Κατηγορία | Εστιατόριο, Ξένο |
Διεύθυνση | Φιλίππου 50, Πυλαία |
Νομός | Θεσσαλονίκης |
Χάρτης | |
Χαρακτηριστικά | |
Λέξεις κλειδιά | #ιταλικό, Casalinga di Giordiano, Casalinga di Giordano, Casalinga da Giordiano, Casalina da Giordano, Casaligna da Giordano, Jiordano, Giorntano, Jordani, Giordiani, Jordano, Τζορντάνο, Τζορντάνι, Τζιορντάνι, Τζιορντάνο, Cazalina |
Έκλεισε | μάλλον Ιανουάριο 2014 |
απο εκει και περα, δοκιμασαμε παστα αλλα και πιτσα.
η πιτσα αρκετα καλη, χωρις να ειναι σουπερ. λιγα και φρεσκα υλικα.
η παστα ομως ηταν σουπερ. δυστυχως δε θυμαμαι ονοματα. δοκιμασα γεμιστα ζυμαρικα με κρεας και πορτσινι και σαλσα ροσα--> θεϊκα.
κατι σαν τορτελινι με βουτυρο και φασκομηλο --> πολυ καλα.
καραβιδομακαροναδα --> επισης πολυ καλη.
οι μεριδες ειναι αρκετα καλες σε μεγεθος.
τιμές τσιμπημένες.
το δε φαγητό τα μακαρόνια μέτρια, οι σάλτσες κακά δεμένες, το δε πέστο απο τα χειρότερα που έχω φάει.
η πίτσα ένα κλικ πάνω από το μέσω ώρο της πόλης.
-Η πίτσα με προσούτο αποτελεί σταθερή μου επιλογή πια, δεν ξέρω αν είναι από τη συνήθεια, πάντως μου αρέσει πολύ και τη θεωρώ πια πιτσα άξια να θεωρείται ιταλικού επιπέδου.
-Τα ζυμαρικά στο ίδιο επίπεδο, άλλα τέλεια (ραβιόλια με σέσκουλο, ραβιόλια με γλυκιά κολοκύθα, κάτι άλλα τορτέλι με τσουκνίδα, η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα κλπ) και κάποια άλλα μέτρια.
-Ορεκτικά λίγα, όπως και οι σαλάτες, όχι κάτι το ιδιαίτερο.
-Περιβάλλον, εκεί όντως υπάρχει θέμα, δυστυχώς ο χώρος παραμένει κρύος και χωρίς φαντασία παρά τις προσπάθειες που γίνονται με κάποιους πίνακες ζωγραφικής στους τοίχους.
-Σέρβις φιλικό και σχετικά στην ώρα του.
-Τιμές νομίζω λίγο τσιμπημένες για το περιβάλλον του, όμως για το φαγητό που δίνει τις θεωρώ δικαιολογημένες. Ίσως λόγω κρίσης μπορεί να προσθέσει κι αυτός κάποια fix menu όπως κάνουν πολλά εστιατόρια στην πόλη.
-ο χωρος οντως χρειαζεται να γινει ζεστος και καλογουστος,
-οι σερβιτοροι (ενας αντρας και μια γυναικα) που μας εξυπηρετησαν, ηταν και οι δυο ευγενεστατοι
σιγουρα θα ξαναπαω!
τα γλυκά είναι οκ.
το σέρβις καλό.
ο χωρος το αδικεί. Πρέπει να γίνει πιο ζεστο.
το φαγητό ήταν πάρα πολύ καλό (με κορυφή το γλυκό μασκαρπόνε στο τέλος - φυσικά όχι κερασμένο)
η τοποθεσία/ατμόσφαιρα δε μας χάλασε, άλλωστε αν κάτσεις έξω είναι οκ
οι τιμές ήταν όμως πολύ υψηλές, ιδίως για '
(αυτό το λέω διότι ακούσαμε τη δικιολογία '
ωστόσο αυτό που μας έκανε να μην ξαναπατήσουμε ήταν η αγένεια της γυναίκας που μας σέρβιρε την τελευταία φορά και που από όσο καταλάβαμε ήταν η γυναίκα του ιδιοκτήτη (από τον ίδιο όσες φορές μας εξυπηρέτησε δεν είχαμε πρόβλημα)
αυτοδιοριζόμενη ως "
αλλά και ειδική (expert) στην υποκατηγορία: μπουγατσατζίδικο-κρεπάδικο-τοστάδικο,
τους χαρακτηρισμούς που μου αποδίδεις
σού τους επιστρέφω ατόφιους.
