Αλυσίδα ταβερνών από Θεσσαλονίκη.
Ιστορία:
Από την λίστα που ακολουθεί λείπουν αρκετές σημαντικές ημερομηνίες, λόγω του ότι δεν βρέθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες.
- 1993. Άνοιξε το πρώτο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη στην στοά Ερμείον της παλιάς εβραϊκής αγοράς. Ιδιοκτήτες, τρεις φίλοι-συμφοιτητές, ο Λευτέρης Γεωργιάδης (έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, στέλεχος της ΝΔ, αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και ιδιοκτήτης καφετέριας στην Ικτίνου), Χρήστος Κουδούνης και Βάνος Ποδιώτης. Αρχικά απασχολούσε 3 εργαζόμενους, σεφ ήταν ο Μίλτος Μπακούρας και το μαγαζί καταλάμβανε περίπου 30 τετραγωνικά.
- 2001. Δημιουργία της ΑΝΕΛΠΑ Α.Ε. (θυγατρικής της Ούζου Μέλαθρον Α.Ε.) μέσω της οποίας ξεκινάει η ανάπτυξη του franchise και των άλλων brands (Ούζου Μέλαθρον, Ελλάς Μέλαθρον, Entertastement, Ντερλίσιους, Ρελαντί και Γκάζια).
- 2002. Τον Μάρτιο ανοίγει Ούζο Μέλαθρον στη Λαμία.
- 2004. Ο όμιλος σχεδίασε το YaOuzaki στη Βάρκιζα Αττικής, συμφερόντων Ν. Δασκαλαντωνάκη.
- 2006. Άνοιξε το 4ο Ούζο Μέλαθρον, στην Αθήνα. Ο όμιλος εξυπηρετεί 1,4 εκατομμύρια πελάτες ετησίως και απασχολεί 340 εργαζόμενους με τζίρο 9 εκατ. ευρώ.
- 2007. Πρώτη εκτός συνόρων επέκταση του ομίλου με Ντερλίσιους στην Κύπρο. Ο όμιλος απασχολεί 400 εργαζόμενους με τζίρο 15 εκατ. ευρώ.
- 2008. Άνοιξε το 6ο Ούζο Μέλαθρον, στην Πάτρα.
Πηγές:
ouzoumelathron.gr,
περιοδικό ΨΗΤΟπωλείο,
pathfinder.gr,
naftemporiki.gr.