[url=http://en.wikipedia.org/wiki/Rambutan]Rambutan[/url] (εξωτικό φρούτο σε κομπόστα κονσέρβας, λίγο πιο νόστιμο από το συγγενικό του [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Lychee]Lychee[/url] που έχουν συνήθως τα κινέζικα)
Goreng dengan sayuran (καλούτσικα τηγανητά μακαρόνια με λαχανικά και Bakwan με 2,6€ νόστιμοι τηγανητοί λαχανοκεφτέδες)
Sambal udang (μαλαισιανή συνταγή γαρίδες με chilli, είναι πράγματι καυτερό αλλά χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον)
Κατάλογος (2)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2010: σελίδα 2/2
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2010: σελίδα 1/2
Σxόλια (37)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Απόψε πέρασα απ'έξω και είδα το χώρο σχεδόν άδειο μέσα. Ελπίζω να ετοιμάζεται κάποια ανακαίνιση ή στη χειρότερη να μεταφέρθηκε κάπου αλλού, αν έκλεισε θα είναι πραγματικά πολύ κρίμα :(
Μια από τις μεγάλες αγάπες η ασιάτικη κουζίνα και νομίζω ότι το Matahari είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η πόλη.
Δεν θυμάμαι φορά που να έχω πάει και να μην το έχω καταευχαριστηθεί.Πολύ καλή ποιότητα και γεύσεις και οι μερίδες σε αρκετά μεγάλο μέγεθος και χορταίνεις εύκολα.Πχ τα 7-8€ που θα δώσεις για ένα μεγάλο πιάτο Noodles υπέραξιζουν.Οι ιδιοκτήτες φιλικότατοι.Δυστυχώς από ότι έμαθα ο Γρηγόρης,η μασκότ/ψυχή του μαγαζιού,έφυγε μετανάστης στην Πολωνία.
Ανάλογα με το λογαριασμό και τα κέφια καμιά φορά κερνάνε και γλυκάκι(τηγανιτή μπανάνα με παγωτό)
Προτείνετε ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.Να δοκιμάσετε Βασιλικό Μοσχάρι και Javanese Noodles.
Lialia
Εγω οποτε παω παιρνω την matahari full chily collection και ιαβανεζικο ρυζι ή νουντλς! Το καλυτερο μου κινεζο-ανατολιτικο μαγαζακι στη θεσσαλονικη.Το συνιστω
γιάννης
αρκετα καλη επιλογη για οσους θελουν κατι εθνικ! καλο σερβις μικρο και ζεστο το μαγαζι. σαλατα ματαχαρι οχι τοσο καλη δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο αν εξαιρεσεις την "βινεγκρετ" νε σησαμελαιο και φυστικια. νοοντλς ιαβας πολυ καλα με κοτοπουλο και αυγο πραγματικα κατι διαφορετικο κ οχι κοτοπουλο με μακαρονια οπως κατι αλλα και καλα ανατολιτικα.τηγανητα ρολα ρυζιου με λαχανικα νοστιμα οχι τιποτα ιδιαιτερο.κοτοπουλο ματαχαρι φοβερο. πολυ πικαντικο παρ'ολα αυτα δεν ηθελα να σταματησω να τρωω. +δυο μπυρες συνολο 32 ευρω. πολυ καλα πιστευω και ανετα θα ξαναπαω αν και οχι φαν του ειδους.
Πήραμε πρόσφατα delivery κι εκεί δεν έμεινα ικανοποιημένη. Παρότι σε γεύση ήταν αρκετά ικανοποιητικές (κοτόπουλο με γάλα καρύδας τρυφερότατο και πολύ νόστιμο, το ιαβανέζικο ρύζι δε, για μένα είναι πλέον αξία) οι μερίδες, ήταν ταυτόχρονα και πολύ πολύ μικρότερες από αυτές του μαγαζιού. Συνοψίζοντας, από εκεί θα ξαναπάω 100%, για τη σύνολη κουλτούρα/διάθεση του μαγαζιού, για τις μεγαλύτερες μερίδες, γιατί δε γουστάρω να δω τον συμπαθή μας Γρηγόρη να κλείνει, αλλά delivery δεν ψήνομαι να παραγγείλω ξανά.