Κράτα τη γνώμη σου,
(αν και επί της ουσίας δεν απαντάς)
κρατώ τη δική μου,
και άλλη φορά χρησιμοποίησε αυτό το βήμα
για να κριτικάρεις αποκλειστικά χώρους εστίασης.
ο Ιταλός έχει όνομα και δεν είναι μαφιόζος όπως είναι μάλλον όλοι οι υπόλοιποι Ιταλοί που έχεις δει, είμαι σίγουρη μόνο σε ταινίες.
επίσης έχω απορία, αφού δεν σ αρέσει τοοοοοοοοσο πολύ γιατί πηγαίνεις? γιατί αντιλαμβάνομαι από τον πρόλογο του σχολίου σου πως έχεις πάει παραπάνω από μία φορά.
το μαγαζί διαθέτει όλες τις απαραίτητες άδειες σε αντίθεση με άλλα πολύ πιό κυριλάτα στα οποία φαντάζομαι συχνάζεις. αναρωτιέμαι αν εκείνα διαθέτουν το θάρρος να εκθέτουν την κουζίνα στη θέα των θαμώνων τους..
Όσο για το κρασί, εσύ που είσαι τόσο gourmet τύπος αναρωτιέμαι γιατί δεν κατάφερες να διακρίνεις πως τα κρασιά που διαθέτει το μαγαζί αν και λίγα σε ποικιλία είναι ένα κ ένα σε ποιότητα.
Τιποτα φοβερο και υπερτιμημενο.
Πηγαίνω χρόνια στον Τζορντάνο και όλα αυτά τα χρόνια η ποιότητά του είναι σταθερά καλή. Το μαγαζί όμως έχει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα: είναι μια casaligna, δηλαδή ένα ιταλικό "
Κάθιδρο βρόμικο σερβιτόρο μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει και ίσως ήταν ένα ατυχές περιστατικό, αλλά ούτε και ο NikosMichelinJo αναφέρει ότι έχει ξανασυναντήσει στο μαγαζί.
Η επιλογή του χώρου είναι ελεύθερη και σε κανέναν δεν μπορεί να ταιριάζουν όλα τα είδη των μαγαζιών, όπως κανένας δεν μπορεί να κάνει παρέα με όλους. Άλλωστε ο Τζορντάνο έχει φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς.
Ένα ισόγειο δωμάτιο, ένα κακάσχημο "
Ζυμαρικά σε αφθονία επιλογών.
Αποτέλεσμα στον μέσο όρο. Οριακά.
Σαλάτες τρεις, οι εξής δύο: μόνο πράσινη με ολίγη από ντομάτα.
Επιλογή κρασιού: προτιμήστε μπύρα.
Και το χειρότερο όλων, το σέρβις που δεν έχω συναντήσει πουθενά πιο αργό.
Την τελευταία φορά που το επισκέφθηκα, ένας κάθιδρος σερβιτόρος, με μαύρο μακό t-shirt (!) που είχε γίνει γκρι από τον ιδρώτα, προσπαθούσε να εξυπηρετήσει τα 10 τραπέζια και απλά είχε χάσει τη μπάλα.
Στα παράπονά μας για την αργοπορία του, μας παρέπεμψε στην κουζίνα.
Όταν αποταθήκαμε στον Ιταλό ιδιοκτήτη ζητώντας το λόγο που δεν μας είχαν σερβίρει 70' μετά την παραγγελία, η απάντηση του ήταν: "
"
(+) νόστιμα πιάτα, ικανοποιητικό μέγεθος, φρέσκα τα θαλασσινά, πολύ συμπαθητικό το προσωπικό, ωραίο και δροσερό το κρασί που διαλέξαμε
Για το εστιατόριο απλά να πω ότι είναι ένα τίμιο ιταλικό (πραγματικά ιταλικό) εστιατόριο με λίγες αλλά ωραίες μακαρονάδες και καλές τιμές. Αξίζει.