Ιστορία:
Άνοιξε το 1982 από τον βέρο Θεσσαλονικιό Νίκο Γαρέφη και την Νίνα Παπαποστόλου στον πρώτο όροφο ενός νεοκλασικού κτιρίου του 1926.
Από το 1998 έγιναν ιδιοκτήτες ο Βασίλης Τασιόπουλος και η Βάσω Λασπά (ζεύγος και στη ζωή).
Ο Βασίλης Τασιόπουλος από το 1990 εργαζόταν στο μαγαζί και είναι ενεργό στέλεχος της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων, sommelier, αγιογράφος και μέχρι σήμερα επιμελείται του μενού.
Πηγές:
bistrot-mandragoras.gr,
kathimerini.gr.
Το μαγαζί έμοιαζε να είναι παρατημένο λες και πάει για κλείσιμο. Σκισμένος καναπές, βρώμικη γυναικεία τουαλέτα, δεν υπήρχε σαπούνι στις αντρικές.
Με λίγα λόγια όταν χρειάζεται ένα ζευγάρι 100 ευρώ για ένα γεύμα, το μαγαζί οφείλει να τα έχει πιο προσεγμένα ιδιαίτερα τα φαγητά του..
1)
2)
Αν θέλουν να θεωρούνται εστιατόριο αξιώσεων και να ξαναπάω να τους σκάσω τα λέφτά μου, θα πρέπει να είναι "
Μιλάμε για πολύ ξενέρωμα...
ΧΩΡΟΣ:
ΤΙΜΕΣ:
Γενικά το φαγητό είναι μεγάλα πιάτα μικρές ποσότητες.
ΣΕΡΒΙΣ:
Γενικά λοιπόν όταν θα ξαναπάω σε κυριλέ θα είναι πρώτη μοθ επιλογή
Ο χώρος,
Το φαγητό είναι πολύ καλό με την μόνη παρατήρηση -ότι χρειάζεται βελτίωση στα πιάτα με τα θαλασσινά. Αντιθέτως τα πιάτα με τα κρεατικά του όλα είναι ένα&
Πολύ καλή&
Απολογισμός: 2aperitif, 1 ορεκτικό , 1 σαλάτα, 2 κυρίως πιάτα , 1 επιδόρπιο και 1 φιάλη ελληνικό κόκκινο κρασί (180 ευρώ)....:
Λοιπον, εξαιρετικο περιβαλλον, απο τα πιο ακριβα εστιατορια της πολης! Αρκετα καλο φαγητο δεν τρελαθηκα( υλικα βιολογικης προελευσεως) και σερβις αρκετα αστειο! Μου φερνει που λες το πιατο μου (αφου του ειχα πει οτι θελω καλοψημενο το κρεας μου)
Φαγητό, service, χώρος τέλεια, τιμές μάλλον αλμυρές.
Δύο κυρίως πιάτα μια σαλάτα τρία ποτήρια κρασί και δύο παγωτά στο τέλος 95E. Οτι θα ξαναπάμε το μόνο σίγουρο, αλλά αργότερα.
Στα 3-4 καλύτερα εστιατόρια της πόλης.
Αψεγάδιαστο.
Ακόμα και για όσους το βρίσκουν "
Προσοχή είναι σε 1ο όροφο! Ωραίο μέρος με ψιλοκυριλέ ατμόσφαιρα.
SERVICE
Πολύ καλό, (συνέχεια έλεγαν ευχαριστώ) και εκτός από την καθυστέρηση στο λογαριασμό σου έδινε την αίσθηση ότι από κάπου πρόσεχε συνέχεια το τραπέζι σου.
ΦΑΙ
Το φαΐ ήταν πολύ καλό. Μενού από τα σχετικά μικρά (15 πιάτα, όλα προσεγμένα). Το χοιρινό φιλέτο γεμιστό με δαμάσκηνα (κανονικά βερίκοκο, αλλά δεν είχε) ήταν πολύ καλό (υπ’όψιν δεν είμαι fan του γλυκού φαγητού). Η συνοδεία από πατάτα (κομμένη σε λεπτές φέτες και ξαναενωμένη!) ήταν έξυπνη ιδέα και αρκετά καλή στη γεύση. Το κουνέλι έλιωνε ευχάριστα στο στόμα και ζήλευα τη κοπέλα μου που πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό πήρε το πιο νόστιμο πιάτο! Η σαλάτα παντζάρι αν εξαιρέσεις την ελάχιστη ποσότητα (παντζαριού αλλά και λοιπών) ήταν φανταστική. Το γλυκό (σοκολάτα Ganas) ήταν νοστιμότατος συνδυασμός πικρής σοκολάτας, red currant, raspberries και blackberries.
ΤΙΜΕΣ
Πολύ τσουχτερές. Μικρή (gourmet το όντι μαγαζί) ποσότητα, 75 ευρώ για 2 πιάτα, 1 σαλάτα, 1 γλυκό και 2 ποτήρια κρασί.