mitsaras
Επισκεύτηκα το συγκεκριμένο εστιατόριο για 2η φορά μέσα σε ένα εξάμηνο καιέμεινα και πάλι ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Το σέρβις του (μοναδικός αλλά πολύ αποτελεσματικός σερβιτόρος ο Γρηγόρης) είναι πολύ ευγενικό και φιλικό, χωρίς να κουράζει. Το φαγητό σε πολύ καλά επίπεδα. Η σαλάτα Mata Hari αν και αρκετά πικάντικη, ιδιαίτερα γευστική, το Ρύζι Ιάβας επίσης καλό και τα 3 κυρίως σε πολύ καλό επίπεδο και επαρκείς ποσότητες. Όλα αυτά με 4 ασιατικές μπύρες και 3 αναψυκτικά 47 ευρώ που θεωρώ ότι είναι πολύ λογική τιμή για 3 άτομα. Μοναδικό μειονέκτημα για μένα είναι το ότι στο μαγαζί καπνίζουν που σε συνδιασμό με το μικρό μέγεθος,τόν όχι επαρκή εξαερισμό και τα πικάντικα φαγητά μπορούν εύκολα να προκαλέσουν δυσφορία. Συνολικά μια σταθερή αξία στην όχι και τόσο πλούσια ethnic κουζίνα της Θεσσαλονίκης.
Takaros
Πήρα το μενού με κοτόπουλο μπαλί, ρύζι και σπρινγκ ρολ παραγγελία στο σπίτι. Εντάξει 8.50 ευρώ και δε χόρτασα με την καμία. Είχε 4-5 μικρά κομματάκια κοτόπουλο. Δηλαδή ότι είναι αξιοπρεπές και πάνω πρέπει να έχει μεγάλη τιμή και μικροσκοπική μερίδα; Καλύτερα τοστάκι στο σπίτι. Νόστιμο αλλά καθαρή κλεψιά. Έφαγε Χ από μένα.
Bρασίδας
ΧΩΡΟΣ:Μέτριος σε διαστάσεις,ημιυπόγειος, πάνω στο δρόμο, χωρίς θέα,Οριεντάλ διακοσμημένος όχι υπερβολικά, γενικά ψιλοσυμπαθητικός.
WC:Μικρές όχι πολυτελείς, απλες , φαίνονται καθαρές.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ: Όχι..εκτος αν είστε δίπλα στο παράθυρο
ΣΕΡΒΙΣ:Ικανοποιητικό και πάρα πολυ φιλικό (όντως ο Γρηγόρης συμπαθέστατος και ευγενικότατος)
ΦΑΓΗΤΟ:Εξαιρετικό.Ίσως το καλύτερο φαγητό Άπω Ανατολής στην πόλη μας(Δεν έχω δοκιμάσει τα των σέφ των μεγάλων ξενοδοχείων...αλλα σε όλα τα άλλα πηγα) Μερίδες μεγάλες, χορταστικές , γευστικές.Έγω και η παρέα μου , ακόμη και οι μή φάν της εξωτικής κουζίνας ευχαριστιθήκαμε πολύ.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:Βασιλικό μοσχάρι ,το τηγανιτό ρύζι Ιάβας
ΠΟΤΟ: Συνηθισμένες Ελληνικές μπύρες και 2-3 Άπω Ανατολής, κατάλογος κρασιών σχετικά περιορισμένος και με ελλείψεις.
ΤΙΜΕΣ: Καλές...όχι τζάμπα αλλα αναλογικα γι αυτα που τρώς ικανοποιητικές.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Έχω μεγάλη πείρα σε εξωτική κουζίνα και εδώ και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.Τα αντίστοιχα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης συνήθως με απογοητευουν ικτρά. Τα Κινέζικα είνα ή ανοστα και σαφέστατα υερκοστολογημένα.Το Κινέζικο φαγητό είναι το "φτηνό" φαγητό έξω..και πραγματικά οι ποσότητες κρέατος-λαχανικών που χρειάζονται για να φτιαχτεί ένα πιάτο είναι ελάχιστες....Δεν μπορει στην Ελ΄λάδα μερικά γραμμαρια κρέας/κοτοπουλο και μερικά γραμμαρια λαχανικά να τιμολογούνται απο 5-10 ευρώ. Το παραπάνω μαγαζί αν και όχι φτηνό..είναι τουλάχιστο αξιοπρεπές και σε τιμές και σε ποιότητα.
stephan
Η πρώτη επίσκεψη μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.Το βασιλικό μοσχάρι ήταν πολύ καλό,το τηγανιτό ρύζι Ιάβας ήταν καλό,τα spring rolls o.k. ,οι τιμές του πολύ λογικές,στο τέλος κέρασε και γλυκάκι(αξιοπρεπές).Εύχομαι να συνεχίσει έτσι!
Αποφασίσαμε και το επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά.Το Ιαβανέζικο τηγανητό ρύζι μας άρεσε πάρα πολύ, όπως και το κοτόπουλο με την καρύδα που πήρα εγώ. Από την άλλη όμως, το Περκέντελ ή κάπως έτσι, το οποίο περιγράφεται ως πουρές πατάτας, ήταν στην ουσία πατατοκεφτέδες, οι οποίοι δεν μας άρεσαν σχεδόν καθόλου και το μοσχάρι που πήρε ο φίλος μου είχε 50% μοσχάρι και 50% ατόφια κομμάτια λίπους - πέραν τούτου όμως ήταν αρκετά ικανοποιητικό.
Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη, ο - μεγάλης φήμης απ' ότι βλέπω - Γρηγόρης είναι όντως ένας συμπαθέστατος άνθρωπος, ο οποίος, σε συνδυασμό και με το διάκοσμο του όλου μέρους, σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ οικεία, σαν να τρως σε σπίτι φίλων.
Τέλος, από τιμές, ήμασταν 2 άτομα και πήραμε 2 κυρίως και 3 ορεκτικά, συν 4 μισόλιτρα κρασάκι ημίγλυκο και πληρώσαμε 50 ευρώ, πολύ λογική τιμή και σκάσαμε στο φαί. Στο τέλος πρότεινε να μας κεράσει και γλυκό, αλλά λόγω του ...σκασίματος δεν πήραμε, κι έτσι, όσο τελειώναμε το κρασί μας έφερε ένα μπωλ με τσιπς γαρίδας προκειμένου να μην το πίνουμε σκέτο.
Γενικότερα πάντως, φύγαμε με καλές εντυπώσεις και σίγουρα θα ξαναπάμε.
Πηρα χθες ντελιβερι χοιρινο λυκ πολυ καλο και ινδονησιακα νουντλς καλα,θα παω και απο το μαγαζι να δοκιμασω και αλλα πιατα.
giorgos
Τιμή σε συνάρτηση με την ποιοτητα... Τιμή<ποιότητα
Στεφανος
Για μια ακομα φορα ο γρηγόρησ απο την ινδονησια αποδεικνύεται σταθερη εγγύηση στην ποιότητα και στισ τιμες . Μπραβο στο σε ολα τα παιδια και πάνω απο όλα Συγχαρητήτρια στον Γρηγόρη και στουσ πελάτες οι οποίοι σέβονται τουσ συντρώγωντές τους και Δεν Καπνίζουν!!! Αφήνουν να κυριαρχουν στον χώρο τα αρώματα των φαγητών!! Τι Νόμοσ και ξενόμος ακόμα και αυτόσ να μην υπήρχε ο σεβασμός στον συνάνθρωπο ειναι πάνω αποόλα Συγχαρητηρια και παλι
Γενικά πολύ καλές εντυπώσεις κι από εμένα. Αν και όχι τόσο λάτρης της εξωτικής κουζίνας, με επιφύλαξη επισκέφτηκα το εν λόγω μαγαζί το καλοκαίρι του 2008. Από τότε έχω γίνει φαν, το επισκέπτομαι τουλάχιστον μια φορά στις 40 μέρες. Τα περισσότερα πιάτα που έχω δοκιμάσει τα βρήκα πολύ νόστιμα, ενώ η "καφτερότητα" είναι προσαρμοσμένη στον ουρανίσκο το έλληνα. Χαρακτηριστικά θα σας ρωτήσουν "λίγο καφτερό ή κανονικά;" όταν παραγγέλνετε κάτι που έχει σήμανση καφτερού (1,2 ή 3 πιπερίτσες). Η αναλογία τιμής - φαγητού είναι πολύ καλή για εξωτική κουζίνα (15 ευρώ το άτομο και χορταίνω για τα καλά) και το σέρβις πολύ γρήγορο.
Τα καλύτερα πιάτα κατά τη γνώμη μου είναι το βασιλικό μοσχάρι και τα Ιαβανέζικα νούντλς. Τα τελευταία είναι και πολύ χορταστικά σαν μερίδα, όπως και όλα τα πιάτα με νούντλς. Από ορεκτικά προτιμήστε βακουάν και από σαλάτα όρακ άρικ. Την τελευταία πρέπει να την φτιάχνουν από νωρίς και όσο περνά η ώρα χάνει τη φρεσκάδα της. Παρόλα αυτά είναι μια πολύ ωραία λεμονίζουσα έκπληξη δροσιάς. Τώρα τον χειμώνα δοκιμάστε και την κοτόσουπα: πολύ διαφορετική προσέγγιση από αυτή της μαμάς μας, αλλά και ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέρουσα.
Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, η ψυχή του μαγαζιού είναι ο συμπαθέστατος και κοινωνικότατος Γρηγόρης, κοσμογυρισμένος Ινδονήσιος που ζει χρόνια στην Ελλάδα. Όταν βρίσκεται αυτός εκεί, ζεσταίνεται πολύ η ατμόσφαιρα καθώς μιλάει με όλους τους πελάτες (για το φαγητό και όχι μόνο) και κατευθύνει το προσωπικό στην κουζίνα. Θα τον πετύχετε μετά τις 9-10 το βράδυ. Όταν λείπει, το μαγαζί χάνει κάτι από τη ζεστασιά του και την αμεσότητα στην επαφή με τον πελάτη.
