαριού, αλλά δεν ενθουσίασε. Όλα τα γλυκά είναι σε συνεργασία (aka τα έχει αναλάβει) με το ζαχαροπλαστείο ΕXERETON.
Το ψωμί - 3 διαφορετικές φόρμες - πολύ καλό. Σαν μόνο αρνητικό, η απουσία επιλογής του νερού βρύσης, έναντι του εμφιαλωμένου.
Μαζί με 2 (+2) ποτήρια λευκό THEMA, στα 50€/άτομο.
Το προσωπικό φιλικό, κατατοπιστικό και ευγενικό.
Σε γενικές γραμμές απολαύσαμε το γεύμα πολύ. Ξεχώρισε η εξαιρετική πρώτη ύλη και η απλή, στο πλαίσιο που αναδεικνύει, απόδοση. Σε παρόμοια ώρα, θα ξαναπάω με ευχαρίστηση.
Με 3 μπουκάλια κρασί ελληνικό και φουλ φαγητό βγήκε 100 ευρώ το άτομο.
Το σέρβις έπεσε πολύ σε σχέση με παλιά, με αποτέλεσμα να κάνω τον σερβιτόρο εγώ.
Τις σαλάτες του τις θυμόμουν πιό καλές. Αντιθέτως η ταραμοσαλάτα τους παραμένει φοβερή!
Το ψάρι μας το έψησε καλα, και το αχνιστο επίσης πολύ καλό!
Τιμές κλασσικά στον Θεό, αλλά από ό,
Αν αυτό έχει να δείξει η Μαύρη θάλασσα, τότε δε μπορεί να σταθεί ούτε κατά διάνοια απέναντι σε οποιοδήποτε επαρχιακό ψαροφαγειο.
Ισως η καλυτερη επιλογη για θαλασσινα στη θεσσαλονικη.
Θα ξαναπαω σιγουρα!
Φαγητο 9/10
Εξυπηρετηση 9/10
περιβαλλον 8/10
Τιμη 7/10
Μοναδική διαφωνία η παράλογη (για μένα) ποσότητα ελαιολάδου/λαδολέμονου στα πάντα - λαδολεμονόσουπες όπως τους είπα και τους ίδιους. Η σάλτσα/λάδι/λαδολέμονο πρέπει να απογειώνει τα πολύ ποιοτικά πιάτα τους, όχι να τα υπερκαλύπτει.
Υποδειγματικός αχνιστός ροφός, άψογο το χριστόψαρο και πολύ καλό σέρβις.
Οι τιμές μου φάνηκαν νορμάλ (30 ευρώ το άτομο με μεγάλο ψάρι και κρασί).
Θα το ξανατιμούσα πιθανόν για κάποιο επαγγελματικό γεύμα καθώς επειδή είναι όλοι λίγο σφιγμένοι δεν νομίζω ότι ενδείκνυται για χαλαρή έξοδο ή για διασκέδαση με την παρέα.
Οτι πηραμε ηταν απο καλο εως και αρκετα καλο.
Ιδιαιτερως τσιμπημενες οι τιμες. Δεν θα γλιτωσετε το 40- 50αρικο/ατομο στην καλυτερη.
-Ταρταρ αρκετα καλο. 5 μπουκιες μετρημενες.
-Γαβρος τηγανητος. Τπτ το ιδιαιτερο. Απλα οκ.
-Γαμπαρη καλουτσικη. Με ζουμι λαδολεμονο, και οχι στεγνες.
-Σκουμπρι καπνιστο, πολυ καλο
-Πατατες καλες
-Πρασινη σαλατα. Η ντοματα απλα υπεροχη. Για μενα απ τα χαιλαιτ της βραδιας!!
-Καλαμαρι με γαμπαρη. Πολυ γευστικο πιατο. Σουπερ η ξυνη σως.
-Γαριδες ψητες. καλες
Μας κερασαν και γλυκακι προσεγμενο.
Δυστυχως δεν δοκιμασα μεγαλο ψαρι, για το οποιο το μαγαζι ειναι ξακουστο. Ισως την επομενη φορα.
