Με υπότιτλο "
Waterfront dining".
Σημερινοί ιδιοκτήτες τα εγγόνια του Δημήτρη Μαμάη (πιο συγκεκριμένα η Ντίνα Τέρτση).
Ιστορία:- 1945. Ξεκίνησε από τον Δημήτριο Μαμάη.
- 1995 ή 2000. Άλλαξε η διαχείριση από την οικογένεια του Μαμάη στον σεφ Δημήτριο Λαπατά. Σύμφωνα με την παλιά ιστοσελίδα επί Λαπατά η αλλαγή έγινε το 1995, ενώ σύμφωνα με email της ιδιοκτησίας (Μάρτιος 2012) η αλλαγή έγινε το 2000.
- 2008. Έκανε μια μεγάλη ανακαίνιση, αλλάζοντας αισθητά το ύφος του μαγαζιού από ψαροταβέρνα σε εστιατόριο.
- 2012. Φεύγει ο Λαπατάς και Μάρτιο 2012 αναλαμβάνουν το μαγαζί οι κληρονόμοι της ιδιοκτησίας, τα εγγόνια του Δημήτρη Μαμάη.
Το παρακάτω απόσπασμα είναι από την
επίσημη ιστοσελίδα (2009):
"
Στο τελευταίο κομμάτι της Σαλονικιώτικης ακτής, στη παραλία του Αϊ Γιάννη, βρίσκεται χρόνια τώρα ξεχασμένο, το παλαιότερο ίσως μαγαζί της περιοχής. Από νέο παιδί ακόμα, ο Δημήτρης Μαμάης, παππούς τώρα με εγγόνια και δισέγγονα, διαμόρφωσε το χώρο για να μπορεί να προσφέρει ένα ουζάκι και μια ρετσίνα, δίπλα στο κύμα.
Στην ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής μεταφέρεται κανείς, όταν βρεθεί εδώ, ακόμα και σήμερα, έξω από τον κόσμο, το θόρυβο, την κίνηση, ξεχασμένος στον παράδεισο, στην όμορφη θάλασσα.
Από το 1945 που ξεκίνησε, μέχρι σήμερα, το μαγαζί αυτό γνώρισε μια πορεία με μεγάλες δόξες με χορούς και γλέντια.
"
Το μαγαζί είναι πολύ όμορφο εσωτερικά και η τοποθεσία του τρελαίνει ακόμα και τους πολεοδόμους, μιας και κυριολεκτικά βρίσκεται πάνω στο κύμα. Η θέα των ακτών της ανατολικής Θεσσαλονίκης (Περαία, Μηχανιώνα κτλ) είναι μαγευτική, ενώ αραιά και που εμφανίζονται παπάκια στη σειρά που ταξιδεύουν στον Θερμαϊκό.
Το σέρβις ήταν πολύ φιλότιμο και ευγενέστατο. Παρατήρησα όμως ένα μπέρδεμα μιας και μάλλον το αρκετό προσωπικό είχε διαφορετικά καθήκοντα και έτσι ο ένας ρωτούσε τον άλλον.
Το μαμ ήταν εξαιρετικό και τα πιάτα πραγματικά εντυπωσιακά, αλλά οι μερίδες λίγο μικρές.
Σκουμπρί καπνιστό πολύ καλό, χόρτα πολύ καλά εντυπωσιακά σερβιρισμένα (αλλά βρήκαμε μία τρίχα αγνώστου προελεύσεως), γαύρος μαρινάτος λίγος άλλα επίσης εντυπωσιακά πλασαρισμένος, κεφτεδάκια θαλασσινών πολύ καλά και καλή ποσότητα, η παντζαροσαλάτα είχε λίγα παντζάρια. Τα γλυκά τα έφερναν με την οτομοτρίς (πάνω σε δίσκο για να διαλέξεις) αλλά εγώ δεν.
Οι τιμές ήταν μάλλον τσουχτερές. Το ποσό ήταν τριψήφιο και το μενού μας δεν περιελάμβανε καν ψάρι. Κοντά στα 40-50 Ευρώ το άτομο, που σε άλλες ψαροταβέρνες θα πληρώναμε για αυτά που πήραμε όχι πάνω από 20-25 Ευρώ το άτομο. Ξεκάθαρα.