Στα αρνητικά συγκαταλέγω τα κενά συνεννόησης με το προσωπικό πλην Γρηγόρη στις παραγγελίες (συνήθως δεν φέρνουν κάτι ή το φέρνουν λάθος και πρέπει να το ξαναζητήσεις ενώ το έχουν σημειώσει), το ότι πια το "λίγο καφτερό" έχει γίνει καθόλου καφτερό και το ότι σπάνια φέρνουν απόδειξη, φαινόμενο που το συναντά κανείς σε πολλά εστιατόρια και επιχειρήσεις γενικά. Το παραβλέπω όμως, μιας και κερνάνε γλυκό.
frikoulos78
Γενικα πολυ καλη εντυπωση.Φατε κοτοπουλο μπαλι και χοιρινο του λυκ.Προτεινω να ρωτησετε πριν φατε γιατι κατι γευσεις ειναι πολυ εκκεντρικες..Το μονο αρνητικο οτι κατι νουντλς και κατι αλλα φαγητα μου φαινονται πολυ βαρυα και λαδερα για κουζινα τετοιων χωρων..
George oik
Πήγα για πρώτη φορά και ειλικρινά έχω να πω τα καλύτερα.
Ο χώρος συμπαθητικός, οι τιμές σούπερ (10 ευρώ το άτομο και σκάσαμε!), τα φαγητά τέλεια!
Σπέσιαλ γεύσεις εξωτικές που δεν τις συναντάς συχνά.
Επίσης ο ιδιοκτήτης, ο Γρηγόρης είναι υπέροχος και πολύ ευχάριστος άνθρωπος. Σου φτιάχνει τη διάθεση :-)
Θα ξαναπάω σύντομα και το συστήνω!!!
elena
τα τελευταία 3 χρόνια πάω μια στο τόσο.ξαναπήγα εχθές.ώς συνήθως πολύ νόστιμα,πολύ καθαρά,πολύ φθηνά,πολύ φιλικά.ίσως υπερβάλω με τα τόσα "πολύ",αλλά κάθε φορά που πάωσε αυτό το μαγαζί ευχαριστιέμαι πολύ.το συνιστώ σε όσους τους αρέσει η λιβανέζικη κουζίνα.
Το mata hari το γνώρισα πέρσι κι επειδή φέτος απο τον Οκτώβρη έτρωγα τουλάχιστον 2 φορές το μήνα, έχω να πω πως η κοιλιά στην ποιότητα που είχε γίνει γύρω στον Φλεβάρη και Μάρτη(τότε που στα νούντλς ήταν όλα υπερβολικά χοντροκομμένα και το κρέας καθόλου προσεγμένα κομμένο με χοντράδια) ευτυχώς ήταν παροδική και ξαναγύρισε η ποιότητα στα παλιά στάνταρτ.
Ο χώρος πολύ συμπαθητικός αλλά ίσως λίγο μικρός. Το περιβάλλον καλό και ειδικά όταν είναι ο Γρηγόρης γίνεται 2 φορές πιο καλό και φιλικό.
Τα πιάτα όσα κι αν έχω δοκιμάσει κακό δεν μπορώ να πω ότι έφαγα έκτος από ένα με κοτόπουλο και γάλα καρύδας που είχε πολύ κακή γεύση...
Στα θετικά θα βάλω τη σαλάτα με τα βραστά λαχανικά, σε όσους αντέχουν τα καφτερά πιάτα του είναι καλά και φυσικά το καλύτερο πιάτο με διαφορά είναι το Ιαβανέζικο νούντλ (γράφει μόνο με κοτόπουλο αλλά και με μοσχαράκι ταιριάζει εξίσου). Είναι το καλύτερο νουντλ που έχω δοκιμάσει ποτέ μου!!!
Επίσης να πω πως ενώ οι μερίδες στα νούντλς είναι πολύ χορταστικές στα υπόλοιπα πιάτα θα έλεγα πως μάλλον τσιγκουνεύονται.
Τέλος οι τιμές φυσιολογικές προς οικονομικές...
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!