Αξιζει για ιδιαιτερες περιπτωσεις. Αποτελει κατι Αρκετα διαφορετικο
Το σέρβις πολύ καλό. Γενικά το μαγαζί είναι για πιο «κυριλέ» καταστάσεις, αν μπορείς να το χαρακτηρίσεις έτσι. Σίγουρα θα δοκιμάσεις πιάτα που δε βρίσκεις παντού, η τιμή όμως στα μεγάλα ψάρια τσιμπάει αρκετά. Δύο άτομα με φιάλη κρασί στα 110€. Ότι πρέπει για την επέτειο…
Μετα τη λήξη της ποινής, ξαναπήγα Σεπτέμβριο '
Ο,
Μοναδική μου ένσταση είναι ότι ψήνει περισσότερο τα ψάρια απ'
Γενικά μου αρέσει και Θα συνεχίσω να πηγαίνω.
Κάτσαμε μέσα, ο χώρος αρκετά κομψός κ ευχάριστος .
Ότι φάγαμε απο πολύ καλό εώς άψογο . Ακόμη κ η μελιτζάνα , αν κ εκτός εποχής ήταν πολύ καλή . Απο ορεκτικά θα ξεχωρίσω τον λευκό ταραμά που είναι ο καλύτερος που έχω φάει προσωπικά , τουλάχιστον στην πόλη . Φάγαμε μπαρμπούνια τηγάνι , καλαμάρι σχάρα , γαρίδες σχάρα όλα πολύ φρέσκα κ άψογα στην εκτέλεση .
Ήπιαμε κ δύο Jeroboam(3λιτρες) φιάλες Chardonnay Γεροβασιλείου ,
Το σέρβις πραγματικά άψογο, βοήθησε ότι πήγαμε κ σε σχετικά νεκρή ώρα-μεσημεροαπογευματοβραδο :))
'
Πατάτες τηγανιτες μαζι με της Ωραιας Ελλας τις βάζω πρώτες στην πολη. Ο ταραμάς εξαιρετικός, με εμφανή την γεύση των αυγων του ψαριου. Πολύ φθηνές τιμές σε αναψυκτικα.
Στα αρνητικά, πολύ αλάτι στα ψαρικά και πολυ λαδολέμονο στο μεγάλο ψαρι που κάλυπτε την γεύση του, (32.
2 άτομα βέβαια πάλι στα 114ευρώ με ποτά 2 ρετσίνες:
Η καραβίδες ήταν πολύ δυνατές, και τα υπόλοιπα στα γνωστά πολύ καλά επίπεδα. Κέρασε και super επιδόρπιο, που αλλού θα το πλήρωνες κανένα 15ευρω.
Το service έχει βελτιωθεί όσον αφορά τα νέα παιδιά που δουλεύουν εκεί.
Μας βγήκε ένα 50ευρω το άτομο, χωρίς κρασί-αλλά ένα μικρό τσίπουρο.
Θα ξανα τιμηθεί...
*Χώρος
Μεγάλο απλωμένο το μαγαζί, σε δύο ορόφους με καλή διαρρύθμιση εσωτερικά και εξωτερικά, όμορφη διακόσμηση και την κουζίνα ανοικτή προς τους πελάτες. Χωράει πάνω από 100 άτομα.
*Φαγητό
Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με το μαγαζί της Τούμπας, συνεχίζει να έχει φρεσκότατα υλικά στις ίδιες εκτελέσεις.
*τιμές
κ εδώ δεν έχει αλλάξει κάτι, μου φάνηκαν οκ οι τιμές των ορεκτικών (πατάτες τηγάνι στα 3ευρω, σκουμπρί στα 6ευρώ) αλλά έχει κ την χωριάτικη στα 10ευρώ ενώ αν πάτε σε ψάρι, εκεί θα πρέπει να βάλετε το χέρι βαθειά στην τσέπη.. (π.
Ο κατάλογος στα κρασιά μου φάνηκε πολύ λογικός!
*εξυπηρέτηση
υπάρχουν και νέοι σερβιτόροι που μας εξυπηρέτησαν, δεν λέω καλοί αλλά όσο να είναι η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλύτερη στον πιό μικρό χώρο.
Χαρήκαμε που σε τέτοιες εποχές κάποιοι άνθρωποι τολμούν και επενδύουν σε νέα μαγαζιά, προσωπικά έμεινα ευχαριστημένος στο σύνολο και θα ξανα πάω. From the other hand, όταν ο μέσος όρος μισθού του Έλληνα έχει συρρικνωθεί τόσο πολύ, δεν ξέρω αν είναι πολλοί πλέον αυτοί που μπορούν να διαθέσουν 50 και 70 ευρώ το άτομο για ένα μόνο γεύμα...