Θα ξαναπάω; Όχι.
Να το επισκεφτείτε; Ναι για την εμπειρία, και γιατί όχι αν είστε φορτόγκες να το κάνετε και στέκι. Όλο και κάποιον υπουργό η πρωθυπουργό θα πετύχετε.
Μαγαζί: 5/5
Φαγητό: 3.
Τιμές: 1/5
Σέρβις: 4/5
Τσίπουρο: Ν/Α (εμφιαλωμένο)
Καθίσαμε παρέα από μη Έλληνες που ήθελαν να βλέπουν θάλασσα, (τα αγαπημένα μου ψαροφαγικά μου στέκια ήταν κλειστά Κυριακή βράδυ) επομένως κατέληξα εδώ.
Άδειο μαγαζί, πολύ αντιεπαγγελματικό service (να προσπαθεί να χώσει όλο τον κατάλογο στον λογαριασμό) και μέτριο φαγητό στην τελική για τα λεφτά που καλείσαι να πληρώσεις.
Τα ψάρια ήταν overcooked το ίδιο και οι γαρίδες. Στην βιτρίνα με τα ψάρια είχαν items που κατ'
Ποτέ ξανά!
η εξυπηρετηση πολυ αδιαφορη. ημασταν το μοναδικο τραπεζι ολο το μεσημερι. παρολα αυτα ο σερβιτορος μας εφερε ελαφρα διαφορετικη παραγγελια. δεν τον διορθωσαμε για να δουμε την αντιδραση του. τα φαγητα ηταν καλα ψημενα αλλα μερικα ηταν αναλατα ή ανοστα.
στα θετικα, οτι φερνουν μια παστουλα και αλοιφη για να σε καλωσορισουν και γενναιοδωρο γλυκακι στο τελος.
στα 23 ευρω το ατομ0, με ποτο ισα ισα να δροσιστει το χειλακι μας.
δε θα ξαναπηγαινα.....
Το location είναι από τα καλύτερα στην πόλη για συνδυασμό θάλασσα/θαλασσινού.
Φαγητό:
Χtαπόδι σχάρας normal, βραστά χόρτα normal, ριζότο "
Μαζί με ένα μικρό τσίπουρο, μας βγήκε 70 ευρώ τα δύο άτομα.
Θα ξανα τιμηθεί...
Το επισκέφθηκα πρόσφατα όμως και μπορώ να πώ ότι δεν με χάλασε το φαγητό του.
Τα ψάρια ήταν φρέσκα και σωστά ψημένα-με μόνη παραφωνία τα μπαρμπούνια που ήταν έτσι κ έτσι. Φέτα μαγιάτικο καλή, και τα μουσμούλια επίσης! Χταπόδια, καλαμάρια, σαλάτες και λαχανικά τηγανιτά normal. Οι τιμές δεν είναι πιό ψηλά σε σχέση με τα υπόλοιπα μαγαζιά της ίδιας κατηγορίας (30ευρώ/άτομο χωρίς ψάρι,
Πολύ καλή η τποθεσία-είχα ξεχασει ότι τρώς τόσο πολύ δίπλα στο κύμα!
Θα ξαναπήγαινα...
ειχα πάει αρκετές φορές, κυρίως για την τοποθεσία. αλλά θυμάμαι ότι έκανε ένα όχι συνηθισμένο φαί σε μέτριες προς τσιμπημένες τιμές. ελπίζω ΑΝ ανοίξει τελικά να έχει να προσφέρει κάτι καλύτερο..
Υ.
Παντωs,
μαπα και να φερνει ωραιο επιδορπιο.
μαγαζι οχι τοσο ακμαιο οσο παλια,
ανταγωνιστεs στην περιοχη,
εκπληκτικη τοποθεσια
αρκετα καλο ψαρι και ουζομεζεδεs
ικανοποιητικη καθαριοτητητα
πατατα κομμενη στο χερι
μεγαλη γκαμα κρασιων-ποτων
(-)
περιοχηs
Δεν φερνει επιδορπιο
θαλλασα που αναδιδει μυρωδιεs καποιεs φορεs