Sidharta
Στο Matahari πηγαινω απο την πρωτη χρονια...απο φαγητο τιποτα το ιδιαιτερο αν σκεφτεις πως ειναι ιαβανεζικο.Οι τιμες εχουν αυξηθει αλλα παραμενουν χαμηλες.Η εξυπηρετηση οταν λειπει ο Γρηγορης "χανει" αρκετα.Ομορφος,μικρος και "ζεστος" ο χωρος..:)
είχα καιρό να επισκεφθώ το μαγαζί , το οποίο μου είχε αφήσει γενικά καλές εντυπώσεις και διαβάζοντας μερικά σχόλια αποφασίσαμε να το ξαναεπισκεφθούμε χθες για να διαπιστώσουμε αν είναι όλα όπως τα θυμόμαστε ή όχι.
Αρχικά, διαπιστώσαμε ότι το φαγητό παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα-σχετικά με το τί πληρώνει κανείς. Επίσης το μαγαζί περιποιημένο, καθαρό και το service εξυπηρετικό.
Όσο για τις τιμές, κ εδώ δεν έχει αλλάξει κάτι τραγικά:
1 μερίδα sake, 1lt νερό, 2 spring rolls, 1 (πλούσια σχετικά)μερίδα γαρίδες με λαχανικά&soja sauce, 1 βασιλικό μοσχάρι και 1 μερίδα τηγανητό ρύζι λαχανικών, 36 ευρώ τα 2 άτομα (καθόλου άσχημα).
Συνοψίζοντας, δεν παρατηρήσαμε κάποια αρνητική αλλαγή -όπως πολλά άλλα μαγαζιά που ξεκινάνε καλά και μετά από λίγο αρχίζουν την φθίνουσα πορεία, αντιθέτως, το matahari παραμένει σταθερή αξία (για αυτό που πληρώνει κανείς) για ασιατικές γεύσεις.
Μila
χμμμ... είμαι φαν της ασιατικής κουζίνας. τον πρώτο καιρό που είχε ανοίξει, είχα πάει αρκετές φορές και όλα ήταν πολύ ωραία! απ'όσο μας είχε πει ο Γρηγόρης (ιδιοκτήτης) η κουζίνα ειναι "ιαβανέζικη", δηλαδη ινδονησιακη. συνήθως εξυπηρετούσε ο ίδιος και το φαγητό ήταν ακριβώς όπως έπρεπε!
την προηγούμενη εβδομάδα αποφασίσαμε να ξαναπάμε μετά απο καιρο και ηταν σκέτη απογοήτευση!!! μόλις είδα τον κατάλογο, κατάλαβα ότι δεν είναι το ίδιο! δεν είχε πλέον κοτόπουλο φιλετάκια! παραγγειλαμε το κοτόπουλο Μπάλι. δεν το ακούμπησα! ήταν μέσα στα κομμάτια λίπους και απο γευση μονο σάλτσα σόγιας! λες και το βράσανε και το πεταξαν μέσα στη σόγια! .... αυτό που με ξενέρωσε όσο τίποτε άλλο ήταν ότι από τα 3 πρώτα πιάτα που ήρθαν, τα 2 είχαν ΤΡΙΧΑ! κατευθείαν ακυρώσαμε τα υπόλοιπα που παραγγείλαμε και ζητήσαμε λογαριασμό. η κυρία που ήταν σερβιτόρα δεν σκέφτηκε καν να μας ρωτησει "γιατι?"... απαράδεκτο!
alexis
Το Mata Harri είναι ένα πολύ ιδιαίτερο εστιατόριο. Κατά έναν περίεργο τρόπο μπορεί να σου επιφυλάσσει εκπλήξεις κάθε φορά που το επισκέπτεσαι. Αν και εγώ ανήκω στους φανατικούς επισκέπτες του, ομολογώ ότι συμφωνώ και με αρκετά από τα "αρνητικά" σχόλια. Όταν πρωτοάνοιξε, τα πιάτα ήταν όλα κ πάντα πεντανόστιμα κ καλομαγειρεμένα, οι μερίδες πλουσιοπάροχες και οι τιμές εξαιρετικά χαμηλές. Στην πορεία του χρόνου οι μερίδες έχουν μικρύνει κ ακριβύνει κάπως, ενώ η ποιότητα των υλικών δεν είναι πάντα το ίδιο υψηλή, αν κ αυτό δεν είναι συχνό φαινόμενο. Νομίζω ότι όταν ο Γρηγόρης είναι ο ίδιος εκεί, όλα δουλεύουν ρολόι, αλλά όταν απουσιάζει ενδέχεται να γίνει κ κατι στραβά. Σε ότι αφορά την ατμόσφαιρα στο μαγαζί, είναι πολύ άνετη και χαλαρωτική, παρά τη φασαρία που όντως υπάρχει συχνά, αλλά δε χαλάει το πολύ ζεστό κ όμορφο κλίμα. Τα σχιστομάτικα παιδάκια που τριγυρνάνε στον χώρο, ο Γρηγόρης με τα άπταιστα Ελληνικά και το μόνιμο χαμόγελο κ διάθεση για κουβέντα, και οι ευδιάθετοι κ χαλαροί θαμώνες, δημιουργούν μια πολύ ευχάριστη αλλά και ζωντανή ατμόσφαιρα. Σε ότι αφορά τα πιάτα, προτείνω ανεπιφύλακτα το κοτόπουλο Μπαλί, το χοιρινό τύπου Λυκ (αν και τελευταία έχει συχνά κομμάτια με αρκετό λίπος), το ρύζι Ιάβας, και τα πιο τέλεια σπρινγκ ρολς που έχετε φάει. Επίσης, το τσαί με τζίντζερ είναι απλά απίστευτο. Το τηλ. είναι 288042 και κάνει πλέον και ντελιβερι στο κέντρο.
GSR
Συμπαθητικός χώρος, γρήγορη εξυπηρέτηση αλλά τα κρέατα θα μπορούσαν να είναι πιο ποιοτικά κατα τη γνώμη μου. Η παρέα μου βρήκε χόνδρους(αρκετούς) στο βασιλικό μοσχάρι και κόκκαλο στο κοτόπουλο μπαλί. Εκτός απ' αυτά τα πιάτα ήταν σε γενικές γραμμές αρκετά εύγευστα. Θα ξαναπάω μάλλον...
Χρι
Πολύ όμορφο μαγαζάκι, ζεστό και με πολύ νόστιμο φαγητό. Η εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή και οι τιμές προσιτές. Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να δοκιμάσει διαφορετική κουζίνα από την συνηθισμένη.
[Ανώνυμος/η]
Έτυχε να μένω παλιότερα δίπλα σχεδόν στο μαγαζί, οπότε έχω δοκιμάσει αρκετές φορές, πιο πολύ με την ελπίδα πως θα έβρισκα κάποιο καλό πιάτο, αφού είμαι φαν της συγκεκριμένης κουζίνας. Μπορώ να πω ότι τελικά απογοητεύτηκα. Δε το λες χάλια, αλλά νομίζω ότι σε τέτοιου είδους κουζίνα, για να αναδειχθούν οι γεύσεις χρειάζεται πολύ καλύτερο μαγείρεμα κ ποιότητα υλικών. Δε το συνιστώ.
Georg
Το φαγητό δεν ήταν πολύ του γούστου μου, σούπιζε λίγο, το περιβάλλον τίποτα ιδιαίτερο, εξυπηρέτηση άψογη και τιμές καλές. Πρέπει να πω ότι μέχρι και την παράλλη μέρα τα ρούχα μου μύριζαν που θα το βάλω στα αρνητικά. Έχω καιρό να πάω, μπορεί να έχει αλλάξει κάτι...
εχει πολυ καιρο που πηγα κι εχω να πω τα εξης...βασικα πεσαμε την ωρα που θαμωνες του μαγαζιου(ιδιοκτητες μαγαζιων απο διπλα) ετρωγαν και εκαναν φοβερη φασαρια με μια μεγαλη ανεση θεωρωντας το μαγαζι δικο τους. Το φαγητο δεν μου αρεσε και πολυ, νομιζω ρυζι πηρα ινδονησιακο αλλα δεν ειχε κατι το ιδιαιτερο. Οι γαριδες ομως που παραγγειλαμε ηταν πολυ καλες αυτες(κατεψ).δεν θα ξαναπηγαινα γιατι δεν ειχαμε το κεφαλι μας ησυχο,το παιδακι τους μπαινοβγαινε και κρεμοταν απο την πορτα,ειχαν βαλει τηλεοραση και καθοντουσαν ολοι εκτος κουζινας μιλωντας δυνατα. κατανοω οτι η ωρα ηταν 4 περιπου και αυτοι ηθελαν να ξεκουραστουν αλλα ως πελατης δεν ηρεμησα εκει μεσα και δεν εβλεπα την ωρα να φυγω. νομιζω οικονομικα ηταν αλλα λογω της προχειροτητας του χωρου και της συμπεριφορας των ανθρωπων δεν θα ξαναπαω
mxkrtg
Δεν γνωρίζω απο ινδονησιακά πιάτα και κουζίνα δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να κριθεί με βάση τις εμπειρίες απο κινέζικα μαγαζιά.Πάντως κάποια συγκεκριμένα πιάτα που μου άρεσαν ήταν
Βασιλικό μοσχάρι και κάτι noodles καυτερά μαζί με μία σαλάτα όρακ άρικ(ή κάπως έτσι).Όσες φορές πάντως έχω πάει έχω μείνει ευχαριστημένος.Χόρτασα,ωραίες γεύσεις και απο τιμή πλήρωνα για 2 άτομα περίπου 20-25 ευρώ για 2 μερίδες σαλάτα και ορεκτικό
touloumba
Πολύ συμπαθητικοί οι ιδιοκτήτες και καλή η εξυπηρέτηση. Το φαγητό, όμως, είναι μέτριο, μάλλον παραμαγειρεμένο, ενώ περίμενα περισσότερα ινδονησιακά πιάτα (θα έλεγα ότι ανήκει στην κατηγορία asian fusion, τροποποιημένη για δυτικούς/μεσογειακούς ουρανίσκους). [σημείωση (αν μου επιτρέπει το ταβερνοαλάνι): το όνομα του είναι η λέξη "ήλιος" στα ινδονησιακά)]
deathnote
Ενδιαφέρον μαγαζάκι με καλούτσικα πιάτα.
mariapms
Το πιο ωραίο, ευγενικό και φιλικό περιβάλλον,...τέλειες γεύσεις,...όπως κοτόπουλο Μπαλί, royal beef,..και το μοναδικό τσάι του Γρηγόρη!!!!!!!!!!και super τιμές!!!!!!!
Περίμενα να είναι πολύ καλύτερο αλλά απογοητεύτηκα. Καμιά εξωτικότητα στη γεύση και ούτε καλοφτιαγμένο. Από απωανατολίτικη κουζίνα στη Θεσσαλονίκη παραμένουμε δυστυχώς πάρα πολύ πίσω (με εξαίρεση ίσως (λίγο) το Χουάγκ)
Enoy
Από τις καλύτερες εξωτικές κουζίνες τις πόλης. Σταθερή ποιότητα, πολύ καλές τιμές και εξαιρετικές γεύσεις. Πολύ φιλόξενο περιβάλλον.
Matahari Forever!
Chris
Νομίζω ότι είναι πολύ άνω του μετρίου. Είναι όμορφα διακοσμιμένο, πολύ ζεστό και με καλές γεύσεις. Δοκιμάστε χοιρινό λεμόνι μαζί με κεφτέδες από πουρέ.
Δεν θυμάμαι φορά που να έχω πάει και να μην το έχω καταευχαριστηθεί.
Ανάλογα με το λογαριασμό και τα κέφια καμιά φορά κερνάνε και γλυκάκι(τηγανιτή μπανάνα με παγωτό)
Προτείνετε ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.
WC:
ΚΑΠΝΙΣΜΑ: Όχι..
ΣΕΡΒΙΣ:
ΦΑΓΗΤΟ:
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
ΠΟΤΟ: Συνηθισμένες Ελληνικές μπύρες και 2-3 Άπω Ανατολής, κατάλογος κρασιών σχετικά περιορισμένος και με ελλείψεις.
ΤΙΜΕΣ: Καλές...
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Έχω μεγάλη πείρα σε εξωτική κουζίνα και εδώ και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη, ο - μεγάλης φήμης απ' ότι βλέπω - Γρηγόρης είναι όντως ένας συμπαθέστατος άνθρωπος, ο οποίος, σε συνδυασμό και με το διάκοσμο του όλου μέρους, σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ οικεία, σαν να τρως σε σπίτι φίλων.
Τέλος, από τιμές, ήμασταν 2 άτομα και πήραμε 2 κυρίως και 3 ορεκτικά, συν 4 μισόλιτρα κρασάκι ημίγλυκο και πληρώσαμε 50 ευρώ, πολύ λογική τιμή και σκάσαμε στο φαί. Στο τέλος πρότεινε να μας κεράσει και γλυκό, αλλά λόγω του ...
Γενικότερα πάντως, φύγαμε με καλές εντυπώσεις και σίγουρα θα ξαναπάμε.
Το βασιλικό μοσχάρι να δοκιμάσεις-τα σπάει!;
Τα καλύτερα πιάτα κατά τη γνώμη μου είναι το βασιλικό μοσχάρι και τα Ιαβανέζικα νούντλς. Τα τελευταία είναι και πολύ χορταστικά σαν μερίδα, όπως και όλα τα πιάτα με νούντλς. Από ορεκτικά προτιμήστε βακουάν και από σαλάτα όρακ άρικ. Την τελευταία πρέπει να την φτιάχνουν από νωρίς και όσο περνά η ώρα χάνει τη φρεσκάδα της. Παρόλα αυτά είναι μια πολύ ωραία λεμονίζουσα έκπληξη δροσιάς. Τώρα τον χειμώνα δοκιμάστε και την κοτόσουπα: πολύ διαφορετική προσέγγιση από αυτή της μαμάς μας, αλλά και ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέρουσα.
Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, η ψυχή του μαγαζιού είναι ο συμπαθέστατος και κοινωνικότατος Γρηγόρης, κοσμογυρισμένος Ινδονήσιος που ζει χρόνια στην Ελλάδα. Όταν βρίσκεται αυτός εκεί, ζεσταίνεται πολύ η ατμόσφαιρα καθώς μιλάει με όλους τους πελάτες (για το φαγητό και όχι μόνο) και κατευθύνει το προσωπικό στην κουζίνα. Θα τον πετύχετε μετά τις 9-10 το βράδυ. Όταν λείπει, το μαγαζί χάνει κάτι από τη ζεστασιά του και την αμεσότητα στην επαφή με τον πελάτη.
Στα αρνητικά συγκαταλέγω τα κενά συνεννόησης με το προσωπικό πλην Γρηγόρη στις παραγγελίες (συνήθως δεν φέρνουν κάτι ή το φέρνουν λάθος και πρέπει να το ξαναζητήσεις ενώ το έχουν σημειώσει), το ότι πια το "
Ο χώρος συμπαθητικός, οι τιμές σούπερ (10 ευρώ το άτομο και σκάσαμε!), τα φαγητά τέλεια!
Σπέσιαλ γεύσεις εξωτικές που δεν τις συναντάς συχνά.
Επίσης ο ιδιοκτήτης, ο Γρηγόρης είναι υπέροχος και πολύ ευχάριστος άνθρωπος. Σου φτιάχνει τη διάθεση :
Θα ξαναπάω σύντομα και το συστήνω!!!
Ο χώρος πολύ συμπαθητικός αλλά ίσως λίγο μικρός. Το περιβάλλον καλό και ειδικά όταν είναι ο Γρηγόρης γίνεται 2 φορές πιο καλό και φιλικό.
Τα πιάτα όσα κι αν έχω δοκιμάσει κακό δεν μπορώ να πω ότι έφαγα έκτος από ένα με κοτόπουλο και γάλα καρύδας που είχε πολύ κακή γεύση...
Στα θετικά θα βάλω τη σαλάτα με τα βραστά λαχανικά, σε όσους αντέχουν τα καφτερά πιάτα του είναι καλά και φυσικά το καλύτερο πιάτο με διαφορά είναι το Ιαβανέζικο νούντλ (γράφει μόνο με κοτόπουλο αλλά και με μοσχαράκι ταιριάζει εξίσου). Είναι το καλύτερο νουντλ που έχω δοκιμάσει ποτέ μου!!!
Επίσης να πω πως ενώ οι μερίδες στα νούντλς είναι πολύ χορταστικές στα υπόλοιπα πιάτα θα έλεγα πως μάλλον τσιγκουνεύονται.
Τέλος οι τιμές φυσιολογικές προς οικονομικές...
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!
Αρχικά, διαπιστώσαμε ότι το φαγητό παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα-σχετικά με το τί πληρώνει κανείς. Επίσης το μαγαζί περιποιημένο, καθαρό και το service εξυπηρετικό.
Όσο για τις τιμές, κ εδώ δεν έχει αλλάξει κάτι τραγικά:
1 μερίδα sake, 1lt νερό, 2 spring rolls, 1 (πλούσια σχετικά)
Συνοψίζοντας, δεν παρατηρήσαμε κάποια αρνητική αλλαγή -όπως πολλά άλλα μαγαζιά που ξεκινάνε καλά και μετά από λίγο αρχίζουν την φθίνουσα πορεία, αντιθέτως, το matahari παραμένει σταθερή αξία (για αυτό που πληρώνει κανείς) για ασιατικές γεύσεις.
την προηγούμενη εβδομάδα αποφασίσαμε να ξαναπάμε μετά απο καιρο και ηταν σκέτη απογοήτευση!!! μόλις είδα τον κατάλογο, κατάλαβα ότι δεν είναι το ίδιο! δεν είχε πλέον κοτόπουλο φιλετάκια! παραγγειλαμε το κοτόπουλο Μπάλι. δεν το ακούμπησα! ήταν μέσα στα κομμάτια λίπους και απο γευση μονο σάλτσα σόγιας! λες και το βράσανε και το πεταξαν μέσα στη σόγια! .... αυτό που με ξενέρωσε όσο τίποτε άλλο ήταν ότι από τα 3 πρώτα πιάτα που ήρθαν, τα 2 είχαν ΤΡΙΧΑ! κατευθείαν ακυρώσαμε τα υπόλοιπα που παραγγείλαμε και ζητήσαμε λογαριασμό. η κυρία που ήταν σερβιτόρα δεν σκέφτηκε καν να μας ρωτησει "
Βασιλικό μοσχάρι και κάτι noodles καυτερά μαζί με μία σαλάτα όρακ άρικ(ή κάπως έτσι).
Matahari Forever!